BES/De Valk tankt vertrouwen na winst op TOP. SV De Braak blijft in spoor van koploper BES/De Valk

BES/De Valk toont met ruime winst op SV TOP teken van Herstel
Koploper BES/De Valk heeft in de thuiswedstrijd tegen SV TOP laten zien waar de ploeg nog altijd toe in staat is. Net als in Oss nam BES/De Valk ook op 't Valkennest in de tweede helft ruim afstand van SV TOP. Joost Thomassen en Glensly Eleonora namen beide met twee treffers de doelpuntenproductie voor hun rekening.

De openingsfase was gelijk zeer boeiend, eerst wist Glensly Eleonora bijna Joost Thomassen te bereiken voor het eerste doelgevaar. Meteen daarna was het aan de andere kant ook bijna raak met Joël van Lith die spits Teun de Laat vond en de bal via de paal in de handen van doelman Ivo Gulpers zag belanden. Weer een minuut later was het dan wel raak, Glensly Eleonora vond Joost Thomassen en met een rake schuiver was doelman Roel Kuilder geslagen 1-0. Lorenzo Shearman kwam halverwege de eerste helft gevaarlijk door aan de linkerkant en zag zijn inzet tegen de lat uiteenspatten. Vlak voor de rust was SV TOP middenvelder Joël van Lith met een tegendraadse kopbal bijna trefzeker, maar doelman Ivo Gulpers hield zijn doel schoon.

In het eerste kwartier van de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in een houdgreep, maar daarna ging BES/De Valk een versnelling hoger spelen en kwam SV TOP steeds meer onder druk te staan. Eerst was Glensly Eleonora heel dicht bij de 2-0, maar stuitte nog op doelman Roel Kuilder. Enkele minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg, Joost Thomassen was verdediger Vince van den Akker te slim af en kon vrij richting het Ossche doel af en schoot beheerst met zijn dertiende seizoenstreffer de 2-0 tegen de touwen. Vlak daarna was het middenvelder Niels van Gerven die met een afstandsschot bijna de wedstrijd definitief in het slot wist te schieten. Aan het eind waar bij SV TOP al lang het beste ervan af was, was het Glensly Eleonora die nog tweemaal van zich liet doen spreken. Eerst op aangeven van Joost Thomassen kon de clubtopscoorder de 3-0 van dichtbij binnenschieten. In de blessuretijd kon Glensly Eleonora uit een voorzet van Rico Foliant met het hoofd de eindstand bepalen met zijn negentiende van het seizoen op 4-0.

Een eclatante overwinning voor BES/De Valk dat zo weer vertrouwen tankt voor de belangrijke wedstrijden die eraan zitten te komen. Volgende week zaterdag wacht de ontmoeting met concurrent Vlijmense Boys. Op sportpark de Hoge Heide zal dan om 14.30 uur worden afgetrapt.

BES/DE VALK: Ivo Gulpers; Rico Foliant, Brent Broeren, Daan Donners, Jorvimaar Julia; Miel Senders, Oleksandr Nikolaienko, Niels van Gerven; Glensly Eleonora, Joost Thomassen, Lorenzo Shearman

SV TOP: Roel Kuilder; Laurens Soeroredjo, Rik van Dinther, Yasin Erdem(67. Fleming Soeroredjo), Vince van den Akker; Mees Megens(65. Vincent de Jong), Joël van Lith, Stijn Swinkels; Luca Versteegh, Teun de Laat(77. Vincent Lopulalan), Jessie van den Kamp.

SV De Braak blijft in de race voor de titel
Een verdiende overwinning voor SV de Braak tegen Merlijn uit Tilburg. Daar was iedereen het wel over eens. Maar wat maakte de ploeg het zichzelf moeilijk, na een uur stond het 4 - -0 voor, er was geen vuiltje aan de lucht. Dat het uiteindelijk nog billenknijpen werd, lag puur aan het elftal zelf. Maar uiteindelijk mag de Braak drie punten bijschrijven, en blijft in de race om het kampioenschap.

Vanaf het begin was de Braak de betere ploeg. Het veldoverwicht was erg groot, alleen lag het baltempo te laag om tot goede kansen te komen. Het was dan ook niet vreemd dat de 1 – 0 na ruim twintig minuten viel uit een dood spelmoment. Pim Heeren mocht aanleggen van zestien meter, zijn schot heeft de keeper alleen gehoord toen de bal in de kruising insloeg. Wat een granaatinslag was dat.

In de 28e minuut verdubbelde Wesley Smits de voorsprong. Op het middenveld werd de bal veroverd, en met goed combinatievoetbal, werd Smits uiteindelijk vrij voor de keepergezet. Smits heeft inmiddels zijn oude vorm weer helemaal terug gevonden, en wist wel raad met dit buitenkansje. Nog voor rust de 3 – 0, wederom uit een vrije trap. Nu was het aanvoerder Kadir Budaklier die met een heerlijke inzet, de bal over de muur de bal in het doel krulde.

De 2e helft liet in eerste instantie hetzelfde beeld zien, SV de braak was duidelijk de betere, en scoorde na zeven minuten de4 – 0. Een mooie aanval over links met Youssef Chida en Smits was de aanleiding tot een opnieuw een mooi doelpunt. De voorzet die volgde kwam bij Budaklier, die de balcontroleerde en beheerst afrondde.

Wedstrijd beslist en rustig uitspelen zou je denken, maar Merlijn bleef strijden voor een beter resultaat. Bij de Braak was er geen urgentie meer om de voorsprong te vergroten, maar wat erger was, de organisatie in het veld was volledig zoek. Mede oorzaak was wellicht de verschillende wissels die doorgevoerd werden, maar er was niemand die de verantwoordelijkheid nam, om het team en organisatie weer goed neer te zetten. Wat gebeurde was de 4- 1 en 4 – 2 binnen vijf minuten, en paniek in het veld. Merlijn rook bloed en voelde dat er misschien nog wel wat te halen viel. De Braak keek slechts toe, en kon van geluk spreken toen Kinjo Jansen in de 88e minuut de 5 – 2 scoorde, na een slimme vrije trap van Smits.

Klaar zou je zeggen, maar even later scoorde Merlijn weer simpel na een diepe bal de 5 – 3. Niet veel later het eindsignaal en de Braak kon toch enigszins opgelucht ademhalen.

Geen doelpunten bij Margriet vs Rood Wit V
In een saaie wedstrijd zonder veel kansen heeft Rood Wit V een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in Oss. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en verzandde in een schaakwedstrijd. Beide teams maakten geen aanspraak op de overwinning, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0 gelijkspel.