BES/De Valk eenvoudig langs FC Tilburg. De Braak wint bij DBN'22

BES/De Valk scoort er lustig op los bij hekkensluiter

Na een lange winterstop heeft BES/De Valk de draad weer opgepakt door bij FC Tilburg dat troosteloos onderaan staat, een eenvoudige overwinning weten te behalen.

De koploper startte met aanwinst Regino Shearman als rechtervleugelverdediger aan de wedstrijd, en al vroeg was het aanvaller Joost Thomassen die de koploper op het juiste spoor wist te zetten. Met een schot in de korte hoek liet hij doelman Robert Czarnecki kansloos voor de snelle openingstreffer, wat zijn tiende van het seizoen betekende 0-1. Na een kwartier was het Glensly Eleonora die de 0-2 op zijn schoenen had, maar de Tilburgse doelman wist de inzet met de nodige moeite te keren. Toch zou het niet veel later wel raak zijn voor Glensly Eleonora, na goed voorbereidend werk van Lorenzo Shearman kreeg de topscoorder een niet te missen kans om BES/De Valk naar 0-2 te schieten. Niels van Gerven kreeg enkele minuten later een gigantische kopkans om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien, maar voor een leeg doel kopte de middenvelder over. FC Tilburg dat bestaat uit Poolse arbeidsmigranten ging daarna wat steviger de duels in, en doordat de koploper wat nonchalanter werd kreeg de thuisploeg enkele kleine kansen met de spitsen Piotr Sopel en Krysztof Szwagrzyk, maar konden BES/De Valk doelman Ivo Gulpers niet in verlegenheid brengen. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Niels van Gerven zijn tweede grote mogelijkheid om tot scoren te komen, maar vrij voor doel schoot de middenvelder via de doelman rakelings over het doel.

Waar FC Tilburg in de eerste helft nog sporadisch opdook voor het doel van de bezoekers, was daar in de tweede helft geen enkele sprake meer van. BES/De Valk had de Tilburgers volledig in de houdgreep en liet dit ook niet meer los. Na bijna een uur spelen was het na knap doorzetten van Rico Foliant een fraaie voetbeweging van Lorenzo Shearman dat ervoor zorgde dat de vleugelaanvaller ongehinderd richting het vijandige doel kon en beheerst de bal tegen de touwen schoot voor de 0-3 voorsprong. Het was wachten op meer doelpunten aan de kant van de koploper, maar Joost Thomassen had de nodige pech in de afronding, zo raakte de spits onder andere de paal. Halverwege de tweede helft was een individuele actie van Glensly Eleonora de inleiding voor de vierde Valkenswaardse treffer, met een schot in de rechterbovenhoek bracht Glensly Eleonora zijn seizoen totaal op zestien. Invaller Niek Schreurs raakte met een schot van net buiten het strafschopgebied nog de buitenkant van de paal, maar het slotakkoord kwam op naam van Oleksandr Nikolaienko. De Oekraïnse middenvelder wist met een venijnig schot de eindstand te bepalen op 0-5.

Een eenvoudige overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk, dat over drie weken een serieuze krachtmeting te wachten staat op 't Valkennest met concurrent Jan van Arckel. De ploeg uit Geldermalsen is nog altijd ongeslagen en heeft maar vijf verliespunten meer dan koploper BES/De Valk.

Scoreverloop FC Tilburg - BES/De Valk 0-5(0-2)
07. 0-1 Joost Thomassen
19. 0-2 Glensly Eleonora
57. 0-3 Lorenzo Shearman
69. 0-4 Glensly Eleonora
82. 0-5 Oleksandr Nikolaienko

FC TILBURG
Robert Czarnecki; Bartlomiej Bielecki, Krisztof Szwagrzyk, Pjotr Kowalewski, Marcin Zapala; Simon Fijalka, Dawid Paul, Patryk Bulka; Martin Dancevsky, Kamil Piekarski, Piotr Sopel

BES/DE VALK
Ivo Gulpers; Regino Shearman(46. Jorvimaar Julia), Brent Broeren, Daan Donners, Rico Foliant; Miel Senders(70. Jean-Marc Clare), Oleksandr Nikolaienko, Niels van Gerven; Glensly Eleonora(70. Niek Schreurs), Joost Thomassen, Lorenzo Shearman

SV De Braak in ondermaatse wedstrijd voorbij DBN'22

SV de Braak heeft de competitie hervat met een overwinning. In Den Bosch werd in een matige wedstrijd de drie punten binnen geharkt. Hierdoor blijft de Braak in het spoor van koploper BES.

In de thuiswedstrijd tegen DBN’22 had de Braak het ook al erg moeilijk met de onvoorspelbare tactiek. Ook nu ging het mee in het spel van DBN’22 wat een erg rommelige openingsfase inluidde. Toch kreeg de Braak een enorme kans na tien minuten, maar nadat keeper Wezel een vrije trap van Pim Heeren niet goed verwerkte, schoot Kadir Budaklier de bal van dichtbij over. Gedurende de wedstrijd kreeg de Braak wat meer grip op het spel van DBN’22, wist regelmatig met opkomende middenvelders achter de verdediging van DBN’22 te komen, maar de eindpass was vervolgens ondermaats. In de 27e minuut viel de 0 – 1 voor de Braak. Een breedtepass van Kinjo Jansen werd gemist door de verdediging waarna Wesley Smits alleen op de keeper kon. Zijn eerste poging belandde nog op de paal, maar in tweede instantie kon hij de bal in het doel lopen.

Niet veel later was Smits de aangever op de 0 – 2. Met een slimme pass kwam Roy vd Putten oog in oog met Wezel, vd Putten liet de keeper kansloos met een bekeken schot in de korte hoek. Jansen had de wedstrijd al voor rust kunnen beslissen, maar van dichtbij schoot hij de bal tegen de kruising.

De Braak startte de 2e helft furieus, al binnen twee minuten kreeg het drie goede kansen. Maar hierna zakte het duel naar een bedenkelijk niveau. Alleen invaller Fransisco Paolo Exouce kon zich met enkele goede acties onderscheiden. Hij was het ook die met een mooie actie de 0 – 3 leek te scoren, maar zijn schot spatte binnenkant paal terug in het veld. DBN probeerde het wel, maar was ook fysiek niet bij machte om de wedstrijd nog spannend te maken. De laatste 20 minuten moesten ze ook nog door met tien spelers, er waren geen wisselmogelijkheden meer. En de Braak….het kreeg nog wel enkele goede kansen, maar het spel was ondermaats. Het blijft een mysterie waarom de Braak het zo moeilijk heeft met de mindere ploegen in de klasse. Spelers en staf zullen toch met een oplossing moeten komen, voordat er weer onnodig puntenverlies geleden wordt. Pas over drie weken is de volgende competitiewedstrijd.

Die wedstrijd is dan thuis tegen SV TOP dat verassend won van Margriet. De uitwedstrijd tegen TOP werd met 1- 3 gewonnen.

Valse herstart competitie voor Rood-Wit V.

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft geleid tot een terechte nederlaag voor de Veldhovenaren.

In de eerste helft werd de bal veelal gegund aan Rood Wit V zonder tot echte kansen te komen.  Op het gladde snelle kunstgrasveld was het spel van de bezoekers heel onnauwkeurig. Na tweemaal onnodig balverlies op de helft van TSVV Merlijn kwam de thuisploeg na snelle counters op een 2-0 voorsprong.

Na rust en een handvol wissels zorgde voor meer energie en druk op de thuisploeg. Rood-Wit kwam terug in de wedstrijd doordat Jan van Hout zijn dribbel beloonde met een assist op Thomas Kuipers, die de 2-1 binnenschoot. Rood-Wit V bleef drukken wat ook zorgde voor enkele kansen van Merlijn in de  omschakeling maar de gelijkmaker hing in de lucht. Helaas zorgde de tweede gele kaart voor Koen Oldenhave voor het einde van het veldoverwicht van Rood-Wit V en bleef het 2-1.