Bergeijk sleept in spektakelstuk kampioenschap binnen

Bergeijk heeft het kampioenschap in de vierde klasse E drie speelronden voor het eind binnen gehaald. In een waar spektakelstuk op sportpark Den Daalacker in Lage Mierde won Bergeijk met 3-5 van SDO’39, nadat het tot twee keer toe op achterstand kwam.Door Nick Dierckx

Sportpark Den Daalacker stond vol met supporters van Bergeijk, waarbij de nodige sfeer werd geboden. De harde kern van de geelblauwen zorgde voor de nodige fakkels, waarna scheidsrechter Sewpersad floot voor het begin van de wedstrijd.

Al vrij snel werd duidelijk wat de intenties van Bergeijk waren. Binnen vijf minuten kwamen ze regelmatig voor het doel van SDO’39, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Het eerste gevaar aan de andere kant leidde direct tot de 1-0. Een perfecte steekbal van Mike Gevers werd door Michel Jansen voorbij doelman Roy Heeren gewerkt.

Niet veel later was het wederom raak voor de thuisploeg. Een afvallende bal uit een corner viel wat gelukkig voor de voeten van Geert Coolen, die de bal tegen de touwen joeg. “We hielden ons niet aan de vaste taken, zoals die vooraf waren afgesproken”, vertelde Bergeijk-trainer Sven Verstappen na de wedstrijd over de achterstand. “We wisten precies hoe ze gingen spelen, maar alsnog kregen we in de counter twee doelpunten tegen. SDO’39 benutte hun kwaliteit en dat is vanuit een solide organisatie gokken op de snelheid van de spelers voorin.”

Na de 2-0 voorsprong voor de oranjehemden kreeg SDO’39 meer grip op de wedstrijd. Het veldspel van Bergeijk werd slordiger en tot grote kansen kwamen ze niet meer. Pas in de 37e minuut was het Piet Michielse die met een kopbal in de buurt van het doel van SDO-doelman Paul van Gompel kwam. Het eerste discutabele moment van de wedstrijd vond enkele minuten later plaats, toen de scheidsrechter de bal onverwachts op de stip legde. Dit cadeautje werd door Bergeijk-spits Michielse uitgepakt; hij schuift de bal in de rechterbenedenhoek voorbij doelman Van Gompel. “Sommigen mensen die dichter in de hoek stonden, gaven aan dat het een strafschop was, maar ik weet het niet”, zei Verstappen hierover. Rondom het veld was er de nodige verbazing en zeker aan de zijde van SDO’39 was de woede te merken.

De 2-1 maakte aan beide kanten veel los. Voor SDO’39 was het mentaal een zware klap, omdat ze ervanuit gingen met een terechte 2-0 voorsprong de kleedkamer in te gaan. Voor Bergeijk was het een reddingsboei, waaraan ze zich omhoogtrokken om het kampioenschap alsnog deze zondag te veroveren. Op slag van rust kreeg Bergeijk nog een enorme kans om de 2-2 te maken, maar de kopbal viel via de lat over.

Na de rust werd Bergeijk steeds sterker en werd ook het verschil tussen de kampioenskandidaat en middenmoter duidelijker. Dat resulteerde in de 57e minuut tot de verdiende gelijkmaker voor Bergeijk. Een volley werd door Van Gompel nog gekeerd, maar de rebound werd door aanvaller Colin Bergmans tegen de touwen gewerkt.

Waar zeker de supportersschare van Bergeijk aan het wachten was op de verlossende 2-3, viel de 3-2 aan de andere kant. Een crossbal van Mike Gevers werd op de punt van de zestien aangenomen door Niels Heesakkers. Hij kapte naar binnen en krulde de bal fabuleus in de verre bovenhoek, waarbij hij doelman Heeren kansloos liet.

Lang kon SDO’39 echter niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later trok Bergeijk de stand alweer gelijk. Een afvallende bal werd vanaf ongeveer twintig meter van het doel ineens geschoten door Ward Cox, die met een lage schuiver doelman Van Gompel verschalkte. In de 70e minuut kwam Bergeijk voor het eerst op voorsprong. Piet Michielse werd aangespeeld in de zestien, draaide weg van zijn directe tegenstander en krulde in de verre hoek: 3-4.

Niet veel later viel ook de 3-5 voor Bergeijk. Een inschattings- en communicatiefout in de verdediging bij SDO’39 zorgde ervoor dat Gijs Jansen op 25 meter voor het doel zomaar één op één met de doelman kwam. Hij lobde de stuiterende bal over de uitgekomen Van Gompel heen en zorgde voor vreugde in de dug-out bij de bezoekers.

SDO’39 drong nog aan om het spannend te maken, maar verder dan twee afgekeurde doelpunten (waarvan één terecht en één onterecht) kwam de thuisploeg niet. Nadat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd blies, barstte de feestvreugde los bij de bezoekers. Sportief zoals de hele wedstrijd verliep, feliciteerde de spelers en staf van SDO’39 de spelers en staf van Bergeijk. De thuisploeg kon sowieso rekenen op complimenten van Bergeijk-trainer Verstappen. “Complimenten voor de thuisploeg. Zij hebben zich kranig verweerd en precies gedaan wat ze konden doen. Het is leuker en spannender om de wedstrijd zo te winnen, dan de 12-1 van vorige keer.”

Het 'We Are The Champions' galmde door de speakers op Sportpark den Daalacker, waar de spelers hun vooraf bedrukte shirtjes en petjes toegereikt kregen. De bloemen en de nodige felicitaties werden uitgedeeld, waarna de traditionele kampioensfoto’s werden gemaakt. “De komende twee dagen staan al volgepland. Morgen gaan we met het hele team in de kantine eten en drinken, waarna we bij de burgemeester en wethouder langsgaan. Dinsdag heeft het elftal een trappistentandemtocht geregeld, waarna we met de hele selectie en de hoofdsponsor gaan barbecueën. Er staan een aantal mooie dagen voor de deur!”

SDO’39:
1. Paul van Gompel, 2. Kay Kerkhofs (12. Jelle Maas), 3. Geert Coolen, 4. Christian Paridaans, 5. Martijn Hellegers, 6. Martijn Dijkstra, 7. Frans Berger (15. Gijs Huijbregts), 8. Mike Gevers, 9. Michel Jansen, 10. Tijs Spieringhs, 11. Niels Heesakkers

Bergeijk: 1. Roy Heeren, 2. Jop Lavrijssen, 3. Thomas van Maasakkers (13. Jop van Veldhoven), 4. Ruud Willems, 5. Bram Bax, 6. Stijn Cuypers, 7. Gijs Jansen, 8. Ward Cox (16. Tijs van de Laar), 9. Piet Michielse, 10. Jens Cuypers, 11. Colin Bergmans (17. Jari Kok)

Supporter
24 mei 19:12
Dik verdiend jongens geniet van het kampioenschap Nu nu nog gaan om ongeslagen te blijven de komende 2 wedstrijden Op naar het seizoen in de derde klasse
Noud van Herk .
23 mei 15:20
Na een teleurstellende eerste helft groeide Bergeijk met al zijn grote spel kwaliteiten tot een elftal dat niet meer te stoppen was ondanks vele kansen die SDO kreeg. Uit eindelijk was Bergeijk te sterk om het Bergeijk moeilijk te maken. Groetjes Noud van Herk