Belabberde vertoning UNA in Gorinchem

Deelacties:

1-0 nederlaag bij Unitas

(door Thieu Vlemmix) Met het merkteken op de kraag van een niet al te best resultaat in de vorige wedstrijd, begon UNA aan het uitduel duel in Gorcum. Het zou een zwaar merkteken blijken. Ook de royale winstpartij van vorig jaar bij de mannen uit de mooie vestingstad - net buiten Brabant in de provincie Zuid-Holland gelegen – zou vandaag geen houvast betekenen.

Een tiental minuten hielden de Zeelstenaren bij Unitas de schijn op dat men weer eens een aardig spelletje op de grasmat van Molenvliet zou neerleggen. Maar al gauw nadat Juul Respen de eerste scoringsmogelijkheid niet succesvol kon afronden, viel UNA ver terug. Een half uur lang zat in het duel vervolgens evenveel diepgang als in het Mariabeeld in de Zandoerse kapel.

Vooraf werd bekend dat belangrijke pion Yoeri Sijbers op het appel ontbrak vanwege ziekte. Juul Respen daarentegen had het bed weer verlaten en was weer present. Ander nieuws van de week: Noël van Gerven, voor wie na zijn doorbraakseizoen 2021-2022 dit jaar niet altijd een basis positie meer was ingeruimd, gaat volgend seizoen spelen voor Gemert. De stroom aan reacties op die stap, zegt alles over de waardering voor de karakterman.
Vandaag stond hij wèl in de basis en toonde de van origine middenvelder meteen zijn veelzijdigheid met het innemen van de vacante plaats centraal achterin. Met ‘achterin’ is meteen de enige linie genoemd waarin iedereen een voldoende haalde. Met de rest was het treurig gesteld en wat vooral opviel was het solistische optreden van een aantal spelers. Dat bood dan ook weinig uitzicht op een goed resultaat.

Wilskracht
Unitas was in feite niks beter, maar de ploeg gaf wel blijk van de absolute wil om te winnen, waarbij de fysieke inzet niet werd geschuwd. Na de rust veerde UNA weer even op. Maar daar was het opnieuw gauw mee gedaan. En toen de thuisploeg van Martijn van Galen na 50 minuten scoorde (corner, de kopbal van Omar Boulamhayan, trage reactie van doelman Giel Flokstra), zag het er duister uit voor UNA. Toch waren er nog een paar semi-mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Voornamelijk door het ontbreken van onderling overleg, verdwenen ook die als sneeuw voor de zon.

Veel waren er vandaag rijp voor vervanging en veel zaten er vol ongeduld aan de kant. Maar het bleef bij de wissel van aanvaller Abdiazsis Eenow Dahir voor controleur Bassou Boulghalgh. En dat was niet voldoende. UNA bleef een ploeg met weinig overleg en de onverzettelijke mannen uit Gorcum konden zelfs nog eerder aanspraak maken op de 2-0, dan UNA op de gelijkmaker. Of men nog kan opveren richting de derde periode? Achter die vraag staan na vandaag grote vraagtekens.                       

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?