Balans UNA positief na komst Harrie Gommans

Deel dit bericht via:

Harrie Gommans tekent bij voor nieuw seizoen. Balans UNA positief na de komst van Limburgse trainer. 
(Door Thieu Vlemmix) Langzaam maar gestaag, is UNA dan toch de weg naar boven ingeslagen. De resultaten na zeven wedstrijden in 2020 mogen gezien worden: eentje ging er verloren (bij Jong ADO Den Haag), tweemaal is er gelijkgespeeld en vier keer was er de volle winst. De tussentijds aangetrokken nieuwe trainer Harrie Gommans begon met winst in de uitwedstrijd bij FC Lienden. Dat was niet onfortuinlijk en op het nippertje, omdat UNA vlak voor tijd via penaltykiller Mart van de Gevel vanaf de 11 meter koelbloedig raak schoot (1-2).

Het is meteen echter wel de eerste uitwinst van de Zeelster ploeg. De week  erop volgt de revanche (4-1) op de fikse nederlaag waarmee UNA het seizoen op 24 augustus tegen Blauw Geel in Veghel had geopend. Gommans leek zijn ploeg aardig op de rails te hebben. Dan is er echter de ontnuchtering in Den Haag tegen Jong ADO (4-1). Met daarna een 2-1 zege op Hoogland, twee 0-0 wedstrijden (Westlandia en DEM), krijgt de ploeg echter meer en meer balans. Afgelopen zondag is er de bevestiging die men nodig heeft: angstgegner ADO ’20 wordt in Heemskerk verdiend met 1-2 geklopt.

Hierdoor is UNA nu op de ranglijst gestegen naar de zesde plek. Er zijn positieve ontwikkelingen bij de meeste spelers. Zo is er vooral veel waardering voor Joey Verhoeven die in het centrum steeds stabieler wordt, is Sten Senders meer en meer de initiator van gevaarlijke UNA uitbraken vanuit welke positie hij ook komt, lijkt Thomas Horsten zijn ritme nu te pakken te hebben, en is doelman Yannick Derix – overigens al het hele seizoen - een zeer betrouwbare sluitpost. Maar ook bij anderen is er verbetering merkbaar.

De blik naar boven
Lang zijn de Zeelstenaren in het rechter rijtje blijven hangen. Maar dit zijn cijfers die meer passen bij de status van de club van voorzitter Peter Smetsers en bij de verwachtingen vóór seizoensaanvang. Het resultaat ook van meer samenhang en evenwicht in de ploeg. Eindelijk kan de blik naar boven worden gericht. In die logica past het bericht deze week dat Harrie Gommans ook in het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van UNA zal zijn. Een paar weken terug had ik in mijn column die verwachting al voorzichtig uitgesproken. Het is nu bevestigd. UNA lijkt met de rustige Limburger de goeie richting te pakken te hebben.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?