Avesteyn - Mariahout: 1-1

Afgelopen zondag reisde Mariahout 1 met haar ruime schare trouwe supporters af naar Dinther, waar Marahout aantrad tegen koploper Avesteyn. Het werd een leuke wedstrijd met 2 ploegen die alles gaven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een terecht gelijkspel: 1 - 1.

Avesteyn startte furieus en stond al in de eerste minuut vrij voor de goal, maar Tom Hagelaars bracht knap redding. Uit de daaropvolgende corner was Avesteyn wederom gevaarlijk, maar Mariahout kwam met de schrik vrij. Daarna kreeg Mariahout meer grip op de tegenstanders, maar beide teams wisten geen grote kansen te creëren. In de 14e minuut een schitterend cross pass op Rens van Vugt, die de bal in één beweging knap meenam, maar vrij voor doel de bal net naast schoot. Mariahout antwoordde direct, maar Rob Wagemans schoot een voorzet van Huib van Zutphen een metertje naast het doel. Na een half uur spelen werd Mariahout sterker, wat resulteerde in enkele kansen. Een inzet van Tim Barten op een voorzet van Danny van de Laar werd tot corner verwerkt. De kopbal van Huib van Zutphen uit de corner werd knap gered door doelman Glenn Buermans. De laatste kans van de eerste helft was wederom voor Aevsteyn: een voorzet van Tjeu Adank werd hard ingekopt door Rens van Vugt. Doelman Hagelaars wist de inzet te keren, waarna Joeri Dielissen de bal over het lege doel kopte.

Beide ploegen gingen na de pauze weer verder met waarmee ze de eerste helft hadden afgesloten, veel inzet en felle duels. Dries Heerkens kopte de voorzet uit een corner over het doel van VV Mariahout. Een inzet van Rob Wagemans was een eenvoudige prooi voor de doelman van Avesteyn. In de 64e minuut leek Avesteyn op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Joeri Dielissen werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later moest Tom Hagelaars ver uitkomen om Stan de Laat af te stoppen, waarna het schot uit de rebound van de doellijn werd gehaald. Het spel golfde op en neer en in de 77e minuut wist Avesteyn op voorsprong te komen. Dries Heerkens wist met een boogbal vanaf de hoek van het 16 meter gebied Tom Hagelaars in de rechter bovenhoek te verschalken: 1 – 0. Trainer Freddy Vermeulen wilde niet verliezen en besloot om enkele spelers te wisselen en met een extra aanvaller te gaan spelen. Dit resulteerde in de laatste fase van de wedstrijd in enkele kansen voor VV Mariahout. Een voorzet van Tom van Hoof werd door Danny van de Laar bij de 2e bal hard naast geschoten. Mariahout bleef aanvallen en kreeg in de laatste minuut van de reguliere speeltijd loon naar werken. Een voorzet van Joep van Hoof dreigde over de achterlijn te verdwijnen, maar invaller Freek Habraken wist de bal knap binnen te houden en terug te koppen in de doelmond, waar invaller Brent Maas de bal met zijn eerste balcontact over de doellijn werkte: 1 – 1. In de 7 minuten extra tijd probeerde Avesteyn alsnog de winst binnen te halen, maar echt grote kansen werden niet meer gecreëerd.