Avesteyn en Acht op weg naar de titel: de ontknoping in de vierde klasse F

Deelacties:

We naderen het einde van het seizoen en dat wil zeggen dat de prijzen verdeeld gaan worden. De spanning stijgt, zeker voor de titelkandidaten in de vierde klasse F. Daar gaan RKSV Avesteyn en vv Acht onderling uitmaken wie er met het kampioenschap aan de haal gaat. Met de trainers van beide elftallen bespreken we de zinderende titelrace.

Door Nick Dierckx
De situatie is als volgt: Avesteyn staat bovenaan met één punt voorsprong op Acht, maar laatstgenoemde vereniging heeft nog een inhaalwedstrijd tegen middenmoter DVS te goed. Op paasmaandag speelden beide clubs tegen elkaar op Sportpark de Leeuwenkuil in Eindhoven. Het eindigde in een 3-0 overwinning voor Acht, dat daarmee de marge ten opzichte van Avesteyn tot een minimaal verschil verkleinde.

“De wedstrijd was na 45 minuten gespeeld”, vertelt trainer Hugo van de Sande van RKSV Avesteyn, doelend op de 3-0 ruststand die op het scorebord stond. “We begonnen goed aan de wedstrijd en de eerste twee kansen waren voor ons. De eerste gaat naast en de tweede pakt de keeper van Acht fantastisch. Dan breken zij uit en ja, Timo (Verhagen, ND.) schiet die bal fantastisch binnen, daar kun je alleen maar voor klappen.”

Een dubieus moment volgt, waarbij de scheidsrechter een onbegrijpelijke beslissing maakt. Van de Sande hierover: “Op de rand van de zestien meter verliest een speler van Acht de bal, waarna Joost Goijaarts zo kan doorlopen. De verdediger van Acht pakt hem gewoon. Hij trapt de bal weg, loopt al aan, maar de scheidsrechter geeft tot ieders verbazing geel.” Tim de Wert sluit zich aan bij de interpretatie van Van de Sande: “We hadden halverwege de eerste helft met een man minder kunnen staan, inderdaad.”

Daarna kabbelt de wedstrijd door tot de rust, waarbij het er lange tijd naar uitziet dat de 1-0 stand gehandhaafd blijft. “Maar binnen drie minuten voor de rust sta je met 3-0 achter. Eigenlijk twee keer door een fout in de opbouw kom je in de problemen,” zegt Van de Sande. “De eerste wordt keurig afgewerkt door Timo Verhagen. Bij de tweede goal net voor rust legt Van der Plaat de bal over de verdediging bij Melvin van de Groen en die legt hem bij de tweede paal binnen. Twee keer lijkt het mij buitenspel, maar toch ga je met 3-0 rusten.”

“Ik vond zeker de eerste helft Avesteyn gelijkwaardig aan Acht”, geeft De Wert zijn observatie van de eerste helft. “Acht probeerde het spel te maken en uit de omschakeling heeft Avesteyn twee goede kansen gehad.” In de tweede helft was het voor Acht zaak om de drie punten over de streep te trekken. Iets wat volgens De Wert op een goede manier is gelukt: “De tweede helft was Acht de betere ploeg. Avesteyn was niet bij machten om gevaarlijk te worden. Dus over heel de wedstrijd gezien is Acht in mijn ogen de terechte winnaar.”

Doelstellingen

Voorafgaand aan het seizoen hadden beide trainers een concrete doelstelling met hun teams: promoveren. “De doelstelling van Avesteyn is al drie of vier jaar op rij om te promoveren”, aldus Van de Sande. “Rechtstreeks of via een periode maakt niet uit. Natuurlijk wil je liever kampioen worden, maar promotie is de belangrijkste doelstelling.” De Wert sluit zich hierbij aan. “Glashelder: promotie naar de derde klasse. Het liefst met een kampioenschap natuurlijk!”

“Ik denk dat de competitie nog helemaal open ligt”, vertelt Van de Sande over de naderende ontknoping van het seizoen. “Wij hebben het geluk dat we één punt voorstaan, ondanks dat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld. Daardoor ligt de druk altijd bij Acht. Wij kunnen niet meer doen dan onze wedstrijden winnen.”

Op de vraag welke van de twee teams kampioen wordt, zijn beide heren ingetogen met hun antwoord. Van de Sande: “In mijn ogen is het fiftyfifty. Als wij onze wedstrijden blijven winnen, staan we tot zeker 29 mei bovenaan. Dan ligt de druk altijd bij Acht. Ik denk als we afgelopen maandag gewonnen hadden, dat de verhouding tachtig-twintig in ons voordeel was geweest. Nu is het een minimaal verschil; niemand kan iets laten liggen. Wij hoeven maar één slechte zondag te hebben en het kan beslist zijn.”

“Wij hebben een klein voordeel qua verliespunten”, zegt De Wert hierover. “De ploeg die het constantst blijft presteren in de laatste acht wedstrijden zal aan het langste eind trekken. De fiftyfifty-mening (van Van de Sande, ND.) deel ik volledig!”

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?