AVE podcast 'Vanaf de eerste minuut' i.s.m. Studio 040 op 26 maart online

Deelacties:

Waarom het amateurvoetbal in Eindhoven en De Kempen 'Vanaf de eerste minuut' verdient?
Zet vier bevlogen liefhebbers van het amateurvoetbal in een studio, gooi de microfoons open en opnemen maar. Zie hier de ingrediënten voor de nieuwe podcast van Amateurvoetbaleindhoven: 'Vanaf de eerste minuut'. Zo simpel werkt het in de praktijk natuurlijk niet, maar 'gewoon doen' vormt wel degelijk de basis van dit gloednieuwe initiatief van Amateurvoetbaleindhoven, in samenwerking met Studio040.

De presentatoren zijn bekend. Eric van der Palen, Willem-Jan Schampers en Peter Bussers gaan de inhoud van de podcast verzorgen. Het is de bedoeling dat bij elke uitzending twee van de drie presentatoren de podcast gaan presenteren. "'Als naam hebben we gekozen voor een gevleugelde cliché-uitspraak: 'Vanaf de eerste minuut!'. We gaan lekker ouwehoeren over het regionale amateurvoetbal. Soms met gestrekt been, soms rustig opbouwend", zegt Schampers.

'Iedereen van ons draagt het amateurvoetbal een heel warm hart toe'

Start
Op vrijdag 22 maart is de eerste podcast opgenomen en deze komt op dinsdag 26 maart om 12.00 uur online op de kanalen van Amateurvoetbaleindhoven en Studio040. De eerste twee gasten zijn Pierre van den Eeden (trainer RKGSV, voorheen o.a. Nuenen en Geldrop) en Roland Roefs (ex-Oirschot Vooruit en jarenlang jeugdtrainer). Zij vertellen over hun belevenissen in het amateurvoetbal in de regio Eindhoven en De Kempen.

Voetbalpiramide
Nederland telt ruim één miljoen amateurvoetballers. Wekelijks worden in Nederland meer dan 30.000 wedstrijden gespeeld. De mooiste verhalen komen er tot stand. Van der Palen is jarenlang actief als trainer en weet als geen ander wat het amateurvoetbal voor de maatschappij betekent. “Het amateurvoetbal is de basis van de voetbalpiramide. De amateurclub is zéér belangrijk in een gemeente en leefgemeenschap. Er zijn voldoende aspecten die we kunnen bespreken in 'Vanaf de eerste minuut'. Ik heb er zin in!”

Saamhorigheid
Volgens Schampers, al jarenlang redacteur en verslaggever binnen het amateurvoetbal (o.a. bij het ED en AVE) en werkzaam bij Studio040, wordt de kracht van een amateurvereniging weleens onderschat. "Iedereen is wel lid van een club, of het nou volleybal, wielrennen of voetbal is. Daar heerst een bepaald saamhorigheidsgevoel.”

Kennis
Dé amateurvoetbalkenner pur sang. Zo kun je Bussers wel omschrijven. Alle weetjes binnen de grootste amateursport van Nederland zijn bij hem bekend en hij volgt het amateurvoetbal voor onze regio op de voet. “Het amateurvoetbal is een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven, in positieve en soms in negatieve zin. Er zijn voldoende onderwerpen die we kunnen bespreken met de gasten in 'Vanaf de eerste minuut'”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Flip
24 maart 18:38
Ik kan niet wachten!
Richard
24 maart 13:28
Ben benieuwd en kijk er naar uit wat deze twee te vertellen hebben. Praeten kennen ze wel.
@AVE LIEFHEBBER
24 maart 9:42
Ja. Vanaf dinsdag 26 maart.
AVE Liefhebber
18 maart 11:01
komt deze ook op Spotivy?
Gerard
16 maart 11:21
Mooi initiatief. Er is veel te bespreken over het hedendaagse amateurvoetbal. Ben benieuwd wat de gasten te vertellen hebben.
Wil Rombouts
15 maart 22:12
Mooi initiatief ben benieuwd succes.
Top
15 maart 21:59
Goed bezig! Dit moet gewoon een succes worden! Pierre en zn verhalen haha. Ben benieuwd.
Gino de Waal
15 maart 13:10
Past mooi in het plaatje van de Livescore en de overige items. Goed bezif AVE. Kijk naar de eerste uitzending.
Top initiatief
15 maart 11:47
Goed gedaan!
Tim
15 maart 11:37
Succes! Ik Denk dat er veel animo voor zal zijn in deze regio
geweldig
15 maart 10:14
fantastisch, op naar wekelijks en alle laat alle klasses voorbij komen
LEUK!
15 maart 10:11
Wat een geweldig initiatief! Plaats een drankje voor Pierre en hij begint meteen de meest prachtige voetbalverhalen te vertellen. Veel succes met de podcast!