AVE jaaroverzicht 2022: 'Stuur Wim maar op vakantie...!'

Deelacties:

Tijdens de winterstop, laten we de revue passeren over het jaar 2022. We belichten de meest aansprekende en meest gelezen artikelen uit het afgelopen jaar.

Terugblik op
We gaan nu verder met het verhaal over Wim de Laat van 24 juni 2022.  De oud-voorzitter die alle nacompetitiewedstrijden van Hoogeloon moest missen wegens vakantie.. 

'Stuur Wim maar op vakantie...!'
[-juni24/22SQL2117HTS:56761-] Heel Hoogeloon leek donderdagavond wel uitgelopen voor de huldiging van het eerste elftal van de plaatselijke voetbalvereniging. Vanwege de promotie naar de tweede klasse, voor het eerst in de 82-jarige historie van de club, was er een klein feestje en was zelfs fanfare Wilhelmina uitgerukt en sprak wethouder Hetty van der Hamsvoort namens de gemeente Bladel enkele woorden. Ook AmateurvoetbalEindhoven was uitgenodigd en had voorafgaande aan de festiviteiten een kort gesprek met oud-voorzitter Wim de Laat, die vorige maand na acht jaar afscheid nam.

Door Willem-Jan Schampers

"Dit had ik van tevoren niet kunnen denken! Alledrie de wedstrijden in de nacompetitie heb ik gemist, omdat we op vakantie waren. Na de wedstrijd tegen EVVC, dacht ik nog: 'Dat is mooi, maar tegen Bladella wordt het moeilijk'. Toen ze die echter ook wonnen, baalde ik toch wel. Ik was er ontzettend graag bijgeweest tegen Avanti'31, maar deze vakantie was nu eenmaal gepland. Na de derde overwinning, en promotie, hebben mijn vrouw en ik wel een vreugdedansje gemaakt op een terras in Kroatië. We zijn hartstikke trots op deze club. Zeker ook op onze twee zonen, Tom en Sjoerd, en ons neefje Sam. Ik heb mijn opvolger Peter Lamers maar de tip meegegeven om per direct te stoppen... Dit overtreft hij nooit meer! Haha!"

De Laat kijk met plezier terug op de afgelopen periode. Het succes is immers een gevolg van een grote inzet van spelers en begeleiding, maar ook het investeren in de  jeugdopleiding. "Wie zeker moet worden genoemd, is jeugdvoorzitter Jan van Lippen (in 2011 overleden, red.) , die aan de wieg heeft gestaan van het beleidsplan om de continuïteit en de kwaliteit van het jeugdvoetbal bij VV Hoogeloon te borgen en te versterken. Hij hamerde op scholing voor het jeugdkader en het aanstellen van een jeugdcoördinator. Hierbij werd het belang van normen en waarden niet vergeten. Dit succes is bovendien ook een verdienste van Jos Lamers. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor het technisch beleid en heeft Nik Bierens (trainer, red.) aangesteld."

Beleid

Hoogeloon kan met deze talentvolle selectie nog wel een paar jaar vooruit, zo verwacht De Laat. "Daarnaast komen er van de JO19-1 diverse spelers over, dus voorlopig moet het lukken om dit niveau te handhaven. Natuurlijk krijgen we het niet gemakkelijk in de tweede klasse, maar dit werd ook gezegd over de derde klasse, toen we in 2019 kampioen werden en promoveerden. In de afgelopen twee coronajaren bleek al dat we bij de betere ploegen in de derde klasse behoorden en dit seizoen hebben we zelfs nog even bovenaan gestaan. RPC was de terechte kampioen, maar we hielden ons goed staande. Met een plekje in de nacompetitie tot gevolg. Tja, en de rest is historie..."

HKU
Even verderop onderschrijft Jesse van Gerwen de woorden van De Laat. "Ik ben vorig jaar overgekomen van EFC, omdat ik op zoek was naar iets nieuws. Nou, ik ben op mijn wenken bediend! Hoogeloon is een geweldige club, waar iedereen elkaar kent en ook meeleeft. Zo'n HKU (Hoogeloon Kantine Ultra's, red.), zeg maar de harde kern van Hoogeloon, die ons fantastisch heeft gesteund. Prachtig toch?! Nu even lekker vakantie en dan er vol tegenaan. Ik denk dat we een ploeg hebben die zeker mee kan in de tweede klasse. Als we de boel heel kunnen houden en niet tegen te veel kaarten aanlopen, dan moet een plek in de middenmoot mogelijk zijn."  

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hoogeloon
11 januari 9:24
Wat een mooie weken waren dat. Ongekend en om nooit meer te vergeten.