ASV'33 blijft ongeslagen na thuisoverwinning tegen Mifano

In een belangrijk duel tegen concurrent Mifano heeft ASV'33 laten zien waarom het momenteel ongeslagen aan de top van de ranglijst staat. De thuisploeg trok aan het langste eind en pakte een belangrijke 2-0 overwinning.

Het duel begon en al in de 4e minuut kopte Bart Vermeulen rakelings naast na een scherp aangesneden hoekschop van Teun de Koning. Enkele minuten later ontsnapte Pim van de Tillaart aan een strafschop na een snelle uitbraak van Mifano, waarbij de rechtsbuiten gevaarlijk vrijkwam in de 16-meter. Onzuiverheden in de opbouw resulteerden in enkele mogelijkheden voor Mifano in het eerste deel van de wedstrijd, maar Bart Vermeulen en Martijn Verbakel grepen een aantal keer adequaat in om erger te voorkomen.

In het tweede deel van de eerste helft nam ASV’33 de overhand. Via de rechterkant creëerde ASV’33 een aantal gevaarlijke momenten. Bart Vermeulen en Owen Bosveld wisten Stijn Kersjes vrij te spelen. In de 15e minuut zette diezelfde Kersjes een fraaie dribbel in en plaatste Sam Douven voor de doelman, maar de spits verzuimde te scoren. De thuisploeg creëerde nog enkele kansen voor rust, waaronder een schot van Tim Verbakel dat het zijnet raakte. In de 40e minuut opende ASV'33 de score met een vrije trap van Teun de Koning, die zonder geraakt te worden in de verre hoek verdween.

In de tweede helft probeerde Mifano aan te zetten, maar kwam alleen in de buurt via een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied die rakelings langs de doelmond ging. ASV'33 nam vervolgens het heft in handen en creëerde talloze kansen, met doelpogingen van Sam Douven, vaak in stelling gebracht door Stijn Kersjes, Owen Bosveld en Luc Lentjes, die al slalommend de verdediging van Mifano lastig maakten.

Ondanks het dominante spel van ASV'33 bleef het spannend met een 1-0 stand. Mifano deelde nog enkele speldenprikjes uit via de goed spelende nummer 10 Mayco Verrijdt, die twee pogingen net naast zag gaan. In de 71e minuut leek de wedstrijd beslist te worden na een overtreding op Tim Verbakel binnen de zestien meter, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Mifano kwam er in de opvolgende counter gevaarlijk uit via de rechterkant, maar een fantastische tackle van Pim van de Tillaart voorkwam een tegendoelpunt.

In de spannende slotfase verzuimde ASV'33 de wedstrijd definitief te beslissen. Sam Douven raakte na een afvallende bal de onderkant van de lat, waarna Thimo van der Steen in de rebound nogmaals de lat trof. Uiteindelijk, in de 90e minuut, werd de wedstrijd definitief beslist via een standaardsituatie. Een vrije trap van Teun de Koning werd machtig via de onderkant van de lat binnen gekopt door Bart Vermeulen, die boven alles en iedereen in de zestien uit torende.

Met deze 2-0 overwinning heeft ASV’33 de volle buit van 15 punten uit 5 wedstrijden behaald en behoudt het de koppositie.

@Neutraal
14 november 9:48
Er is geen grote favoriet in deze competitie: ASV33, Eli, Mifano, Brandevoort en misschien Lierop doen niet heel veel voor elkaar onder. De meest constante ploeg gaat in deze klasse kampioen worden. Eli vorige week zien voetballen tegen Rood-Wit en dat viel me zwaar tegen, Brandevoort en Mifano hebben wat pech gehad (met blessures, die gaan snel omhoog kruipen op de ranglijst) en Lierop zit tactisch aardig in elkaar (mede door een goede trainer). We gaan het zien!