Arbitragecongres voor KNVB en clubscheidsrechters op 11 januari

Deel dit bericht via:

In het kader van de samenwerking tussen KNVB, de regionale COVS Verenigingen en Amateurvoetbal Eindhoven zullen er regelmatig berichten over scheidsrechters en arbitrage verschijnen. Deze keer het COVS-arbitragecongres.

Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt er in de winterstop een groot arbitragecongres plaats. Na de regio’s Noord en Oost is dit jaar Zuid 1 aan de beurt. Het arbitragecongres wordt georganiseerd door de landelijke COVS. Dit keer vindt het congres plaats in Helvoirt (nabij Tilburg) in het Hotel Guldenberg.

Het arbitragecongres is niet alleen voor KNVB scheidsrechters. Ook verenigingsscheidsrechters zijn van harte uitgenodigd! Het beloofd, naast een gezellige ook een interessante en leerzame dag te worden.

Een van de aansprekende namen op dit Congres is betaald voetbalscheidsrechter Kevin Blom, die een speciale workshop zal wijden aan de interpretatie van ‘hands’…. Hier is immers veel over te doen in veel wedstrijden, waarbij meestal geen VAR aanwezig is.

Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt, maar definitief is al dat naast Kevin Blom ook betaald voetbal-scheidsrechter Rob Dieperink en Gerrie van Essen (docent KNVB en Politieagent) workshops zullen verzorgen. Ook is er een demonstratie spelregelwedstrijd met het digitale programma Socrative (door Nederlands kampioen spelregels SV Rotterdam) en een informatiemarkt.

Zoals aangegeven zijn alle scheidsrechters (zowel vereniging als KNVB) uit ZUID I zijn van harte welkom op deze leerzame, maar zeer zeker ook gezellige dag. De KNVB scheidsrechters zijn per mail uitgenodigd. Verenigingsscheidsrechters kunnen zich via de SPORTLINK van de KNVB aanmelden:
Klik hier om je aan te melden.

Op 11 januari om 10.00 uur zal Ron Sotthewes, voorzitter van de landelijke COVS, de opening verrichten. We hopen op een grote opkomst!

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?