Appie Azmani wil met De Valk nog minimaal één keer een prijs pakken

Deelacties:

De Valk-Reusel Sport in de tweede klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Appie Azmani, de ervaren aanvaller van koploper De Valk. Hij vertelt over de overgang van Eindhoven naar Valkenswaard, zijn ploeggenoten Joran Vermeulen en Dennis Verhoeven en de topper van komende zondag tegen het voor hem onbekende Reusel Sport.

Door Willem-Jan Schampers
Azmani speelde in zijn rijke voetbalcarrière voor heel wat clubs. Hij begon in de jeugd van ESV en werd hierna automatisch lid van WODAN. Bij deze fusievereniging (ontstaan door het samengaan van ESV en Woensel, red.) speelde hij diverse jaren, voordat hij vertrok naar Unitas’59, om vervolgens ook bij Brabantia zijn kunsten te vertonen. Hierna beproefde Azmani zijn geluk in België. Bij Wezel Sport werd hij topscorer en dit leverde hem een transfer op naar KSV Oud-Turnhout (tweede provinciale). Totdat André Nijssen hem belde en hem verleidde om voor FC Eindhoven/av te kiezen.

Bij de blauwwitten beleefde de veel scorende spits diverse hoogtepunten. De ambitie – om te promoveren naar de hoofdklasse/vierde divisie – kon jammer genoeg niet worden gerealiseerd. Afgelopen seizoen werd zelfs een drama, want FC Eindhoven/av degradeerde naar de tweede klasse. “Veel jongens vertrokken en zelfs twijfelde ik of ik zou stoppen. Totdat ik werd gebeld door Mo Oukadi, een vriend van me. Hij ging spelen voor het nieuwe zaterdagteam van BES/De Valk en vroeg of ik zin had om ook mee te gaan. Ik heb toen gezegd: ‘Gooi maar een balletje op’.”

Goed gevoel
Vervolgens kreeg Azmani een appje van Huub Vermeulen van De Valk. Of de interesse serieus was. “Ik heb toen gemeld dat ik er over na wilde denken. We hadden op zondag een inhaalwedstrijd tegen DOSKO en toen is hij komen kijken. “Na afloop hadden we een gesprekje en vroeg Huub of ik eventueel ook voor het zondagteam wilde spelen. Ze waren namelijk op zoek naar een nieuwe spits, omdat Luc Nouwen terug ging naar Budel. Ik heb de week erna een gesprek gehad met mensen van De Valk en het gevoel was meteen goed.”

Omdat hij de nieuwe trainer van De Valk, Nik Bierens, helemaal niet kende, wilde Azmani graag nog een gesprekje met hem. “Om te vragen wat zijn voetbalvisie is en of ik daar in pas. Het was een heel positief gesprek. De plannen van Nik spraken me aan en het beeld dat ik al had van de club werd alleen maar versterkt. Bij De Valk staat het voetbal voorop en verloopt alles zeer gestructureerd. De sfeer is hartstikke goed en de vrijwilligers zorgen er voor dat het ons aan niets ontbreekt. Mijn conclusie was dan ook: ‘Laten we het doen!’ Een hele goede beslissing.”

Echte toppers
Afgezien van het gelijkspel tegen SV Laar, loopt het bij De Valk als een tierelier. “Er zijn meerdere nieuwe spelers gekomen en de trainer heeft er in relatief korte tijd een heel goed voetballende ploeg van gesmeed. Met Joran Vermeulen en Gideon Pieschel in de spits en Dennis Verhoeven in het doel hebben we drie échte toppers in de gelederen. Ik ben in eerste instantie gehaald als spits, maar moet zeggen dat ik me als nummer 10 ook heel lekker voel. Met deze spelersgroep moeten we gewoon meedoen voor het kampioenschap!”

Azmani windt er geen doekjes om. De Valk gaat voor minimaal promotie naar de eerste klasse. En dus het herstel van de derby tegen SV Valkenswaard. “We hebben in de beker tegen ze gespeeld en ik vond het mooi om te zien hoe deze wedstrijd wordt beleefd door spelers en supporters. Ik denk dat we zeker het niveau hebben om mee te kunnen in de eerste klasse. Maar dan moeten we eerst eens zorgen dat we er komen. We zijn uitstekend gestart, maar het is zaak om dat vol te houden. Te beginnen tegen Reusel Sport.”

Rekening houden
De 32-jarige Eindhovenaar kent de tegenstander van zondag niet, maar hij heeft begrepen dat het een zeer sterke ploeg is. “Niet alleen fysiek, maar ook technisch. Ze staan niet voor niets op de derde plaats en afgelopen week stuurden ze Geldrop met 3-0 naar huis. Bovendien wonnen ze ook van Laar en speelden ze gelijk tegen Brabantia. Een team dus om serieus rekening mee te houden. Weet je, wellicht is dit mijn laatste seizoen en ik wil dan nog graag een prijs pakken. Een kampioenschap met De Valk zou de ultieme afsluiting zijn!”

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@dn brab
05 november 16:41
Ik schoot in de lach toen ik geldrop las haha.die hebben alleen van de onderste gewonnen oftewel gewonnen van hun directe concurrenten. Leuke poging hoor haha
Supporter svv
04 november 18:15
Laat elke club zijn eigen beleid uitvoeren en heb daar respect voor Trouwens promoveren is niet altijd beter Deze tweede klasse is toch veel leuker dan de eerste klassen. Lekker veel derby’s
D'n Brab
03 november 14:53
Heb de wedstrijd De Valk – Brab gezien en De Valk heeft het wel prima voor elkaar staat een leuk team en ook na de wedstrijd prima vermaakt in de kantine. Echter gaat De Valk dit niet vol houden de selectie is te krap om mee te doen voor het kampioenschap begreep ik wel. En hoorde ook al dat de hoofdrol speler van dit artikel Appie zondag ook al niet mee doet en dat zal een gemis zijn, schijnbaar is die andere spits ook niet fit en zitten er een paar spelers nog wel wat langer in de lappenmand. Het zal toch gaan tussen D’n Brab en Geldrop vermoed ik, heb Reusel ook gezien tegen Brab en die hebben zeker wel een hecht team met een paar goede spelers erin. Succes beide zondag ik gok op een gelijk spelletje, iedereen blij.
@SUPPORTER REUSEL SPORT
03 november 14:41
Er spelen meerdere spelers met een BVO achtergrond, al zeker 4
Supporter Reusel Sport
03 november 14:22
Bij Reusel Sport spelen ALLEMAAL jongens uit Reusel. De 2 jongens met een BVO achtergrond hier spelen zijn vanuit de jeugdopleiding van Reusel Sport naar de BVO gegaan en zijn van daaruit weer terug gegaan naar onze club. Wij zijn heel erg blij dat deze jongens gekozen hebben om weer bij hun eigen club te spelen. KLASSE
Reusel-Sport supporter
03 november 9:17
Iedereen mag doen wat ze willen. Wij als Reusel-Sport weten waar wij voor staan en daar zijn we binnen de vereniging trots op.
Jeroen Deelen
03 november 8:37
Je moet gewoon ambitieus zijn als amateurclub. Dat een club zich versterkt met spelers is al jaren zo. Wat is daar mis mee. Drijfveer om zo hoog te spelen is de charme van het amateurvoetbal. Maar ook altijd weer een discussie. Wel leuk dat je op AVE daarover een mening kan uiten. Niet te kritisch of te beledegent reageren of op de man, want dan wordt (jammerlijk) genoeg verwijderd. Succes beide zondag.
VV Valkenswaard
03 november 0:37
Wat hebben onderstaande reacties met het artikel te maken?
Buitenstaander
02 november 22:49
Dat is precies wat ik bedoel. Nou ja ik bedoel er niks verkeerd mee maar je zet je eigen jongens buitenspel. Het zal wel. Groetjes iedereen
Nou en?
02 november 17:58
Het niveau is totaal niet belangrijk, gewoon spelen met eigen jongens. Of voelt de Valk zich een beetje te groot voor 3e/4e klasse, denkt dat daar het schoentje wringt.
@ buitenstaander
02 november 16:55
De Valk is nu eenmaal afhankelijk van spelers die van een andere vereniging afkomen, anders is het een club die speelt in de 3de/4de klasse gezien het aantal leden/jeugd. Ze hebben nu voor de 2de klassen een buitengewoon elftal en dat is erg knap. Wat je er van vind. Reusel sport heeft nu een paar spelers met een BVO achtergrond die daar weer zijn komen te spelen en draaien daarom goed mee. Ook knap en fijn! Gaan die weg, spelen ook die weer een niveau lager. Ieder doet het op zijn manier en in elke periode kan dat anders uitvallen. Laat ieder vooral zijn ding doen.
Martin Swinkels
02 november 16:51
Iedere club heeft zijn eigen beleid en filosofie. Maar ieder seizoen klaar staan met een DIKKE PORTEMONNEE voor spelers van buitenaf dat werkt op termijn zeker niet, Daar zijn voorbeelden genoeg voor te vinden maar die ga ik hier niet benoemen. Opleiden en aandacht besteden aan de jeugdopleiding met capabele personen aan de leiding dat werkt vele malen beter. De hoogste jeugdteams zeker in de bovenbouw indien mogelijk laten spelen en indelen op DIVISIE niveau werpen dikwijls meer vruchten af voor het hoogste seniorenteam.
Buitenstaander
02 november 15:25
Ik denk dat als je een amateurclub bent dat je niet perse spelers van buitenenaf moet gaan halen die totaal niets met de club op hebben, ook al beweren ze anders. Daar ben je amateurs voor. Ik denk dat ze dat bij Reusel Sport anders aanpakken en ook bij meerdere clubs
@trainer 2
02 november 13:18
met deze spelers materiaal word iedereen in de 2e klasse kampioen
Buitenstaander@
02 november 12:47
2/3 zijn eigen jongens en 1/3 is er gericht bij gezocht op positie, kwaliteit en persoonlijkheid. In de gemeente Valkenswaard zitten 4 verenigingen waardoor het toch moeilijk blijkt te zijn om het gehele team te voorzien van eigen jongens.
Buitenstaander
02 november 12:00
Ik als buitenstaander denk dat de Valk wel een voorbeeld zou kunnen nemen aan het beleid van Reusel. Zit een goede filosofie achter en werken met bijna alleen eigen jongens. Al zijn er bij de Valk ook wel eigen jongens maar toch ook wel vaak gasten die van andere clubs komen. Ik wens in ieder geval allebei de clubs veel succes komende zondag
Trainer 2
02 november 10:26
Complimenten ook voor Nik Bierens
Andere trainer
02 november 10:06
Topper, niet alleen qua voetbal! Maar ook als mens in de groep dwingt hij enorm veel respect af. Zo een speler wil iedereen erbij hebben.