Ambitieus Tongelre 100 jaar: ‘op naar een mooie toekomst’

Deel dit bericht via:

Voetbalclub RKVV Tongelre bestaat op 1 mei 100 jaar. Alle voorbereidingen en geplande activiteiten ten spijt, gaat de viering vanwege het Coronavirus niet door. Het had een mooi feest moeten worden, waarin de rijke historie met (oud) leden en spelers belicht zou worden. Een historie met pieken en dalen. Zo was Tongelre in de jaren zeventig en tachtig een roemruchte club die op het hoogste amateurniveau speelde. Anno 2020 bivakkeert de club al een aantal jaren in de kelder van het amateurvoetbal en kende het een moeizame start op het nieuwe sportpark.

Lichtpuntjes
Inmiddels is de club weer langzaam aan het opkrabbelen. De nieuwbouwwijk ‘Berkenbosch’ nadert zijn eindfase en de roodwitten krijgen er steeds meer nieuwe leden bij. Ook het sportpark wordt in de komende jaren aangepast. Zo krijgt de eenzame hoofdtribune alsnog het ontbrekende voetbalveld en worden de twee huidige kunstgrasvelden vervangen. Naast alle toekomstige vooruitgangen, heeft de club ook nieuwe vrijwilligers aan de club weten te binden en met een nieuwe ‘jonge en ambitieuze’ Katja Kilsdonk als voorzitter aan het roer lijkt de club in het juiste vaarwater te zitten.

We stellen de 34-jarige Katja een aantal vragen over de toekomst van RKVV Tongelre en de afgelaste activiteiten rondom het 100-jarig bestaan.

De voorbereidingen waren afgerond, RKVV Tongelre was klaar om het 100-jarig jubileum te vieren en dan komt het Coronavirus ons land binnen. Is er al een nieuwe datum vastgesteld?
Jazeker, we hadden nog de hoop om het jubileum in het najaar te vieren, maar helaas is dat risico te groot waardoor dat ook niet door kan gaan. Daarom hebben we nu definitief gekozen om het exact een jaar later te vieren. Op zaterdag 1 mei 2021. Deze dag zal gevuld worden met vele activiteiten. Ook onze partners zullen hierbij aanwezig zijn zoals: PSV Foundation, Lumens, Wij Eindhoven en Dynamo.  Ook worden er op deze dag wedstrijden gespeeld met de (oud ) selectie en seniorenleden. Tot slot staat er een feestavond op het programma.
Hoe gaat de club om met deze crisis?
Volgens de richtlijnen van de RIVM en de adviezen van de KNVB. We vinden het belangrijk dat leden kunnen voetballen, maar dat moet wel veilig kunnen gebeuren. Ook is het net als bij elk andere vereniging per dag kijken wat de mogelijkheden zijn en hierop anticiperen.

Kan de club de gederfde inkomsten dragen?
We zijn geen grote vereniging, en we  zullen dus goed op de kleintjes moeten letten. We hopen dat deze slimme lockdown niet te lang duurt..

Heeft of gaat de club steun vragen aan de Gemeente en of KNVB
Ja, RKVV Tongelre heeft hulp gevraagd aan de gemeente Eindhoven hoe hier mee om te gaan. Daarnaast zijn we met de KNVB in contact voor advies wat te doen met de jeugd. Hoe kunnen deze gasten weer op een verantwoordelijke manier trainen op ons sportpark.

Hoe ziet de toekomst er uit van RKVV Tongelre na de crisis?
Helaas kan ik niet in de toekomst kijken, maar ik heb het gevoel dat we er hier sterker uit kunnen komen. Voordat de coronavirus ons land aan banden legde, waren we al groeiende met het aantal leden. Ook op sportief gebied is er vertrouwen.
Zo hebben we onlangs het contract met onze hoofdtrainer Hakim Arrabanny verlengd, aangezien het eerste elftal weer van zich doet spreken in het afgelopen seizoen. Daarnaast hebben we vrijwilligers, die allemaal hun enthousiasme gebruiken om onze vereniging weer te laten 'shinen'. En het vertrouwen van de verschillende sponsoren geeft ons het gevoel dat ook na de crisis onze toekomst een stuk rooskleuriger is.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


henk
01 mei 14:43
mooi dat mijn mooie clubje het weer goed gaat doen
Gerard
30 april 9:05
Namens Woenselse Boys van harte proficiat met deze mooie mijlpaal en hopelijk de viering in 2021 in gezonde omstandigheden.
Piette
30 april 8:30
Gefeliciteerd met deze mijlpaal en ga door op deze ingeslagen weg, dan gaat het weer een mooie club worden.
Johan Jansen
30 april 8:27
RKVV Tongelre
Mooi stuk geschiedenis van Eindhoven.
Én het volledige interview met Pieter van der Leegte, Ferry de Wit en mij.