Amateurvoetbal ligt waarschijnlijk tot aan de winterstop stil

Deel dit bericht via:

Op 10 en 11 oktober werd er voor het laatst gevoetbald door de amateurs. Daarna werd door het stijgende aantal coronabesmettingen het competitievoetbal stilgelegd tot medio november.

Winterstop
Daar komen nu zeker nog enkele weken bij, zodat het aannemelijk is om stellen dat de winterstop al is ingegaan. Voetballers kunnen namelijk niet na 2 maanden zonder ‘echte’ training ineens weer wedstrijden spelen. Senioren mogen wel trainen, maar maximaal in groepjes van 4 en op 1,5 meter afstand. De laatste speelronde van 2020 was/is door de KNVB in het weekeinde van 12 en 13 december gepland. In het weekend van 19 en 20 december zou er nog ingehaald worden. De ronde van het nieuwe jaar staat op 16/17 januari gepland.

Weinig wedstrijden in de benen
De landelijke divisies en Hoofdklasses hebben tot nu toe maximaal 6 wedstrijden gespeeld, de 1e- tot en met 5e klassers hooguit 4. Vanwege coronabesmettingen zijn er ook clubs bij, waaronder Reusel Sport, die pas één keer in actie zijn gekomen.
Het wordt voor de KNVB dus nog een hele puzzel om de competitie te beëindigen. Volledig afwerken van alle wedstrijden lijkt een utopie, zeker omdat er in de maanden januari en februari door de weersomstandigheden ook wedstrijden uitvallen.

Een halve competitie uitspelen zou een mogelijkheid zijn, maar de KNVB heeft dit niet in het reglement opgenomen.

KNVB Beker
Als de maatregelen tot ver in december gehandhaafd blijven dan is het te verwachten dat de amateurclubs die nog in de race zijn in de strijd om de KNVB Beker zonder te spelen uit deze competitie geschrapt worden. 

De wedstrijden waarin amateurclubs (waaronder UNA) in actie zouden komen in de TOTO KNVB Beker staan gepland voor 1 en 2 december. Eerder liet de KNVB al weten dat indien deze wedstrijden niet gespeeld gaan worden men uit de beker gezet zou worden.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Servo
30 oktober 17:39
Mochten we pas in februari of later weer beginnen lijkt mij dat ze beter ook de gehele competitie moeten schrappen en weer gewoon alles op starten mits mogelijk in augustus 2021. In die tussentijd is er tijd genoeg om te trainen om fit te worden en oefenwedstrijden. Het lijkt me beter om eerst af te kijken hoe het verder gaat met het Covid-19 virus voor dat alles weer opgestart word en daarna weer bij af zijn. Geduld hebben dat is het enigste recept want het is beter iets langer wachten in dit geval als daarna weer helemaal opnieuw beginnen en opstarten. Ook voor de Knvb is dit een lastig parket.
@supporter
28 oktober 13:53
Als we nu ons houden aan de regels kunnen we vanaf februari een volledige competitie beginnen waarbij iedereen 1x tegen elkaar speelt (13 wedstrijden)
Nr 1 en 2 promoveren en 13 en 14 degraderen.
Supporter
27 oktober 22:12
Ik ben bang dat het nog wel wat langer gaat duren dan de winterstop.