Amateurvoetbal in Belgiƫ definitief stopgezet.

Deel dit bericht via:

In België is het amateurvoetbal definitief stopgezet. Alleen het profvoetbal gaat door.
De beslissing van de Belgische bond komt niet helemaal uit de lucht vallen. Door de slechte coronacijfers is het niet meer realistisch om de competities, die al sinds midden oktober stilliggen, opnieuw op te starten. Enige uitzondering is het jeugdvoetbal voor jongeren tot en met 13 jaar.

In Nederland heeft de KNVB de hoop op de hervatting van het amateurseizoen nog niet opgegeven. De bond liet onlangs weten dat er uiterlijk op 10 en 11 april weer afgetrapt moeten worden, anders wordt de competitie niet meer opgestart. De voetbalbond beslist uiterlijk in de week van 9 februari of hervatting nog reëel is.

Amateurclubs spannen direct een rechtszaak aan tegen de Belgische voetbalbond
Vandaag raakte bekend dat het amateurvoetbal in België dit seizoen niet meer zal hervat worden. Zowel Voetbal Vlaanderen als de KBVB maakten die beslissing bekend. In de wereld van het amateurvoetbal is echter niet iedereen opgezet met dat besluit meldt de website voebalnieuwsbe.

Volgens Sporza trekken twee amateurclubs alvast naar de rechter om de KBVB te dagvaarden. Zowel bij Patro Eisden als FCV Dender blijkt men niet akkoord te gaan met de abrupte beslissing van de Belgische voetbalfederaties. Zij vinden het onaanvaardbaar dat de spelers en trainers van hun clubs op deze manier geen inkomsten meer kunnen vergaren, én dat het onmogelijk is om hun individuele marktwaarde nog te kunnen opdrijven.

Met Walter Van Steenbrugge namen de clubs al een advocaat in dienst. Hij deelt de visie van beide amateurploegen, en verklaart de dagvaarding tegenover de KBVB. “Als je in 1A en 1B zonder publiek kan spelen, waarom mogen zij dat dan niet? Wij zien dan ook geen voldoende grond om een onderscheid te maken tussen de profs in 1A en 1B in vergelijking met de profs in de amateurdivisies”, verklaart de advocaat.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


belg
26 januari 9:02
Ook kinderen tot 13jaar wordt geadviseerd niet in teamverband enige vrijetijd te doorbrengen.
Dus ook geen sporten voor deze kinderen.