Amateurs PSV balen van forse nederlaag tegen koploper SBC

Natuurlijk was de nederlaag tegen SBC (4-0) meer dan terecht en had de score zomaar hoger kunnen uithalen, alleen voelden de amateurs van PSV zich toch enigszins benadeeld. Niels Raaijmakers: “Eerst geeft de scheids een strafschop, waarvan hij later zegt dat hij ‘m niet had moeten geven en vervolgens fluit hij niet voor een overtreding op een van onze spelers en scoort hun aanvoerder de 2-0. Dat zijn toch twee cruciale beslissingen in ons nadeel.”

Door Willem-Jan Schampers
De behendige linkermiddenvelder van PSV is overigens ook de eerste die toegeeft dat de Eindhovenaren te weinig brachten tegen de koploper en dat SBC een verdiende overwinning heeft behaald. “Zij profiteerden optimaal van onze fouten en maakten enkele fraaie doelpunten. Aan de andere kant zijn we niet echt gevaarlijk geweest en heeft hun keeper nauwelijks in actie hoeven komen. Jammer, want we waren bezig aan een goede reeks.” De achterstand op de SBC en Gestel is nu opgelopen tot zes punten.

SBC-aanvoerder Joep van der Heijden stond iets verderop te stralen. De ijverige middenvelder was overal op het veld te vinden en was ook nog de maker van de belangrijke 2-0. Van een meter of twintig krulde hij de bal met buitenkant voet in de kruising. Doelman Devidson Janzen was volstrekt kansloos. “Die zat er lekker in inderdaad. Het loopt bij ons sowieso gesmeerd. Vorige week wonnen we met 10-0 van DBS en vandaag maken we weer vier doelpunten. Het is nu zaak dit vast te houden. De organisatie staat goed en we hebben veel scorend vermogen.”

Vizier
En daarvan was geen woord gelogen. Al kon trainer Wouter Huberts zijn manschappen verwijten dat ze niet meer treffers maakten. Als het vizier iets beter afgesteld had gestaan, was een uitslag met acht doelpunten verschil ook mogelijk geweest. Nu werden enkele honderd procent kansen gemist en was doelman Janzen enkele malen een grote sta-in-de-weg. Van der Heijden: “De 4-0 meteen na rust, viel op een voor ons heel fijn moment. PSV kwam die klap niet meer te boven.”

Al binnen vier minuten was het 1-0. Bij een overtreding van Janzen op Tijs Veraart gaf scheidsrechter Peter Vrenken eerst voordeel aan SBC. Toen de doelpoging van Stein Snijders mislukte, wees de leidsman naar de stip. PSV protesteerde, maar Vrenken was niet te vermurwen. Veraart bleef kalm en schot de strafschop feilloos binnen. Zes minuten later werd het bijna 2-0, maar nu had Janzen een uitstekende redding in huis op een inzet van Snijders.

Uithaal
In de 19de minuut viel alsnog de tweede treffer van SBC. Na een vermeende overtreding, kwam Van der Heijden in balbezit en met een prachtige uithaal passeerde hij Janzen. PSV was even de kluts kwijt en nauwelijks zes minuten later was het al 3-0. Een soepele aanval sneed door de Eindhovense defensie en Sander Egmond was het die de trekker mocht overhalen.
we
(Blije gezichten bij de aanhang van SBC)

PSV probeerde het hierna wel, maar aanvallend was het niet bij machte om het de verdediging van SBC echt moeilijk te maken. Het werd zelfs bijna 4-0, toen Joost van Heck vrij voor Janzen verscheen, op aangeven van Van der Heijden. De robuuste spits van de thuisclub schoof de bal echter voorlangs. Er waren hierna nog twee schietkansen voor David Janssen van PSV en eentje voor Veraart. Hij vond een goed reagerende Janzen op zijn weg.

Saai
In de tweede helft werd de wedstrijd binnen twee minuten definitief beslist. Van Heck schoot de 4-0 binnen en was er hierdoor mede debet aan dat er een saaie, nauwelijks nog aantrekkelijke tweede helft volgde. SBC geloofde het wel en PSV kon geen echte vuist maken. Beide trainers wisselden nog enkele keren, maar geloofden niet meer in een veranderend wedstrijdverloop. Huberts vond het verder prima en was tevreden dat hij iedereen ‘aan boord’ kon houden. Zijn collega Stephan Wijlaars baalde echter zichtbaar op de bank. Voor hem is werk aan de winkel…