Alle sportparken in Eindhoven vanaf 1 augustus rookvrij

Deelacties:

Gemeente Eindhoven zet de stap naar gezonder. Vanaf 1 augustus zijn alle gemeentelijke sportaccommodaties in Eindhoven rookvrij.

Gemeente Eindhoven zet de stap naar gezonder. Vanaf 1 augustus 2022 zijn alle gemeentelijke sportaccommodaties in Eindhoven rookvrij. In de Sport- en beweegvisie 2021-2025 ‘Heel Eindhoven beweegt!’ staat namelijk dat de Gemeente dat mensen op steeds meer plekken in Eindhoven kunnen bewegen en sporten in een gezonde omgeving. Daar hoort een rookvrije sportomgeving bij. Vanaf het komende sportseizoen (beginnend op 1 augustus 2022) mag daarom niet meer gerookt worden in, op en bij sportaccommodaties in Eindhoven. 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Henri
03 augustus 17:30
Beste Willem, Ik heb in het hele verhaal nergens kunnen lezen, dat het verbod alleen geldt tijdens het kijken naar jeugdwedstrijden. Bovendien voel ik me totaal niet aangevallen, want ondanks dat er 40 jaar geleden nog overal mocht worden gerookt, ben ik nooit in de verleiding gekomen om zelf een sigaret aan te steken. Het gaat mij vooral over de steeds toenemende bemoeizucht van onze overheid. Het opgeheven vingertje van onze overheid die met regeltjes, wetten en verboden kenbaar probeert te maken dat wij burgers niet meer zelf ons gezond boerenverstand kunnen en mogen gebruiken. En ja, als opa ergens op een hoekje van het veld een sigaartje staat te roken, vind ik minder erg, dan de beelden van de oorlog in Oekraïne die onze kinderen dagelijks op hun netvlies geprojecteerd krijgen.
Willem
03 augustus 10:09
Ik zie vooral reacties van mensen die zich aangevallen voelen, 'omdat zij het sigaretje waar ze recht op hebben niet meer mogen roken'. Newsflash: dit verbod is niet bedoeld om jullie van een pleziertje te beroven, maar is vooral om te voorkomen dat de kinderen (waar jullie naar komen kijken) eraan gaan beginnen. Even 90 minuten zonder sigaret, zo moeilijk is dat toch niet? Of wil je straks in de bus of vliegtuig ook weer gaan roken?
Peter de Louw
31 juli 15:00
Keurig verwoord Henri de kenner die zijn naam niet kenbaar maakt weet er weinig van en hopelijk blijft hij weg van het sportpark want hij draagt niet bij aan de gezelligheid bij de clubs.
Henri
29 juli 22:58
@KENNER Ik vraag me af of jij ooit op zondagmiddag in een sportkantine bent geweest? Voor velen die amateursport bedrijven staat niet de prestatie en het resultaat voorop, maar vooral de ontspanning en het genieten. Voor velen is het sociale contact in de derde helft minstens zo belangrijk als het voetballen. Voor mij en veel van mijn teamgenoten hoort daar een lekker potje bier bij. Als jij echter liever een kopje thee drinkt, zal daar niemand een probleem van maken. Daarom vind ik het raar dat jij jouw keuze om geen alcohol te drinken na het sporten, aan anderen wilt opleggen, door middel van een alcoholverbod in de kantine. Dat dit voor veel clubs een noodzakelijke bron van inkomsten is zal jou waarschijnlijk totaal niet interesseren. Laten we dat kleine beetje vrijheid dat we in Nederland nog hebben, nu niet door de roep van een kleine minderheid de das om doen. Ee zijn al genoeg landen waarin een regiem de vrijheid van haar burgers beperkt.
Kenner
29 juli 17:19
Mee eens, eindelijk geen sigaretten meer ! Alcohol moeten ze ook verbieden. Het zijn sportclubs, hoort dat helemaal niet thuis. Wat je thuis doet of ergens anders moet ieder voor zich weten, maar bij het sporten hoort dit niet.
Harry
28 juli 20:51
Piet de beste uitspraak die ik heb gelezen ,Stoppen met die onzin altijd de rokers die het gedaan hebben, de ouderen die ook supporter zijn mogen die het sigaartje buiten ook niet meer roken , ik dacht dat binnen niet meer roken genoeg is.
Toon
27 juli 18:11
Al rokend buiten de poort naar voetbal kijken is ook niet alles.
Toon
27 juli 18:10
Je kunt ook werken met alleen rookvrije jeugdtrainingsavonden en een rookvrije zaterdag
Martin
27 juli 13:34
@HENRI Ik ben het volledig met je eens wat een bemoeizucht
Piet
27 juli 12:31
Wij zijn stilletjes knettergek aan het worden in dit achterlijk landje
Alles verbieden
27 juli 10:08
En wanneer zijn alle sportparken alcohol vrij. Want alcohol en sport gaan ook niet samen.
Henri
26 juli 16:29
Ja Geert, Jij hebt helemaal gelijk! Ook maar meteen stoppen met de broodjes frikadel, broodjes bal en ander ongezonde snacks. Wetenschappelijk allang bewezen dat deze ongezonde snacks niet alleen leiden tot overgewicht, hart- en vaatziekten, maar ook tot duizenden extra doden in Nederland. Trouwens Geert, een verbod om met de auto naar het sportpark te gaan zal jou ook wel aanspreken. Het is wetenschappelijk allang bewezen dat deze vervuilende voertuigen leiden tot duizenden extra doden in Nederland.
Geert
26 juli 16:03
Wetenschappelijk allang bewezen dat meeroken leidt tot duizenden extra doden in Nederland, veelal hartaandoeningen, maar ook longkanker. Dus weg met die sigaretten op sportparken, stations, cafe's, restaurants, stadions, in auto's, boven kinderwagens, en uiteindelijk overal liefst!
Trainer
26 juli 15:12
Eindelijk! Ik hoop dat ze dit ook bij de andere gemeentes gaan toepassen!
voetbalfan
26 juli 14:25
Volledig terecht. Eindelijk durft de gemeente eens een beslissing te nemen. Roken kan al jaren niet meer en er is niks zo irritant als je een lekker potje voetballen staat te kijken en er staat iemand naast je een rookgordijn op te trekken en totaal geen idee heeft welke overlast deze bezorgt.
Henri
26 juli 14:10
Onze overheidsinstanties worden steeds dwingender, bemoeizuchtiger en arroganter. Ze willen ons wel compleet uitwringen en tot ons zeventigste laten werken, maar op zondag na een week hard werken, ontspannen met een sigaretje langs de lijn wordt je door deze omhooggevallen ambtenaren niet gegund. Kotsmisselijk word ik van deze moraalridders!
Ave fan
26 juli 12:47
Zeg dat wel. Dadelijk ook nog supporters verbod.
Henk2
26 juli 11:32
Volgende maatregelen : alcoholverbod, vleesverbod, snackverbod. Waar gaat het heen...
henk
26 juli 9:30
ik rook niet maar ze gaan nu wel heel ver