Algehele afgelasting geeft meer duidelijkheid.

Deelacties:

Het winterweer heeft zijn intrede gedaan. Het lijkt er op dat de weersveranderingen steeds verder opschuiven en wisselvalliger worden. De voorspellingen voor de komende tijd zijn niet best. Na de sneeuwinval van afgelopen week treedt komende week de herfst weer in met veel regen en wind.

Dit weekend (20 en 21 januari) staan er 67 wedstrijden op het programma waarvan er slechts 7 doorgaan. Gezien de slechte weersvoorspellingen voor deze week is de kans groot dat er komend weekend wederom veel wedstrijden worden afgelast.

Keuze
Amateurclubs moeten zelf de knoop doorhakken of hun wedstrijd door kan gaan. Zo kan er zelfs een paar uur voor de wedstrijd besloten worden dat een wedstrijd alsnog wordt afgelast. Niet prettig voor de spelers en staf en zeker niet voor de bezoekende club.

In Limburg zijn een aantal clubs niet blij met de werkwijze van de KNVB. Eric van de Leur, trainer van EHC, gaf het volgende aan op L1: “We hebben niet kunnen trainen afgelopen week. Het is onverantwoord om amateurvoetballers na een korte winterstop, zonder training weer aan de slag te laten gaan. Ik heb met competitieleider Fred van den Heuvel gesproken met de vraag om de uitwedstrijd tegen Deurne uit te stellen en hij zei gewoon 'dat niet trainen vanwege het weer, geen argument is om geen wedstrijd te spelen.' Als je zoiets zegt heb je oogkleppen op."

Winterstop
Wellicht is het discussiepunt om de winterstop wat langer te laten doorlopen en de competitie eerder te starten. De competitie start pas in de derde week van september terwijl we al in de eerste week van september starten met het bekertoernooi.

De stelling is: Start de competitie in de eerste week van september en speel de bekerwedstrijden doordeweeks. Laat de eerste competitiehelft voor alle klasses doorlopen tot aan het weekend voor de feestdagen.

{{ shortcode_poll, 42 }}

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Clubke
22 januari 13:26
Eerder beginnen (eerste week september) met de competitie: helemaal mee eens. En geen competities van 14 ploegen, maar terug naar 12 per competitie.
Consul
22 januari 13:19
Bij sneeuw of slechtweer dag van te voren beslissing nemen.
Toon
22 januari 13:06
101% ????
André
22 januari 10:23
Het is Eric van der Luer.
henk
22 januari 9:49
wedstrijden worden veel te gauw afgelast ik heb nog gevoetbald op een sneeuw veld eerst moesten de lijnen schoon gemaakt worden en dan beginnen
Johan D
22 januari 3:51

Eerder beginnen met competitie winter stop tot eind januari

Harry
22 januari 0:03
Zeer zeker eens met dhr v Leuer , het is overal vervelend met de knvb. ,.
Henk
21 januari 15:35
Knvb denkt nergens aan en doet wat ze zelf willen. Helaas maar hier moeten we het mee doen.
René van Antwerpen
21 januari 15:00
Ik ben geen liefhebber van doordeweekse wedstrijden. We hebben niet allemaal een baan van 8.00-17.00 uur. Je leeft heel anders naar een doordeweekse wedstrijd toe. Bij een uitwedstrijd ben je gemiddeld wel een uurtje of 4,5 tot 5 van huis. Plan sowieso geen doordeweekse inhaalwedstrijden in een periode waarin het maar de vraag is of de wedstrijd door kan gaan.
Mening
21 januari 14:50
5 weken geen competitie programma in de winterstop en 4 maanden geen competitie programma in de zomerstop. Nagenoeg alle afgelastingen vinden plaats in december/januari/februari. Pak een vrije inschrijving voor de beker en speel die doordeweeks, en er is alle ruimte voor een winterstop en aansluitend fatsoenlijke voorbereiding voor alle clubs. Ik ben dan wel benieuwd hoeveel clubs zich nog inschrijven voor de beker.
Ervaring.
21 januari 13:21
Met de KNVB communiceren heeft weinig zin, denken zelden mee. Zijn ook nog in staat om doordeweeks in te laten halen met als gevolg dat teams niet compleet zijn ivm school en werk van spelers.
A. Vullings
21 januari 13:09
EENS!! Begin idd de competitie eerste week september
Kenner
21 januari 13:01
Eens met Eric van de Leur.