Afscheidswedstrijd Erik Schaeken

Deelacties:

Op zondag 18 juli neemt SV Valkenswaard afscheid van speler Erik Schaeken. De 35-jarige Sterkselnaar, tegenwoordig woonachtig in Maarheeze, speelde drie seizoenen bij de Bosuilen, maar heeft in zijn lange carrière bij diverse clubs in de regio gespeeld. Vandaar dat er een afscheidswedstrijd is georganiseerd. Het eerste elftal van SV Valkenswaard neemt het op tegen een team dat bestaat uit vrienden en oud-medespelers van Schaeken. Het duel, onder leiding van scheidsrechter Jack de Kroon (geassisteerd door Roy Manichand en Piet Mollen) begint om 13.00 uur. Om 15.30 uur is er een barbecue voorzien, met dj en een speciaal gastoptreden. Publiek is van harte welkom.

Schaeken speelde in de jeugd bij RKSV Sterksel en DOSL, werd in 1997 gescout door PSV en verkaste in 2001 naar FC Eindhoven. Hier maakte hij eerst deel uit van de hoogste jeugdelftallen, om vervolgens in 2006 zijn debuut te maken in de eerste divisie. Uiteindelijk kwam hij vijftien wedstrijden uit voor het vaandelteam van de blauwwitten. Hierna vertrok bij naar De Valk, waar hij zes seizoenen speelde. Hij beleefde er drie promoties: in 2009 naar de eerste klasse en in 2010 en 2013 naar de hoofdklasse.

Na twee seizoenen bij RKSV Heeze, werd Schaeken in 2017 speler/trainer bij RKSV Sterksel, dat onder zijn leiding voor het eerst in de historie van de club promoveerde naar de vierde klasse. De 'lokroep' van vriend en oud-medespeler bij FC Eindhoven, Erwin Isbouts, zorgde ervoor dat hij drie jaar geleden naar SV Valkenswaard kwam. Om via de nacompetitie meteen te promoveren naar de tweede klasse. Het komende seizoen is Schaeken hoofdtrainer van vierdeklasser Maarheeze.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jeroen
11 juli 12:28
Wel mondje dicht houden regen scheidsie anders haal je het einde weer niet?? Eric veel plezier met je laatste wedstrijd tot binnen kort.
Dave
09 juli 22:19
Succes Erik bij Maarheeze
Peer 8
09 juli 21:37
Een echte winnaar " De Schakel" !