Acht piekt op het juiste moment en verslaat onmachtig PSV/av

Deelacties:

'Je krijgt die lach niet van mijn gezicht', zong John de Bever nog niet zo lang geleden. En precies dat straalde Rick Saes zondagmiddag, na de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen PSV/av, uit. "Ik ben hier met bepaalde verwachtingen naar toegekomen en heb er nog geen moment spijt van. We hebben een heel leuke spelersgroep, met genoeg kwaliteiten om in de derde klasse mee te doen om de prijzen. En vandaag klopte alles weer."

Door Willem-Jan Schampers

De goedlachtse doelman, overgekomen van Wilhelmina Boys, doelde om het op de juiste momenten pieken. Een kwaliteit die Acht dit seizoen al aan diverse punten heeft geholpen. "PSV kwam eigenlijk onverwachts terug tot 2-1 en toen hadden we het even zwaar. Net op het juiste moment schiet Sjaak (Egmond, red.) ons naar een hernieuwde marge van twee en is de wedstrijd gespeeld. Of dit geluk is? Ik weet het niet, maar het gebeurde eerder ook tegen bijvoorbeeld Reusel Sport en Unitas'59. Qua mentaliteit en veerkracht zijn we heel sterk en daardoor een moeilijk te kloppen tegenstander."

Daarmee deed Saes zijn eigen ploeg - deze wedstrijd althans - wel wat te kort, want ook voetballend was Acht gewoon beter dan PSV/av. De formatie van trainer Stephan Wijlaars - bezig aan zijn laatste seizoen op De Herdgang? - hergebergt een aantal spelers dat individueel uitstekend kan voetballen, maar Acht is gewoon meer een team en compenseert de mindere voetballende kwaliteiten met een tomeloze inzet en goed combinatiespel. "Ik vond ons, met uitzondering wellicht van het begin van de tweede helft, de betere ploeg", aldus Acht-trainer Tim de Wert. "We gaven ook nauwelijks iets weg."

Snelle voorsprong
Reeds in de 2de minuut had Acht op voorsprong kunnen komen. Een hoekschop van Sjaak Egmond kwam bij de tweede paal op het hoofd van Pieter van Kemenade. De aanvoerder verzuimde echter om de bal van dichtbij in te koppen. De thuisclub speelde overigens de eerste helft zonder vaste basisspeler Robin Plaat, die te laat op het appèl verscheen en door trainer De Wert op de bank werd gezet. Het deerde Acht niet en in de 18de minuut waren de roodzwarten opnieuw dicht bij de openingstreffer. Nu was het doelman Inaajat Dinmohamed - vervanger van de geblesseerde Devidson Janzen - die knap redding bracht.

Een minuut later was het echter alsnog raak. Wederom was het Egmond die de bal scherp voor het doel bracht en nu was verdediger Paul Holthuizen ter plekke om hoog en droog in te koppen: 1-0. PSV/av werd volledig achteruit gedrukt en het was wachten op de tweede treffer van Acht. Die viel in de 23ste minuut. Geklungel in de defensie van PSV/av, bracht de bal bij Yannick Vunge, die snoeihard raak schoot. Acht liet de teugels iets vieren en dit zorgde nog voor een goede kans voor PSV/av. Sep Drabbels knalde de bal op de vuisten van Saes.

Puike voorzet
In de tweede helft gebeurde er lange tijd niks. PSV/av werd wel wat sterker, maar tot echte kansen leidde dit niet. Tot in de 68ste minuut, toen Amir Al-Anany schitterend doel trof. Een puike voorzet van Niels Raaijmakers werd door de behendige middenvelder ineens op de pantoffel genomen. Saes hoorde de bal alleen maar in het doel slaan. Plotseling voelde PSV/av dat er meer in zat, maar Acht bleef redelijk eenvoudig op been, ondanks de doelpogingen van Michael Fecunda en Runaldino Granviel.

In de 73ste minuut viel aan de andere kant het doelpunt wel. Egmond probeerde het maar eens van afstand en via een voet van een PSV-verdediger plofte de bal in de uiterste hoek. Vervelend voor doelman Dinmohamed en PSV/av, maar tegelijkertijd wel de beslissing van de wedstrijd. Acht gaf deze voorsprong immers niet meer uit handen. En PSV/av had te weinig kracht om nog écht gevaarlijk te worden. Sterker nog, de beste kans was voor Acht. Vunge had moeten scoren, maar stuitte van dichtbij op Dinmohamed. Alleen invaller Luuk van Rijswijck trof nog doel. Hij profifeerde van een lelijke miscommunicatie bij PSV/av en schoof de bal in het lege doel: 4-1.

Opstellingen:
Acht:
 1. Rick Saes, 2. Paul Holthuizen (14. Bas Bornebroek), 3. Arne Hoekstra, 4. Pieter van Kemenade, 5. Lex Vincken, 6. Sjaak Egmond (17. Nick van Alst), 7. Melvin van de Groen, 9. Timo Verhagen, 10. Mathijs Huising, 11. Yannick Vunge (16. Luuk van Rijswijck), 12. Niels Versantvoort (8. Rob van der Plaat).

PSV/av: 16. Inaajat Dinmohamed, 2. David Janssen, 4. Lars Raaijmakers, 6. Yousif Al-Anany, 7. Parfait Luwawa (20. Arber Gjoka), 8. Sep Drabbels, 9. Amir Al-Anany, 10. Michael Fecunda, 11. Runaldino Granviel, 14. Wesley van den Berg, 22. Niels Raaijmakers.

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.