ACHT, Dommelen, Riethoven en WODAN goed uit de startblokken in 4G

Deel dit bericht via:

ACHT en WODAN zijn goed aan de competitie begonnen.  Beide ploegen hebben de maximale score uit drie wedstrijden. Ook Dommelen en promovendus Riethoven hebben tot nu toe alle drie de wedstrijden gewonnen.  Twee van de vier koplopers in de 4e klasse G treffen elkaar dit weekend.  Op zaterdag 12 oktober staat de wedstrijd tussen ACHT en WODAN op het programma. 

Bij het roermoerige WODAN staat Kadir Kalender voor de groep als hoofdtrainer. Deze functie kreeg hij onverwacht toebedeeld nadat Mustaf Peljto in augustus afhaakte. Kalender is voor dit seizoen ook trainer van JO19-1 en combineert deze functie met het hoofdtrainerschap. Deze dubbelfunctie gaat hem goed af, ondanks de strubbelingen binnen de club op financieel en bestuurlijk vlak.

Start
Na het vertrek van veel spelers uit de selectie was het voor Kalender improviseren om een volwaardig selectie bij elkaar te krijgen. Met het inpassen veelal jeugdspelers begon Kalender ‘zonder hoge verwachtingen’ aan het nieuwe seizoen.  De onbevangenheid binnen de spelersgroep heeft geleid in drie overwinningen. ZSC (2-3), Hulsel (6-2) en HMVV (5-4) werden aan de zegekar gehangen.

Opmerkelijk is, dat de jonge formatie van Kalender al 14 keer het vijandelijke doel wist te vinden.  Kan de jonge formatie aan deze reeks een vervolg geven tegen de meer ervaren ploeg van Marco van den Braken, dat de eerste wedstrijd won van Steensel (2-1) en vervolgens de volle buit pakte bij De Weebosch (1-6) en Bergeijk (2-3).

Riethoven
Riethoven kent eveneens een goede start in de competitie. De kampioen uit de vijfde klasse E trof in de eerste wedstrijd De Weebosch, concurrent in het afgelopen seizoen in de strijd om de titel. Riethoven won de confrontatie met 4-2. Daarna verraste de ploeg van trainer Guillaume van Wilgen ‘vriend en vijand’ door de uitwedstrijden tegen De Raven (0-2) en Vessem (1-4) ) te winnen. Zondag treft het Hulsel, dat afgelopen seizoen eveneens promoveerde.

Dommelen
Na de teleurstelling in het afgelopen seizoen, waarin Dommelen afdaalde naar de vierde klasse, lijkt de ploeg van Paul Firet weer direct bij de les. Ook Dommelen kende veel mutaties en zag een aantal sterkhouders vertrekken. Met aanvulling van enkele jeugdspelers hebben de blauwwitten toch voldoende kwaliteit om mee te strijden om de bovenste plaatsen. Naast de drie overwinningen heeft Dommelen nog geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Na De Raven (1-0), HMVV (0-1) en ZSC (3-0) treft Dommelen aanstaande zondag SDO’39 uit Lage Mierde.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?