Wedstrijdverslagen nacompetitie promotie/degradatie

FC Tilburg - EFC: 1-0
EFC weer gestrand in nacompetitie

Voor de 4e keer op rij bereikte EFC de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse maar voor de 4e keer op rij is het ook weer niet gelukt om promotie te bewerkstelligen. Tegen FC Tilburg werd, weliswaar onverdiend, met 1-0 verloren waarmee EFC voor dit seizoen is uitgespeeld.

EFC was feitelijk de gehele eerste helft de betere ploeg. Met een aantal goede aanvallen werd FC Tilburg onder druk gezet en de Tilburgers kwamen er maar amper uit. Diverse afstandsschoten miste echter doel of de keeper van Tilburg stond goed opgesteld. Jeroen Hakkens zag een vrije trap via de lat over gaan. Na een klein half uur kwam FC Tilburg tegen de verhoudingen in op voorsprong. Bij een uitval over rechts liet de scheidsrechter doorspelen toen Dennis van Sambeeck werd vastgehouden; een lage strakke voorzet werd door een Tilburg-aanvaller van dichtbij binnengeschoten.

EFC zette in de 2e helft nog meer druk doch schoten van Max van Limpt, Jeroen Hakkens en Dennis van Sambeeck gingen over of werden bekwaam gekeerd door de doelman van FC Tilburg die in de 2e helft feitelijk in zijn eentje een doelpunt voor EFC voorkwam. Bij uitvallen was FC Tilburg nog twee keer gevaarlijk. In de laatste 10 minuten was het voor FC Tilburg nog alle zeilen bijzetten doch de krachten bij EFC namen, begrijpelijk met het hele warme weer, langzaam af. Uiteindelijk mocht het niet meer lukken en won FC Tilburg met 1-0.

EFC zal het volgend seizoen hopelijk weer een nieuwe kans krijgen in de 2e klasse. Een aantal routiniers nemen afscheid van de selectie doch vanuit de jeugd komen een aantal goede spelers over zodat wij volgend seizoen waarschijnlijk ook een aantal nieuwe gezichten gaan zien in het 1e elftal van EFC.

Cluzona - RKVVO: 0-4
RKVVO oppermachtig bij start nacompetitie

Onder ronduit tropische omstandigheden traden Cluzona en RKVVO aan voor hun eerste nacompetitie wedstrijd. Anders dan in het verleden een ‘knock out’ competitie. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat RKVVO was gekomen om te strijden en vanuit een hechte defensie werd Cluzona bestreden. Een voor RKVVO onbekende tegenstander maar van heinde en verre werd informatie ingewonnen om de tegenstander te analyseren en voorbereid in het strijdperk te stappen.

In het begin van de wedstrijd werd er afwachtend gevoetbald en de ploegen zochten naar een gaatje in de defensie. Cluzona was niet bij machte om creatief de hechte defensie van RKVVO te slechten. Grote kansen bleven uit en de 0-1 van RKVVO viel dan ook volkomen uit de lucht. Na een overtreding op Martijn van Dijk was het Thijs Offermeijer die een scherpe vrije trap gaf in een mele van spelers voor het doel van Cluzona en het was Benn Soetens die in laatste instantie het doel vond. In het vervolg van de eerste helft beperkte RKVVO zich tot het verdedigen van de voorsprong en slechts eenmaal kwam Cluzona gevaarlijk door. In een 1 op 1 was Sven van den Oever de topschutter van Cluzona de baas.

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld. RKVVO speelde slim vanuit de verdediging. Cluzona was optisch bezig RKVVO terug te dringen maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk niet. In de 70ste minuut veranderde dat maar een katachtige reactie van Sven van den Oever voorkwam de gelijkmaker. Het was het begin van een tumultueuze slotfase van de wedstrijd waar RKVVO uiteindelijk de bovenliggende partij werd. Eerst was het Luuk Soetens die een rush vanuit eigen helft uiteindelijk niet kon bekronen met een doelpunt omdat hij dicht bij het doel de balcontrole verloor. Het was echter 3 minuten later diezelfde Luuk Soetens die Martijn van Dijk op maat bediende en op diens schot in de verre hoek was de doelman van Cluzona kansloos. De wedstrijd in het slot zou je denken. RKVVO drukte echter door en een geweldig afstandsschot van Martijn van Dijk trof 5 minuten later het doel van Cluzona. In de 89ste minuut was het Bart Sanders die van dichtbij het slotakkoord van deze wedstrijd zou neerzetten: 0-4!

Met deze oppermachtige partij in de achterzak staat 2de Pinksterdag Oirschot Vooruit op het programma. Deze halve finale van de nacompetitie wordt een spektakelstuk. In Oirschot kunnen ze de mouwen opstropen, Oers komt op bezoek.

Valkenswaard – FC Engelen: 4-3
In een spectaculaire wedstrijd heeft Valkenswaard de volgende bereikt in de nacompetitie ten koste van FC Engelen. Makelijk ging allemaal niet tegen de ploeg van oud-prof Anthony Lurling. FC Engelen nam al vroeg in de wedstrijd een 0-2 voorsprong maar Valkenswaard kwam via twee treffers van Vincent van den Groenendaal op gelijke hoogte. FC Engelen kwam nog voor rust wederom op voorsprong, 2-3.

Na rust bleven beide plogen aan elkaar gewaagd. FC Engelen met aanvoerder Lurling kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Maar toen brak de tijd voor Erwin Isbouts aan. De topscoorder bracht de thuisploeg eerst op gelijke hoogste en vlak voor het einde van de wedstrijd bracht Isbouts Valkenswaard naast FC Engelen.

RPC – SBC: 2-2 (RPC wint na strafschoppen)
RPC mag nog blijven hopen dat komend seizoen wederom tweede klasse speelt. In de thuiswedstrijd tegen SBC wist het na strafschoppen de volgende ronde te bereiken.
Voor rust kwam RPC op voorsprong door een doelpunt van Daan Slaats. SBC kwam voor de thee nog op gelijke hoogte. Rob Kapteijns schoot van dichtbij raak na een prima opgezette aanval.
In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en nam SBC na een slordigheid in de verdediging van RPC een 1-2 voorsprong door een treffer van Joost van Heck. SBC leek de wedstrijd over de streep te trekken maar in een alles of niets poging -ver in de blessuretijd- bracht Rick Wijnen RPC langszij, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In deze verlenging werd niet meer gescoord en volgde er een stafschoppenserie. Daarin was RPC het koelbloedigst.

Bladella - Nieuwkuijk: 2-3
Bladella volgend seizoen derdeklasser.

Bladella kan zich in alle rust gaan voorbereiden op de derby’s   tegen Reusel, Hapert en Hoogeloon. De Bladelse illusie werd door de uitgekiende verdedigende tactiek van Nieuwkuyk de grond in geboord. Met constant 8 spelers in de verdediging, twee supersnelle en handige buitenspelers en daarachter 1 spelverdeler, werd Bladella in het pak gedaan. Een constant veldoverwicht aan zoekende spelers van de thuisclub mocht helaas niet leiden tot de overwinning. De tropische temperatuur en de vele toeschouwers ten spijt, werd de strijd beslist door misschien niet de beste maar wel de slimste ploeg.

De eerste twintig minuten zagen we een strijd tussen twee gelijkwaardige ploegen tot plotseling uit een goede voorzet Cas Vosters de 1 – 0 aantekende. Vijf minuten later kopte Stijn Wouters raak, maar de buitenspelregel belette dat. Drie minuten daarna  was het weer raak, maar nu aan de andere kant, toen Brent de Wijs de bal in het doel werkte. Niek Jansen dacht nog de bal te keren, maar volgens de scheids was de doellijn al overschreden. 1 – 1. Wederom een snelle aanvalsgolf met de snelle Rick van Buul en afmaker Brent de Wijs betekende de 1 – 2. Bladella probeerde wel, kreeg  ook enkele kansjes maar met accuraat  verdedigen bleef  Nieuwkuyk  de thuisclub toch de baas. Bladella-spelers hadden duidelijk veel moeite om de voorwaartsen te vinden, die meestal ingeklemd stonden door mannen in rode shirts. Na de thee zagen we hetzelfde beeld, Alles met een rood shirt aan liep achteruit behalve de snelle van Buul en de Vaan. Eerstgenoemde had zelfs de 1-3 op zijn schoen, ware het niet dat hij niet zelfzuchtig genoeg was en de bal breed legde waardoor de kans verkeken was. Vanaf dan begon Bladella opportunistischer te spelen, wat diverse kleine kansjes opleverde , maar het bevrijdende schot bleef achterwege. Met allerlei wissels probeerden beide trainers hun doelen te bereiken. Bij Nieuwkuyk leidde dat zelfs tot de situatie dat ze op een gegeven moment met 10 man verder moesten.  De kleine maar o zo behendige van Buul zorgde na een uitval nog voor de 1 – 3, waarna Stijn Wouters met een vlammend schot de onderkant van de lat onder vuur nam. Een wanhoopsoffensief van de Schippersmannen zorgde nog voor een tweede buitenspelgoal en een rake kopgoal van Cas Vosters, waardoor de eindstand bepaald werd op 2 – 3. Op basis van verdedigingstaktiek een verdiende overwinning, maar gezegd dient te worden dat de Bladellaspelers dit slimmer hadden moeten aanpakken. Het enige voordeel, dat dit oplevert is een hopelijk mooi seizoen 2019-2020, met veel interessante derby’s.

BVV – PSV/av: 1-3
De amateurs van PSV hebben de volgende ronde bereikt. Na een rode kaart aan de kant van BVV moest de thuisploeg verder met 10 man. Na een 0-0 ruststand kwam PSV na rust op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Jimmie Granville, Toufik Belhaj en topscoorder Mike Hovestadt. In de slotfase kreeg PSV/av nog een tegentreffer te verwerken.

Vessem - Nulandia: 1-1 (Vessem wint na strafschoppen)
Voor het klassebehoud/promotie naar de 3D klasse stonden vandaag twee wedstrijden op het programma. Dommelen-Woenselse Boys en Vessem-Nulandia.

Al in de eerste minuut was er groot gevaar door de thuisploeg. Goed doorzetten van Frans van Diessen zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Merijn van Ham kwam. Hij omspeelde de keeper en schoot tegen de buitenkant van de paal. De gasten reageerden een minuut later met een afstandsschot, maar goed keeperswerk van Marijn van Rooij voorkwam de achterstand. Het volgende gevaar kondigde hij zich pas in de 32e minuut aan. Louis van Diessen ging vrijuit naar de achterlijn, zijn voorzet werd door Jaap van Diessen en Merijn van Ham gemist. In de 43e minuut volgde de grootste kans voor Vessem. Op links kwam Merijn van Ham één op één voor de keeper en hij besloot te schieten, maar zijn schot wordt geblokt door doelman Van der Donk. Ruststand. 0-0.

De zon met 30 °C begon duidelijk parten te spelen in de tweede helft. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en noemenswaardige kansen waren er niet echt. Vessem produceerde wel wat druk in de 70e minuut, maar de sliding van Jop de Laat en de kopbal uit een corner van Jaap van Diessen troffen geen doel.  Het grootste gevaar in de tweede helft was voor Nulandia. Een schot van nummer 3 Stef van den Hurk in de 89e minuut ging via een Vessem verdediger tot hoekschop. Uit de hoekschop scoorde Nuland de 0-1. Toch zat het venijn helemaal aan het einde van het staartje. Merijn van Ham werd onreglementair ten val gebracht binnen de 16 meterlijn, aldus de goed leidende scheidsrechter Nelemans; penalty. De keeper van Vessem Merijn van Rooy wist de penalty te verzilveren. Eindstand 1 - 1.

Verlenging. (De verlening was ook weer eenrichtingsverkeer)
Het eerste gevaar in de derde minuut van de verlenging kwam dan ook van Vessem. Het schot van Jaap van Diessen ging maar net over de kruising. In de 13e minuut volgende in fantastische actie van Merijn van Ham vanaf rechts. Zijn diagonaalschot met links ging via de onderkant van de lat uit het doel. Weer was Vessem gevaarlijk in de vijfde minuut van de tweede helft. Een goed genomen corner van Thomas Maas werd vol genomen door Merijn van Ham net over het doel. Ook Roel sterken, neef van Bert, schoot net voorlangs het doel. In de voorlaatste minuut kwam de voorzet vanaf de achterlijn van Hein van Diessen naar Merijn van Ham en zijn schot ging wederom net naast het doel.

Eindstand. 1-1. Penalty’s dus volgens het ABBA systeem. Er werd 1x gemist door Nulandia en Vessem scoorde de 5 penalty's, waarbij keeper en matchwinner Marijn van Rooij de laatste wist te verzilveren. Volgende week staat er voor de elf van trainer Waldo van de Besselaar de wedstrijd uit tegen Wodan op het programma.

Ollandia - Hulsel 2-2 (Hulsel wint met na strafschoppen)
Hulsel na slijtageslag naar finale.

Terwijl voor veel clubs het seizoen er al op zit heeft Hulsel nog een toetje. Dankzij de vierde plaats in de competitie kan het in de nacompetitie nog promoveren naar de vierde klasse. Dan moet er nog twee keer gewonnen worden, te beginnen uit tegen Ollandia. Het zou een slijtageslag worden die men nog lang zal onthouden.

Het was Hulsel dat in Olland het sterkste opende. De thuisploeg had vorige week in de uitwedstrijd tegen Riel het kampioenschap verspeelt en leek daar nog niet helemaal bovenop te zijn. Met temperaturen boven de dertig graden lag het tempo niet al te hoog maar dat is logisch. Al na een paar minuten spelen kwam Hulsel op voorsprong. Een schot van Tom Roest leek houdbaar voor doelman Tom Wouters maar deze verkeek zich op de bal; 0-1. Tien minuten later werd het bijna 0-2 toen Stef Roijmans het houtwerk raakte. Pas na de eerste drinkpauze werd Ollandia gevaarlijk maar doelman Michiel van Limpt van Hulsel redde bekwaam.

In de tweede helft was het Ollandia dat een stuk sterker uit de kleedkamer kwam. Hulsel werd onder druk gezet en had moeite daar onder uit te voetballen. Na een dik kwartier was het Steven van Dijke die met een lepe kopbal van Limpt kansloos liet; 1-1. Gaandeweg de tweede helft kon je al wel merken dat de krachten bij beide teams wegvloeiden. De eerste krampgevallen ontstonden en het tempo werd er zeker niet hoger op. Twee minuten voor tijd had Hulsel nog een aardige kans om de verlenging te voorkomen maar ook deze ging er niet in.

In de verlenging was het vooral overleven. En zei men langs de kant al dat de ploeg die nu zou scoren wel de winnaar zou worden. Na tien minuten in de eerste verlenging was het de thuisclub die deze goal maakte. Een vrije trap van links werd door Remco Voets binnen gekopt. Ollandia probeerde nu door te drukken en Hulsel wankelde even toen van Dijke de paal raakte. Met het allerlaatste beetje energie moest Hulsel op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd viel deze ook. Een schot van Twan Corsten werd losgelaten door Tom Wouters waarna Stef Roijmans de 2-2 binnen schoot.

Aan dit gelijke spel veranderde niets meer waarna er penalty’s genomen moesten worden volgens het ABBA systeem. Aan Ollandia zijde scoorden Steven van Dijke en Remco Voets, terwijl voor Hulsel doelman Michiel van Limpt, Ruud van der Heijden, Stein van Rooy en Stef Roijmans doel troffen. Michiel van Limpt kroonde zich vervolgens tot man van de wedstrijd door de penalty’s van Rob van der Heijden en Stefan Erven te stoppen. Een overwinning voor Hulsel op karakter waardoor het op tweede pinksterdag op neutraal terrein mag aantreden tegen SBV uit Haren. De winnaar van deze tweekamp promoveert naar de vierde klasse.

Hulsel: Michiel van Limpt, Tom Schellekens, Ruud van der Heijden, Tom van der Heijden(‘112 Luc van der Heijden), Mitchel Verburg (‘85 Mitchel Verburg), Stein van Rooy, Kobe Habets, Lars Verspaandonk (‘46 Bas Liebregts), Joris van der Heijden, Tom Roest (‘80 Stijn Jansen) en Stef Roijmans.

De Weebosch – Maaskantse Boys: 2-1
Ook De Weebosch heeft na Hulsel de tweede ronde bereikt van de nacompetitie. De ploeg van Wim Houben was met 2-1 te sterk voor Maaskantse Boys.
De Weebosch kwam via Marc Goossens op voorsprong maar zag later Maaskantse Boys langszij komen. Uiteindelijk wist De Weebosch de wedstrijd verdiend over te de streep te trekken. Jule Pauly maakte namens De Weebsoch de winnende treffer.