Waldo vd Besselaar nog lang niet klaar bij Vessem

Deel dit bericht via:

 

Vessem draait dit seizoen aardig mee in de competitie. Voor de winterstop stond de teller op 19 punten uit 11 wedstrijden, maar de twee gespeelde wedstrijden na de winterstop gingen beide verloren. Thuis tegen Hoogeloon ging Vessem met 0-1 onderuit en afgelopen zondag uit bij titelkandidaat Tivoli werd eveneens nipt verloren (3-2). Deze twee wedstrijden hadden voor de groenwitten ook anders uit kunnen pakken. Tegen Hoogeloon was Vessem de betere ploeg en tegen koploper Tivoli liet de jonge formatie zien (waarin de pas 16-jarige Jaap van Diessen zijn debuut maakte in de basis) dat het voetballend mee kan 

Na deze twee 'ongelukkige' nederlagen doet de ploeg van Waldo van den Besselaar nog steeds mee om de bovenste plaatsen in de Vierde klasse F en dat is iets wat de coach voor het begin van dit seizoen wel had verwacht. "Dit jaar zijn we in vergelijking met vorig seizoen completer geworden. We zijn stabieler geworden en daardoor verwachtte ik wel meer van het team. Vorig jaar lieten we al zien in bepaalde wedstrijden dat we goed konden voetballen maar in de competitie lieten we dan toch te vaak het kaas van ons brood eten. Tactisch waren we ongeduldig en in de wedstrijden maakten we keuzes die niet helemaal klopten. Nu zijn we daarin een stuk verder."

Vorig jaar werden er in januari en in de zomer een aantal jongens door Van den Besselaar vanuit de jeugd overgeheveld naar de selectie. Iets wat de club bepaald geen heeft windeieren gelegd. "Wij willen graag opbouwen en daardoor het spel verleggen. De jongens die erbij zijn gekomen hebben er mede voor gezorgd dat dit beter gaat. Het heeft de groep sterker gemaakt in de breedte." Voor het seizoen sprak Van den Besselaar met zijn selectie over waar zij heen wilden als elftal. "Samen hebben we besproken dat we voor de bovenste plaatsen willen gaan dit jaar. Maar daar is dan wel een stukje volwassenheid in nodig van onze groep om dat voor elkaar te krijgen. Over de trainingsarbeid heb ik niets te klagen, maar het gaat meer om zaken als hoe we de wedstrijd lezen. En daarin hebben we dit seizoen stappen gemaakt en dat komt er nu uit."

Contract verlengd
In december kwam het bericht al naar buiten dat Van den Besselaar er een derde seizoen aan gaan vastplakken in Vessem. En daar waren de partijen het al snel over eens. "De jongens hebben zelf aangegeven dat het vanuit hun standpunt positief is en dat was vanuit mijn beleving hetzelfde. Ik zie bij Vessem nog genoeg mogelijkheden om door te groeien. We hebben een vrij jonge groep en op alle posities loopt wel kwaliteit rond waar Vessem nog veel plezier van kan hebben. De club gaf aan dat zij graag met mij verder wilde en dat was voor mij het signaal dat het hier nog niet is afgelopen." De kans is aanwezig dat Van den Besselaar ook in het seizoen daarop nog bij Vessem zit. "Ik zit hier goed en heb echt heel goed naar mijn zin. Het is een mooie club en we maken echt mooie stappen vooruit. Dus wie weet plakken we er nog wel een vierde jaar aan vast."

Waar het verhaal voor de mannen van Van den Besselaar dit seizoen gaat eindigen is natuurlijk maar de vraag. De verhoudingen in de top van de Vierde klasse F zijn nog niet enorm uitgesproken. "Het ligt ontzettend dichtbij elkaar nog op dit moment. Iedereen kan in deze klasse van elkaar winnen. Daarom is het belangrijk dat we iedere wedstrijd ons best doen om zoveel mogelijk punten over de streep te trekken." Het voornaamste doel voor Van den Besselaar dit seizoen is om zijn ploeg zo stabiel mogelijk te houden en bij de bovenste zes ploegen te laten eindigen. "Dat is waar we voor gaan. Als er een kans zich voordoet om mee te voetballen voor promotie zullen we die natuurlijk niet laten gaan. Maar het stabieler worden is het belangrijkste want op die manier kan Vessem op de langere termijn een stabiele vierdeklasser worden."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


ha10
07 februari 21:04
Een top trainer met veel voetbalinzicht en zeer sociaal . Helaas ken ik de club niet intern maar als tegenstander altijd een zeer fijne tegenstander geweest. Dus ik snap goed dat waldo op zijn plaats zit . Veel succes samen de komende tijd gr hakim10
Jeroen Vermaas
07 februari 10:04
Waldo en Vessem lijkt me een verstandig huwelijk, beide van harte en hopelijk nog een lange samenwerking. Succes de komende tijd.