EMK in slotfase onderuit tegen concurrent WODAN

Normaliter scoort Giel Hellegers zijn doelpunten voornamelijk in het tweede elftal van WODAN, maar zondag was hij de gevierde man bij het vaandelteam. Als invaller scoorde bij twee maal tegen koploper EMK en kroonde zich daarmee tot matchwinner. Lange tijd hadden de bezoekers zicht op de overwinning, maar in de slotfase gingen zij alsnog onderuit: 2-1. Een glunderende Hellegers: "Ik denk dat ik maar een aan de trainer ga vragen of ik volgende week vanaf het begin mag meedoen."
Na de overwinning van WODAN op EMK en de forse nederlaag van Stiphout Vooruit tegen SBC (5-0), lijkt de titelstrijd in de vierde klasse G weer volledig open. EMK leidt, met 32 punten uit dertien wedstrijden, gevolgd door WODAN (13-28), Stiphout Vooruit (12-27) en SBC (13-27). "Ik denk dat we competitie wel weer spannend hebben gemaakt", aldus Hellegers. "Als EMK had gewonnen, waren we denk ik wel afgehaakt voor het kampioenschap. Nu is de strijd nog lang niet gestreden. Natuurlijk moeten we zelf blijven winnen, maar dit geeft wel hoop voor de komende wedstrijden. En ik wil graag mijn bijdrage blijven leveren."
Met zijn twee doelpunten zetten de lange aanvaller het duel tegen EMK eigenlijk geheel op zijn kop. De Eindhovenaren waren immers nauwelijks gevaarlijk geweest en maakten het de tegenstander niet echt lastig. De meeste hinder hadden beide teams misschien nog wel van scheidsrechter Opstraat, die zeer warrig floot en het woordje 'consequent' blijkbaar niet in zijn notitieblokje had staan. Er werd om niks geel getrokken, terwijl enkele forse overtredingen niet werden bestraft. Het pedante optreden van Opstraat zorgde voor de nodige irritaties en de spelers begrepen soms helemaal niets meer van zijn beslissingen. Het was dan ook haast een wonder dat de wedstrijd eindigde met elf tegen elf.
Matig
In de eerste helft gebeurde er bijzonder weinig. De twee ploegen wilden allebei wel aanvallen, maar echte kansen waren op de hand van één hand te tellen. EMK had daarbij de pech dat het al snel spits Johan Janssen kwijtraakte, die moest worden gewisseld vanwege een hoofdwond. Dat zijn vervanger Rob Verbruggen vervolgens in de 26ste minuut de 0-1 scoorde, uit een voorzet van Rick van den Bogaard, was nog een meevaller. Even daarvoor had Ruud Boerma de kans op de openingstreffer laten liggen. Voor de rest was het zeer matig en WODAN kwam niet één keer gevaarlijk voor het doel van de gasten.
In de tweede helft leek de ploeg van trainer Abdul Nassoh een tandje bij te schakelen, maar EMK bleef redelijk simpel overeind. De grootste kans voor WODAN viel in de 54ste minuut te noteren. Sam Zoetmulder schoot enkele meters voor het doel de bal echter over. In de 60ste minuut was het aan de andere kant ook bijna raak. Verbruggen zette scherp voor op Hein van den Bosch, maar deze kopte de bal rakelings over. Vijf minuten later moest EMK-doelman Edwin Cuppen gestrekt op een schot van Oussama Ait Lahcen en in de 66ste minuut kopte Christian Messerschmidt namens EMK in, maar werd de bal van de doellijn gered.
Bekwaam
Daar waar het leek dat EMK de overwinning over de streep zou trekken, was er in de 85ste minuut plotseling Hellegers die vrij voor Cuppen verscheen. De invaller bleef ijzig kalm en rondde bekwaam af: 1-1. Voordat de bezoekers enigszins van de teleurstelling waren bekomen, kwam WODAN zelfs op voorsprong. Een vrije trap werd hoog voor het doel van EMK gepompt, waarna de bal pardoes voor de voeten van Hellegers belandde. Hij bedacht zich geen moment en knalde de bal voorbij de kansloze Cuppen. Met de moed der wanhoop zette EMK nog een keer aan, maar WODAN-doelman Tim van Gils redde knap op een inzet van Robert van de Ven. Na vier minuten blessuretijd vond Opstraat het genoeg. De spelers waren toen al lang klaar met hem...

WODAN: 1. Tim van Gils, 3. Sam Zoetmulder (18. Arne Hoekstra), 4. Ricky van Dongen, 5. Bart Franken, 6. Max Nijst, 8. Niels Reijnders, 10. Jari Lodewijks (14. Giel Hellegers), 12. Danny Renders, 15. Arjan Antonis, 16. Gregor Buenen, 19. Oussama Ait Lahcen.

EMK: 1. Edwin Cuppens, 2. Bart Hermens, 4. Ronnie Jansen, 5. Rick Frederiks, 6. Dennis Degens (16. Robert van de Ven), 7. Christian Messerschmidt, 8. Tom Diender (3. Hein van den Bosch), 10. Rick van den Bogaard, 11. Johan Janssen (12. Rob Verbruggen), 15. Rik Slaats, 17. Ruud Boerema.