Voorzitter aan het woord: Marc Verhoeven (Terlo)

Deel dit bericht via:


Naast een uitnodiging van FC Eindhoven voor het bezoeken van de wedstrijd op 30 september tegen Jong Ajax komt ook voorzitter Marc Verhoeven van vv Terlo aan het woord. We stellen de voorzitter een aantal vragen over de gang van zaken binnen de club.


Marc, hoe is het om voorzitter van vv Terlo te zijn en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter:

Dit jaar ben ik al 10 jaar voorzitter van Terlo. Als dit niet leuk zou zijn, zou ik dit al niet 10 jaar volhouden. Eigenlijk had ik besloten om na 10 jaar een stapje terug te doen en meer op de achtergrond aan de slag te gaan maar nadat een aantal leden een beroep op me hebben gedaan en omdat er in de privé en werksfeer het eea is veranderd heb ik besloten om me toch nog beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn. In november tijdens de jaarvergadering zullen we zien of de leden nog met me door willen of dat ze toe zijn aan iets nieuws.

Hoe lang bent je al voorzitter en wat zijn de hoogte en dieptepunten die je als voorzitter -tot nu toe- hebt meegemaakt:
Ik ben dit jaar 10 jaar voorzitter van vv Terlo. Op mijn 28ste werd ik voorzitter, destijds was ik één van de (misschien wel de) jongste voorzitters. Als kind van de club is dat natuurlijk geweldig en het zegt ook iets over de club om zo'n jonge voorzitter te kiezen. Hoogte punten zijn er een aantal, zoals de verbouwing van onze accommodatie, het is geweldig om te zien hoe we dat voor elkaar hebben gekregen met zoveel vrijwilligers en bedrijven die ons wilde helpen. Ook het festival dat we begin september hebben georganiseerd met als hoofd act Guus Meeuwis was geweldig. Één groot feest waar nog lang over na gesproken is en wordt in Bergeijk en omstreken. Bij de dieptepunten dan denk ik toch vooral aan de leden van de club die de afgelopen jaren te vroeg zijn gestorven. Voor mij persoonlijk komt dan natuurlijk het eerst het overlijden van mijn moeder naar boven. Zij is twee weken geleden veel te jong gestorven. Zij heeft samen met mijn vader 25 jaar achter de bar gestaan in de kantine.

Hoe staat de club er in het algemeen voor:
Organisatorisch en financieel staat de club er goed voor. Ook over de accommodatie hebben we niks te klagen. Op al deze vlakken is de afgelopen jaren veel werk verzet en zijn we klaar voor de toekomst. Sportief is ook al het nodige werk verzet. Het is nu te hopen dat we daar de komende jaren ook eindelijk onze vruchten van gaan plukken. De club is er in ieder geval klaar voor.

Sportief

Welke trainers zijn je het meest bijgebleven:
Elke trainer blijft je bij. Van elke trainer leer je weer iets. Niet alleen de spelers maar ook bestuursleden. Bijna met alle trainers die we hebben gehad heb ik nog contact en zijn ook nog lid van de club of bezoeken de club nog af en toe. Dit zegt al genoeg denk ik.

Waar moet een hoofdtrainer binnen vv Terlo aan voldoen:
Een trainer is altijd afhankelijk van het materiaal waar je mee werkt zegt men vaak. Daar ben ik het voor een groot gedeelte wel mee eens maar een trainer kan spelers wel raken en prikkelen om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen. Waar een trainer aan moet voldoen is dan ook altijd een beetje afhankelijk van de groep die we hebben. Met de huidige groep moet vooral iets gebouwd worden. We hebben een hele jonge groep en er komt veel jeugd aan. Maar los daarvan, hij moet altijd een groep kunnen smeden die voor elkaar wil werken, dat is de basis.

Wat verwacht je als voorzitter van het eerste elftal dit seizoen:
Zoals al aangegeven zijn we aan het bouwen. Sinds jaren hebben we weer jeugd doorgekregen vanuit de A. Omdat de groep nog zo jong is zal het met vallen en opstaan gaan. Doelstelling is om binnen een jaar of drie in de hogere regionen van de vijfde klasse mee te doen. De jongens moeten stappen maken, beter gaan voetballen. Niet meer lange halen snel thuis. Je kunt daar moeilijk een plaats op de ranglijst aan koppelen maar ik denk dat we wel rond de middenmoot moeten eindigen.

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je zorgen over maakt:
Ik maak me op dit moment geen zorgen over iets. De toekomst ziet er goed uit en alles loopt naar behoren. Het enigste waar ik nog niet van overtuigd ben zijn de veranderingen in de jeugd die de KNVB nu door wil voeren maar daar hebben we nauwelijks invloed op dus moeten we ons er bij neerleggen en proberen daar het beste van te maken.

Hoe ziet de toekomst binnen de club er uit wat betreft de jeugdopleiding:
Ook hier zijn we positief over. Wij hebben het geluk dat we geen samenwerking hoeven aan te gaan met andere clubs. We hebben alle teams in de jeugd bezet waarvan een aantal zelfs dubbel. Ook zijn er veel meidenteams bij ons. Dit is goed voor de club. Door de vele nieuwbouw die er plaats vindt op het Loo verwacht ik ook dat dit nog wel door blijft groeien. Daarnaast zie je ook steeds meer kinderen van het Hof die naar ons komen. Ouders kijken nu steeds meer naar welke club past bij mijn kind dan dat ze automatisch voor Terlo of Bergeijk kiezen. En dat hoort ook zo, kinderen moeten met plezier gaan voetballen, dat is het belangrijkste, of dat nu bij Terlo, Bergeijk of de Weebosch is.

Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in problemen kunnen komen:
Als Bergeijkse sportclubs mogen we in onze handen klappen met het gemeente bestuur. Elke kern willen ze levend houden en sporten draagt daar zeer zeker zijn steentje aan bij. Hierdoor hebben we een gezamenlijk belang en verloopt de samenwerking perfect.

Persoonlijk

Hoe zou je de club vv Terlo in het kort kunnen omschrijven:
Terlo is een gemoedelijke club. Een club waar alles goed geregeld en georganiseerd is met een goeie accommodatie. Een club die alle randzaken goed voor elkaar heeft. Een club die nu ook sportief zijn stappen moet gaan zetten alleen heb je dit niet altijd in de hand. Er wordt in ieder geval wel hard aan gewerkt, van de jongste jeugd tot en met de senioren.

Welke vereniging is volgens jou het goede voorbeeld w.b.t. sportief beleid en welke vereniging juist niet:
Een vereniging die op mij goed over komt is Hoogeloon. We hebben daar nooit zo heel veel contact mee gehad maar ze komen op mij over als een hele solide club. Spelen al jaren in de 4de klasse, hebben vaak goeie jeugd elftallen en hebben ook een mooie accommodatie gekregen. Misschien zit ik er helemaal langs maar volgens mij hebben zij alles goed op orde. Van buitenaf komt het in ieder geval wel zo over.

Welke vereniging juist niet laat ik me niet over uit. Ik kan wel een mening vormen over alles wat je hoort en leest in de media maar als je niet precies weet wat er in een vereniging speelt of leeft en je ook niet weet wat er allemaal waar is en je de club cultuur niet kent kun je beter je mening voor je houden. Je kunt hier anders alleen maar problemen mee krijgen.

Ik denk alleen wel dat verenigingen vooral ook goed moeten nadenken wat wil je als vereniging. Wil ik al mijn leden met plezier laten spelen of leg ik als "vereniging" alleen de nadruk op mijn eerste elftal en hun prestaties. Dit laatste komt namelijk in de media en draagt voor een heel groot deel bij aan het beeld dat mensen hebben over je club terwijl dat helemaal niks zegt over de "vereniging" en alle andere leden. Sommige clubs kunnen door hun ambities en het willen spiegelen met andere wel eens de realiteit uit het oog verliezen.

Kort

Amateurvoetbaleindhoven:
Zeer goed initiatief. Kijk vaak op de site, zeker voor de uitslagen, maar ook naar de andere rubrieken. Binnen de club hoor ik mensen er ook vaak over dus het leeft wel. Het gala dat op het einde van het jaar wordt gehouden zou ik alleen eens evalueren, is denk ik toe aan veranderingen.

Club van de maand:
Wij zijn zeer vereerd dat we hiervoor gekozen zijn. Het leeft ook binnen de club. Met bussen komen we naar Eindhoven. Eindhoven zal weten dat Terlo is geweest. Bedankt dat je ons hiervoor hebt uitgekozen.

RKVV Bergeijk, De Weebosch:
Beide leuke clubs uit Bergeijk, net als Riethoven, ZSC en de Raven. Er is ook steeds vaker overleg. Samenwerking is goed.

5e klasse E:
Is gelukkig veel leuker dan vorig jaar. We hebben niks tegen de clubs uit Tilburg maar het is veel leuker om hier in de regio te voetballen. Mensen die je door de weeks ook tegen (kunt) komt (en). Door de vele versterkingen verwacht ik dat Sterksel en Tivoli er bovenuit steken. Denk dat verder iedereen van elkaar kan winnen of verliezen.

Promo

Vv Terlo 60 jaren jong:
We hebben nog twee feesten te gaan. Allereerst as vrijdag met de hele club naar Eindhoven tegen jong Ajax. Daarna nog een vrijwilligersfeest voor alle mensen die mee hebben geholpen met het festival dat we in september hebben georganiseerd.

In juli hebben we een feest gehad voor alle leden en oud leden. Overdag was een geweldige dag voor de jeugd. Diverse voetbalspellen, een bal kunstenaar die de jongens en meiden diverse trucs hebben geleerd, een goochelaar en natuurlijk chips, ranja, slush puppie en friet. 's Avonds een zeer gezellige avond die zeer goed bezocht is waar we de 60 jarige jubilarissen hebben gehuldigd, Wout van Poppel en Jos Schut hebben uitgeroepen tot ere lid en onze hoofdsponsor JvD keukens in het zonnetje hebben gezet omdat hij al 25 jaar hoofdsponsor is.

Het festival in september was geweldig. Alles is perfect verlopen. De voorbereiding verliep al vlekkeloos. Het weer werkte mee en heel veel enthousiaste vrijwilligers. We hebben zelfs twee avonden 35 – 40 vrijwilligers moeten afbellen omdat we ver voor lagen op schema. De avond zelf kon ook niet beter. 0 mensen afgevoerd door de security, 0 mensen bij de EHBO. Meer dan 5.000 enthousiaste mensen op ons sportpark die een geweldige avond hebben gehad. Althans dat hebben we wel op kunnen maken uit alle reacties die we hebben gekregen. Het was ook van de gezichten af te lezen. Als club hebben we laten zien waar we toe in staat zijn. In totaal hebben ongeveer 230 vrijwilligers mee geholpen aan dit feest. Dat we dit voor elkaar krijgen en zeker dat we zoveel vrijwilligers op de been krijgen zegt meer dan genoeg over de club.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jack Hoeks
28 september 21:30
Mooi verslag , Marc ! Mooi verwoord ! En succes met de stappen maken op sportief gebied. Dat moet er toch een keertje uitkomen. Alle succes gegund !!
john v d kamp
27 september 22:23
Klopt wat er gezegd is heb er een jaartje rond gelopen bij deze club en het was altijd bere gezellig.Leste bus naar Eindhoven terug.
dekuijl
27 september 7:28
Mooi clubke Marc en het clubke een mooie zits.
Groetjes Henk en Nancy (VvAa)