Voorzitter aan het woord Huub van der Linden (VV Maarheeze)

Deel dit bericht via:


Naast een uitnodiging van FC Eindhoven voor het bezoeken van de wedstrijd op 9 november 2018 tegen Telstar komt ook voorzitter Huub van der Linden van VV Maarheeze aan het woord. We stellen de voorzitter een aantal vragen over de gang van zaken binnen de club.

Huub, hoe is het om voorzitter van VV Maarheeze te zijn en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter:
Voorzitter van vv Maarheeze zijn betekent op de eerste plaats dat je passie voor de sport en de club moet hebben. Deze passie zit er bij mij al sinds mijn prille jeugd in toen ikzelf begon met voetballen in de jeugd bij vv Maarheeze. Uiteindelijk heb ik ruim 13 jaar in het eerste elftal de clubkleuren van vv Maarheeze mogen verdedigen en probeer ik nu, samen met een goed bestuur en een grote groep betrokken vrijwilligers, leden en sponsoren de voetbalsport binnen ons dorp te organiseren en te promoten.Hoe lang ben je al voorzitter en wat zijn de hoogte en dieptepunten die je als voorzitter -tot nu toe- hebt meegemaakt:  
Ik ben sinds het seizoen 2011-2012 voorzitter en de hoogte- en dieptepunten hangen enigszins ook wel samen met de prestaties van het vaandelteam. Zo was de promotie, na 10 jaar afwezigheid, naar de 3e klasse in 2017 een hoogtepunt en was de degradatie 1 jaar later tegelijk ook weer een dieptepunt.

Maar echte hoogtepunten voor de vereniging waren wel de vieringen van onze jubilea: 80 en 85 jarig bestaan, waarin we er als vereniging steeds weer in slagen om mooie evenementen voor heel het dorp te organiseren. Dieptepunten voor de vereniging zijn ook het, door overlijden, wegvallen van belangrijke mensen, met als  absoluut drama het verkeersongeval van de familie Kersten in januari 2013. Dit heeft een grote impact gehad op de hele vereniging.

Hoe staat de club er in het algemeen voor (sportief en financieel):
VV Maarheeze is een echte dorpsclub en is met ca 500 leden de grootste sportvereniging binnen het dorp. Financieel zijn we een gezonde vereniging zonder schulden mede door de vrijwillige inzet van vele leden en bijdragen van (lokale) sponsoren. Het ledenaantal is de laatste jaren licht gestegen en de sportieve prestaties wisselen elkaar af. Bij een goede lichting spelers zie je teams ieder jaar weer meedoen om het kampioenschap

Sportief

Welke trainers zijn je het meest bijgebleven:
Als we het over ons vaandelteam hebben dan geldt uiteraard: trainers komen en trainers gaan. De trainers die dan bij blijven zijn met name de trainers die met de club succes hebben gehad. Dit zijn oa Loek Chatrou (speler/trainer), Ge de Renet, Sjef Bongers, Toon Smulders en Leon Wassenberg. Maar in dit rijtje zou ook een trainer als Gerard Loomans horen. Een trainer die maar liefst tot 3x toe hoofdtrainer bij vv Maarheeze is geweest en hiermee zeer loyaal naar vv Maarheeze is geweest.

Waar moet een hoofdtrainer binnen VV Maarheeze aan voldoen:
Een hoofdtrainer bij vv Maarheeze moet op de eerste plaats passen binnen de cultuur van de club en dat is niets minder dan passie hebben voor het voetbal en dit op een normale manier onder alle leden willen promoten.

Wat verwacht je als voorzitter van het eerste elftal dit seizoen:
Dit seizoen staat bij vv Maarheeze vooral in het teken van verjonging. Na het teleurstellende seizoen 2017-2018 werkt onze nieuwe hoofdtrainer, Richard vd Kerkhof, aan het inbrengen van jeugdige talenten in het eerste elftal. Tot op heden gaat dat naar tevredenheid en een plek in het linker-rijtje van de 4e klasse E aan het einde van het seizoen is dan al een mooie prestatie.

Hoe hebben jullie ingespeeld i.v.m. de droogte en toestanden van de velden afgelopen zomer:
Vv Maarheeze is vereerd met een aantal zeer betrokken club-mensen. Deze mensen zijn in de afgelopen hete zomer, vanaf mei tot en met oktober, nagenoeg 24 uur per dag en 7 dagen per week beurtelings in de weer geweest met onze beregeningsinstallaties. Hierdoor konden onze leden bij aanvang van het seizoen over maar liefst 5 groene voetbal-velden beschikken. Dit kenmerkt ook de cultuur binnen de vereniging: Mouwen omhoog voor de club!

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je zorgen over maakt:
Zolang voetbal een mooie sport voor de jeugd blijft zal vv Maarheeze blijven voortbestaan. Echter het is moeilijk te voorspellen hoe de interesses van de jeugd in de toekomst zullen evolueren. Je ziet in dit tijdperk met computers en smartphones wel een bepaalde individualisering ontstaan die teamsporten soms ook negatief beïnvloeden. Verder is het belangrijk dat met name ouders van kinderen zich op hun gemak voelen binnen de vereniging en als betrokken vrijwilliger de club verder willen helpen.

Hoe ziet de toekomst binnen de club er uit wat betreft de jeugdopleiding:
Binnen de vereniging besteden we veel aandacht, tijd en geld aan onze jeugdopleiding. Want ook voor vv Maarheeze geldt: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. We promoten het volgen van trainerscursussen voor vrijwilligers en juichen het uiteraard toe wanneer ex-selectiespelers en ouders hun kennis en ervaring op voetbalgebied willen overbrengen op onze jeugd. Verder organiseren we ieder jaar de Jako-voetbaldagen in samenwerking met Sport-events4kids en worden er binnenkort ook speciale techniektrainingen in samenwerking met onze hoofdtrainer, Richard vd Kerkhof opgezet. Dit alles om voetballers binnen de vereniging een podium te geven om hun talenten te laten ontwikkelen.

Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in problemen kunnen komen:
De samenwerking met de gemeente Cranendonck is op het gebied van subsidie goed. De gemeente ziet het belang van een gezonde sportvereniging voor haar gemeenschap goed in en tot op heden kunnen we dan ook rekenen op een structurele bijdrage in het dragen van de kosten.

Persoonlijk

Hoe wil je de club VV Maarheeze in het kort kunnen omschrijven:
VV Maarheeze is een warme en sympathieke dorpsclub zonder “ster-allures”. Een vereniging waarbij voetbal centraal staat en waarbij iedereen “normaal” doet met een grote betrokkenheid van leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren.

Welke vereniging geeft volgens jou het beste voorbeeld op sportief beleid en welke vereniging juist niet:
Opvallend is naar mijn mening dat over het algemeen de “dorpse” verenigingen sportiviteit hoger in het vaandel hebben staan dan “stadse” verenigingen. Ik kan hier echter geen specifieke verenigingsnamen op plakken want bij iedere vereniging kan sportiviteit wel eens uit het oog verloren worden, en dat geldt ook voor vv Maarheeze.

Hoe is de onderlinge samenwerking met de clubs uit gemeente Cranendonck:
Binnen Cranendonck heerst tussen de verenigingen altijd een gezonde derby-concurrentie strijd. De wedstrijden in competitie-verband zijn ieder jaar dan ook weer hoogtepunten waarbij net een extra motivatie omhoog komt. Verder is de onderlinge samenwerking prima. Zo organiseren we gezamenlijk al jarenlang het zogenaamde regionale Kerst-zaalvoetbaltoernooi waar de jeugdteams van alle verenigingen uit Cranendonck aan deelnemen en ook elkaars toernooien en andere voetbalevenementen worden door alle Cranendonckse verenigingen goed bezocht.

Kort

Amateurvoetbaleindhoven:
Dit is een leuke site waar je met name alle wetenswaardigheden van het Zuid-Oost Brabantse amateurvoetbal kunt vinden.

Club van de maand:
Leuke uitnodiging om weer eens in de keuken van het betaalde voetbal te mogen kijken. Dit geldt dan met name uiteraard ook voor onze jeugdvoetballers, waarvan velen dromen om ooit nog eens prof-voetballer te mogen worden.

Persoonlijk vind ik het ook leuk om weer eens aan de Aalsterweg te komen en dan terug te denken aan begin jaren ‘80 toen ik nog eens selectie-wedstrijden voor de landelijke A-jeugd van FC Eindhoven heb mogen spelen.

4e klasse E:
Mooie amateurklasse met nagenoeg allemaal dorpse verenigingen die dichtbij elkaar liggen. Zo spelen we dit jaar met vv Maarheeze mooie derby’s tegen oa FC Cranendonck, DOSL en RKSV Sterksel waar we, bij wijze van spreken, met de fiets naar toe kunnen gaan.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?