Vertrek Pieter-Jan Scheerlinck aderlating voor UNA

Deel dit bericht via:


(door Thieu Vlemmix) Als Pieter-Jan Scheerlinck in juli 2013 over komt van Schijndel, heeft UNA slechts in de verste verten enig benul wat voor een waardevolle speler het is huis haalt. Maar al gauw blijkt dat, de linker middenvelder/verdediger, van bijzonder grote waarde is voor de ploeg. Onder de titel PJ De Onstuitbare wijd ik er in 2016 al een hele column aan.

Tot mijn verbijstering wordt hij nooit ‘UNA speler van het jaar’. Voor zijn hele voetbal oeuvre bij UNA verdient de in ‘het dagelijkse leven’ medisch technoloog in het JBZ ziekenhuis in Den Bosch die allergrootste waardering zonder enige twijfel. Maar zo’n prijs is er niet.

Zijn kwaliteiten bevatten het gehele voetbalspectrum: (trap)techniek, karakter, vechtlust, snelheid, tactisch onderlegd, sportiviteit, teamspirit, tweebenigheid, inzicht en ga zo maar door. Na het wegvallen van Niek van Boekel vraagt niemand zich af wie nu de aanvoerder moet worden; dat is logischerwijze de man die altijd voorop gaat in de strijd: Pieter-Jan. Hij vertegenwoordigt UNA ook in die rol voorbeeldig, is een sieraad voor de club. De geruchten die al enige tijd circuleerden zijn helaas bewaarheid; onze fantastische linksback met zijn sterke drang naar voren en de precieze voorzet vertrekt aan het einde van dit seizoen naar FC Turnhout in het Belgische. Die keuze moeten wij respecteren, maar dat kost wel moeite en het betekent voor UNA wel een geweldige aderlating. Dat wou ik maar even gezegd hebben. We hebben zes jaar van je genoten, Pieter-Jan. Voor mij blijft je een echte UNA man!                

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piet Brekelmans
19 maart 21:26
Ik heb Pieter Jan bij Sarto in zijn E-jeugd getraind en
toen bleek het al een natuurlijk talent en duurde het
niet lang dat Willem-2 hem overnam, vervolgens Schijndel
En later Una , ik ben met zijn vader regelmatig wezen
kijken en is Pieter Jan steeds de Speler gebleven,
Die hij altijd was.
Wens hem veel succes en ik zal hem blijven volgen.
Groetjes van Piet .