Valkenswaard waakt voor te veel optimisme tegen PSV/av

Deel dit bericht via:


Eerder dit seizoen won SV Valkenswaard twee keer gemakkelijk van de amateurs van PSV. In eigen huis werd het 7-2 en op de Herdgang won de ploeg van trainer Peer van de Kemenade met 0-4. Mede hierdoor starten de Bosuilen zondag op het veld van UNA als favoriet. Toch waakt Erwin Isbouts, topscorer van de derde klasse D, voor te veel optimisme. “Dit is een wedstrijd op zich. Bovendien weet je het in de nacompetitie nooit.”

Een gegeven waaraan Mike Hovestadt, topschutter van PSV/av, zich aan vasthoudt. “Nacompetitie is een vreemd fenomeen. Het ligt vaak aan de vorm van de dag of je een wedstrijd wint. Inderdaad hebben we in de competitie twee keer dik van ze verloren, maar Valkenswaard snapt ook wel dat we ons geen derde keer laten verrassen. De 7-2 was redelijk geflatteerd en we hebben toen zelfs nog met 0-2 voorgestaan. Na de rode kaart was het echter over en uit. En bij de 0-4 deden individuele fouten ons de das om. Valkenswaard heeft een ploeg met veel aanvallende kwaliteiten en dan weet je dat je het moeilijk krijgt.”

Isbouts roemt vooral de mentaliteit van de laatste weken. Niet een kwaliteit die je meteen associeert met Valkenswaard. “Dit is vaak ons zwakke punt. Dan beginnen we tegen elkaar te praten en vergeten we te voetballen. In de nacompetitie zijn we echter mentaal ijzersterk. Ook als we op achterstand komen. Zowel tegen FC Engelen als tegen RPC vochten we ons terug in de wedstrijd en toen RPC in de verlenging alsnog de gelijkmaker binnenschoot, hadden we nog steeds zoiets van ‘wij gaan hier niet verliezen!’. Die onverzettelijkheid is mede een verdienste van spelers als Erik Schaeken, René Bolster en Evert Daams. Jongens die op een hoger niveau hebben gespeeld en weten hoe om te gaan met tegenslagen.”

Uitdaging
Drie jaar geleden kwam Isbouts over van Marvilde. Getriggerd door zijn schoonvader, elftalleider John Wijnen, nam hij de uitdaging aan om met SV Valkenswaard te promoveren naar de tweede klasse. “Het zou fantastisch zijn als we het nu zouden halen. Ik denk dat de club er wel klaar voor is en voor Peer, en enkele spelers die gaan vertrekken of lager gaan spelen, zou het ook een prachtige afsluiter zijn.” Met Van Kemenade heeft Isbouts een hele goede relatie. “Een geweldige kerel, die samen met zijn assistent Pascal Penning een perfect duo vormt. We gaan hem volgend seizoen écht missen. Onze aanvoerder Sander Donkers verwoordde het treffend: ‘Peer, jammer genoeg gaan we jou nooit vergeten!’ Haha!”

Hetzelfde gevoel heeft Hovestadt, maar dan met zijn ploeggenoot Marc Linssen. “Hij stopt na deze wedstrijd en alleen al voor hem willen we winnen. De laatste weken merkte je toch dat hij het er moeilijk mee heeft. Vandaar dat we aan het begin van de nacompetitie hebben gezegd: ‘Je moet nog drie keer vol aan de bak!’. Dat het nu zover is, is mooi voor hem en voor de ploeg, maar nu we in de finale staan, willen we ook de hoofdprijs. PSV/av hoort ook op dit niveau en met de versterkingen kunnen we prima mee in de tweede klasse.”

Aanvallend
Het wordt dus een strijd tussen twee teams die allebei heel graag een stapje hoger willen en die zeer aanvallend spelen. Na Valkenswaard, SBC en Reusel Sport hebben we in de competitie de meeste doelpunten gemaakt. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat we er ook te veel tegenkrijgen. We moeten dus vanaf de eerst minuut scherp zijn en zorgen dat we de gevaarlijke mensen bij Valkenswaard niet te veel ruimte geven. En druk zetten op hun achterhoede. Gelukkig spelen we op een kunstgrasveld van topkwaliteit. Dit komt het spel zeker ten goede. Ik heb besloten om na dit seizoen nog één jaar door te gaan. Wat mij betreft in de tweede klasse!”

Isbouts, die in de competitie de strijd om de topscorerstitel in zijn voordeel besliste, maar die zo wil inruilen voor promotie, is zeer duidelijk: “Gezien onze individuele kwaliteiten moeten we van PSV kunnen winnen. Het wordt waarschijnlijk op details beslist. We zijn er nu zo dichtbij, dat het eigenlijk niet meer mis mag gaan. En als Vinnie (Vincent van den Groenendaal, red.) ze zondag nu wel gewoon binnenschiet, dan kunnen we verlenging in de kantine afwerken. Haha! Anders wordt het weer een latertje. Op het veld welteverstaan…”

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?