UNA werkt hard voor een puntje tegen Hercules

Deel dit bericht via:

(door Thieu Vlemmix) De inleiding tot vandaag. Het laatste kwartier van de uitwedstrijd vorige week tegen Westlandia. Nadat de tegenstander 1-0 heeft gescoord en vervolgens de 2-0 op het randje ziet afgekeurd, lijkt UNA een kwartier voor tijd in Naaldwijk rijp voor de slacht. Maar niets blijkt minder waar. Er volgen twee wissels. Plots krijgen de mannen van Demin dan iets over zich wat dit seizoen nog niet eerder is waargenomen. Ineens is er de wil om als team geen genoegen te nemen met de stand van zaken. Op dat moment staan er drie spelers op het veld van nog geen twintig lentes. Is dat toeval? Of hebben die twee dingen met elkaar te maken? In ieder geval heeft UNA’s  houding plotsklaps iets onverbiddelijks: ‘tot hier en niet verder’. Eindelijk. Dat hebben we lang gemist.

Daarin gaat overigens een getergde Rob van Boekel voorop. Zijn invalbeurt, als UNA op dood spoor lijkt te zitten, is sterk en levert bijna meteen al twee goals op. Allereerst belandt zijn met de rechter geplaatste bal echter tegen de lat en vlak erop eindigt een kopbal opnieuw op het aluminium. Pech. Hij is de routinier die zich – terecht - zomaar niet opzij wil laten zetten in deze selectie van aanstormende talenten. Maar we zien dus ook drie jongelingen in het volle licht van de Derde Divisie schijnwerpers. Sten Senders (18) komt er in de 81e minuut in en maakt indruk met de koelbloedige gelijkmaker in de 90e minuut. Een andere is Teun Willems (19), die de hele wedstrijd speelt en uitblinkt. Maar ook Joey Verhoeven, die achterin een volwassen partij aflevert en nu zelfs het klassement van ‘UNA speler’ van het jaar’ aanvoert .

De week ervoor gebruikte Noël van Gerven (19) zijn 55 minuten speeltijd als invaller om uit te groeien tot ‘man van de wedstrijd’. Zo lijkt ‘t er verdacht veel op dat de jonge spelers (tegen de verdrukking in, meestal immers als invaller) nu toch serieus hun plaats opeisen aan het front van UNA 1. Ze zijn allerminst van plan om te wachten tot sint-juttemis.

Vandaag thuis tegen Hercules, staat dan ook in het teken van de vraag: definitieve doorbraak van spelers uit, wat je met een beetje fantasie ‘de stal van Marc Höcher’ (vorig jaar mentor van deze jonge mannen in UNA 2 en jeugdopleider) zou kunnen noemen? Voorin is het vanmiddag dringen geblazen. De schorsing voor Mart van de Gevel zit erop. Hij start meteen in de basis en dat loont al snel. Want de topschutter steekt na een goed kwartier de wedstrijd in de brand aan het einde van een prachtige aanval.  Deze begint bij Brian Boogers, en loopt via Nick Tielemans en Thomas Horsten, waarna van de Gevel met de kop de trekker over haalt: 1-0. UNA heeft dan al een drietal mogelijkheden om zeep gebracht (Jagt en 2x van Dijk). Teun Willems heeft zijn plek hangend aan de rechterkant van het middenveld behouden en dit keer zijn Jelle Schiivenaars en (opnieuw) Rob van Boekel de klos. Niek van Boekel staat – evenals vorige week – centraal achterin.

UNA houdt – naar gewoonte deze competitie – ruim 20 minuten het initiatief. Daarna  komt de ploeg steeds meer in de verdrukking, met een middenveld dat – eveneens naar gewoonte deze competitie – regelmatig overlopen wordt. Achterin houdt het centrale duo Niek van Boekel/Joey Verhoeven lang stand. Maar tegen een reflex met de hand van Lex van Dijk en de strafschop die vervolgens door Hercules aanvoerder Matthijs Blijham wordt binnen geschoten, hebben ook zij geen verweer (1-1). Na rust  zakt UNA steeds verder weg. Joey Verhoeven, die zijn vierde wedstrijd achtereen in de basis speelt en dat overtuigend doet (man van de wedstrijd), zorgt er met een omhaal toch voor dat UNA weer hoop krijgt: 2-1.
Dat duurt niet lang, want het antwoord komt opnieuw van Matthijs Blijham. De Hercules aanvoerder schiet uit de dubieus toegekende vrije trap raak: 2-2. Een vechtlustig UNA krijgt daarna geen vat meer op het duel, wordt qua kansen misschien te karig beloond, maar heeft ook vandaag vooral op het middenveld te weinig te vertellen. Hard werken wordt met een puntje beloond.   

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?