UNA wankelt naar het competitieslot na 1-4 nederlaag

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) De activiteiten binnen UNA vanwege de organisatie rondom het 90-jarig jubileum zijn volop in gang. Sommige initiatieven zijn al gestart, zoals bijvoorbeeld het doorlopende verhaal van de UNA historie, met humor beschreven door Huub de Ruijter. En zo is er ook de aankondiging over het ‘jubileumweekend’ van 28 en 29 juni . Daarnaast wordt er op zaterdag 24 augustus een ‘Meidentoernooi 8x8’ gespeeld. De jubileumquiz waarvan de 1e ronde op donderdag 16 mei stond gepland, is helaas geannuleerd. Een teleurstelling, zeker gezien de zeer succesvolle vorige quiz edities. Organisator Eric Boesten: “Veel positieve reacties, maar (te) weinig aanmeldingen”. In overleg met de gelouterde UNA quizmasters John Soetens en Oscar Vergeer is besloten, om er één avond in UNA’s geboortemaand november van te maken, i.p.v. twee.

Kampioenen met Illustere namen
Wat de sportieve kant betreft, van de seniorenteams heeft UNA 5 nog kans op de titel. De ploeg van Cees de Vocht wacht nog op een misstap van concurrent Gelstel, nu het zelf Budel 3 opzij schoof. Daarnaast is er -na UNA 10- in dit jubileumjaar tevens succes voor UNA 9, o.l.v. de eminente Dirk Kusters. Met ook hier nogal wat illustere namen in de gelederen. Zoals Laudier Curiël. Een klasbak die alles voetballend oplost. Geweldige middenvelder van UNA 1 begin jaren 2000. En, zowat uit diezelfde periode, de uitstekende centrale verdediger Ronnie Dirks (voetballer van het jaar 2003). Maar tevens mannen als Koen Putmans, Joost van Zoggel, Rick Hendruiks, Jeroen Antonis, etc.  Allereerst laat het uitgebreide gezelschap zich na de wedstrijd kieken (zie eigen foto) voordat men de platte kar beklimt voor een glorieuze zegetocht langs de Zeelster kroegen, door de befaamde Zeelster ‘Kronkel’. Al bij al, een knappe timing van de senioren wedstrijdcoördinatoren Tinus Senders, Jan van den Akker en Ton Boogers; zij hebben (met ondersteuning van de commissieleden Wim van den Oever, Gert Tieben en Willem Bakermans), door het afleveren van deze kampioenen, in ieder geval aan de hoge verwachtingen in dit jubileumjaar voldaan. Hulde.    

Dat geldt niet voor die van UNA 1. Kreunend en zuchtend sukkelt het vaandelteam al weken richting het seizoenseinde; slechts 1 punt uit de laatste 4 duels! Met nota bene het gemakkelijkste programma van ‘de top’, terug donderen van een toppositie naar een vijfde en straks misschien wel zesde plek, dat kun je niet anders betitelen als ‘zwaar teleurstellend’. De ploeg toont  de laatste tijd geen samenhang en heeft als geheel zeker niet het karakter van zijn trainer Jeroen van Bezouwen, die qua instelling en inzet niets te verwijten valt. Ook aan z‘n trainingen ligt het niet, die zijn prima. Dit team heeft ook absoluut de kwaliteiten om bij de eerste drie te eindigen, maar lijkt in niets meer op de geoliede scoringsmachine van de eerste competitiehelft. Thuis tegen Blauw Geel ’38 is de stand halverwege 1-2, maar tot dan speelt UNA bij vlagen eigenlijk zeker niet slecht. Een aantal uitstekende aanvallen wordt steevast ingeleid door Rob van Boekel.
De bezoekers uit Veghel zijn echter een stuk slagvaardiger en treffen twee keer doel, terwijl UNA uit vier kansen, maar één keer scoort (Brian Boogers uit een voorzet van Rob van Boekel): rust 1-2. Na rood voor doelman Yannick Derix is het helemaal met UNA gedaan en weet de tegenstander nog twee keer het Zeelster doel te vinden: 1-4.
Als aangeslagen boksers wankelen de geelzwarten naar het slot. Helaas….deceptie alom.  

Twijfel echter niet aan die van Zeelst. Na wat gemopper en gekanker, sluiten zich straks de rijen weer en wordt het heus wel een ‘skôn fist’, dat jubileum. Nog eentje te gaan: EVV uit, volgende week.

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?