UNA met hakken over de sloot in Den Haag

Deel dit bericht via:


(Door Thie Vlemmix)Na het puntenverlies van vorige week kan UNA zich vandaag niks in die richting veroorloven. Alles minder dan een royale overwinning tegen de ploeg met de rode lantaarn in handen, betekent niet alleen gezichtsverlies, maar brengt bovendien de positie bovenin ernstig aan het wankelen.

Zover komt het niet. Wat de beginopstelling betreft, niks te melden. Alles bij het oude, hoewel Sjors Paridaans is hersteld. Voor wat het wisselen betreft, ook niks nieuws: Louis Ben Jagt, Rob van Boekel en Sjors Paridaans komen pas in de 80er minuten in het veld. Onbegrijpelijk. UNA heeft met hen immers prima jongens op de bank die niet of nauwelijks onderdoen voor de basisspelers. Bovendien is er ook nu volop noodzaak om in de wankele ploeg frisse elementen in te brengen. UNA weet zich immers een kwartier voor tijd nog altijd niet zeker van de winst op Craeyenhout.

Snelle achterstand
Thuisploeg HBS houdt niet alleen braaf stand, maar neemt zelfs een voorsprong. De hekkensluiter in de Derde Divisie verrast UNA na 20 minuten met een fraaie kopbal van de geheel vrijstaande Mink van den Hoven (1-0). In het eerste kwartier is UNA wel de sterkere en Mart van de Gevel strandt tweemaal op doelman Silver Wartna. Daarna is het hommeles bij de Zeelstenaren waarbij diverse spelers zich niet laten zien en de uitdaging niet oppakken. Dat doet aanvoerder Pieter Jan Scheerlinck wel.

De aanvoerder speelt in feite zowel linksback en linksbuiten tegelijk. Op het middenveld is Niek van Boekel, na zijn uitstekende eerste wedstrijden na lange revalidatie, de laatste weken teruggevallen en dat scheelt natuurlijk een slok op de borrel. Bassou Boulghalgh moet dan nog meer opknappen, maar blijft desondanks één van de besten.

Na de 1-0 achterstand halverwege, gaat er bij UNA toch een schep bovenop. En in de 55e minuut komt de gelijkmaker tot stand, doordat Mart van de Gevel de bal precies in het uiterste hoekje schiet; hij scoort daarmee - na zijn  terugkomst - in zijn vijfde wedstrijd op rij en in totaal zijn zevende doelpunt. Even daarna lijkt de spits opnieuw raak te mikken, maar de bal rolt tergend langzaam naast de paal. In de 78e minuut doet van de Gevel het toch weer. Na een fraaie actie en dito aangeven van Bassou Boulghalgh schiet de man die terugkwam en meteen weer ‘aan de lopende band’ scoort, zijn  tweede van de wedstrijd en tegelijk de winnende treffer: 1-2.
Daarna wordt het door slordigheden nog onnodig spannend en moet Yannick Derix nog één keer gruwelijk aan de bak. Maar UNA blijft overeind en blijft ook kansrijk in de race, met nu J Volendam en TEC als belangrijkste belagers bovenin. Maar er zal toch snel iets moeten veranderen, want ook dit duel in Den Haag houdt de twijfels omtrent mogelijk eindsucces dit seizoen overeind.

Het programma van UNA voor de laatste duels is als volgt:

- Zaterdag 20 april thuis tegen JVC Cuyk (huidig nummer 11) 14.30 uur, met aansluitend de Hollandse Avond in de kantine. DJ Michiel.

- Op 5 mei thuis tegen Quick (nu nr. 8)

- Op 12 mei naar HSC ’21(10e )

- Op 19 mei thuis tegen Blauw Geel ’38 (de huidige nummer 13)

- Op 26 met wordt afgesloten met een bezoek aan Echt tegen de huidige 15e: EVV.

Een kans voor open goal?

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?