UNA laat Westlandia nog een klein beetje heel (2-4)

Deel dit bericht via:


(Door Thieu Vlemmix) Sportpark De Hoge Bomen van Westlandia was vorig seizoen al het rustieke decor bij de 1-3 uitzege van een jeugdig UNA - met  Yoey Verhoeven in de basis en o.a. Twan Demin, Sil van Herwijnen en Teun Willems op de bank; ze vielen alle drie in en produceerden samen treffer nummer drie.

Dit keer staat er ‘n meer geroutineerde UNA versie op het mooiste sportpark van de Derde Divisie aan de start. Zij het dan zonder Sander van Weert. De  berichten omtrent de blessure van de snelle vleugelverdediger zien er niet gunstig uit. Louisben Jagt, uitblinker van de laatste weken, zit eveneens geblesseerd aan de kant. Nick Tielemans daarentegen, is weer van de partij.   

Combinatiespel
UNA legt de thuisploeg in Naaldwijk vanaf het begin de wil op. Met snel combinatiespel wordt de jacht op een doelpunt geopend. En dat heeft resultaat. In de 11e minuut is er de 1-0 voorsprong door Rob van Boekel na goed aangeven van Nick Tielemans. Twee minuten later wordt Jelle Schijvenaars na een corner neergehaald in de strafschopgebied: de topscoorder benut zelf de toegekende penalty: 0-2.

UNA lijkt dan door te drukken. Zeker nadat Brian Boogers binnen de zestien ondersteboven wordt gelopen: strafschop (plus rode kaart). De goeie doelman Edgar van Leerdam stopt de tweede pingel van Jelle Schijvenaars. Als Ritchie-Sam Anpong zich vlak voor rust de bal laat ontfutselen, komt Westlandia via Can Memisoglu onverwacht  naderbij: 1-2. Mochten de Zuid-Hollanders (op het grote verzet, lange halen gauw thuis) toen even gedacht hebben de Zeelstenaren te kunnen bijbenen, dan is die droom een minuut na de hervatting alweer uiteen gespat; Pieter-Jan Scheerlinck produceert zijn zoveelste haarscherpe voorzet van dit seizoen en Brian Boogers toucheert knap: 1-3.

Het is definitief gedaan als Boogers even later profiteert van paniek in de groenwitte gelederen: 1-4. Gio Serboni maakt er tenslotte nog 2-4 van. Als UNA iets te verwijten valt, dan is ’t dat er via met name (de verder goed spelende) Rob van Boekel nog een aantal riante mogelijkheden onbenut worden gelaten.    


Strijd tegen Jong Volendam

Zaterdag aanstaande komt de club van Jan(tje) Smit op bezoek: koploper Jong Volendam. Voor UNA een uitgelezen kans om iets bijzonders te laten zien voor eigen publiek. Zal ‘t dan eindelijk lukken om succesvol de strijd aan te gaan met een titelfavoriet? Tegen OFC en TEC mislukte dat. Bij winst worden waarschijnlijk sommige subtoppers ‘gelost’ en kan de aansluiting definitief tot stand gebracht met de leiders in de 3e Divisie. En daarna…….ja, dan gaan in de kantine de kranen helemaal open voor het bierfest. Een kritisch punt: Buitengewoon jammer dat dit Oktoberfest op dezelfde avond is gepland als het sinds jaar en dag zeer populaire evenement van de ‘Zeelster Griezeltocht’. Een gebeurtenis die respect verdient, met z’n grote en vaste status en veel UNA mensen in de organisatie. Dit had beter moeten worden afgestemd.

Lederhosen en dirndl’s
Overigens dreigt er volgens een bericht in de Telegraaf op termijn een biertekort. Dit als gevolg van de droogte en de daardoor mindere aanvoer van biergerst. Moeten wij ons daar nu al druk over maken? Voor de zekerheid toch maar even bij UNA geïnformeerd. Els, achter de UNA bar, twijfelt niet:“hab keine angst”, ofwel “heb ginnun bang”. Ook voor gulzige drinkers en als er flink gemorst wordt, is er genoeg. Zelfs met het UVABAG in topvorm! Tijdens het consumeren van het blond schuimend bier zullen veel lederhosen en dirndl’s in allerlei varianten de kantine kleuren. Daarbij zal er ongetwijfeld een keur aan Duitse schlagers uit de geluidsboxen janken.
Van Marianne Rosenberg tot Roland Kaiser, van Heidi Brühl tot aan Helene Fischer en van Andrea Berg tot Bernd Clüver, we krijgen het allemaal over ons heen….   

foederer.22 PS. Geweldig om te weten dat de bij UNA opgeleide Dana Foederer het al geschopt heeft tot aanvoerdster van Jong Oranje onder de 17 (rechts). Proficiat Dana!

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?