UNA kan tien man van ADO ’20 niet de baas

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix)Na afloop van het duel in Tiel tegen TEC vorige week, lag het voor de hand dat in de verslagen erover flink in de Betuwse fruitmand zou worden gegraaid. Huub de Ruijter liet het verliezende UNA ‘door de zure appel heen bijten’ op de site van UNA. En de kop van mijn eigen column voor de site Amateurvoetbaleindhoven.nl , luidde weinig verrassend: ‘Opnieuw is het slecht kersen eten voor UNA in de Betuwe’. De club TEC zelf, koketteert overigens al jarenlang met ‘hun’ Flipje, maar dat terzijde. Veel fruit dus vorige week. Maar dat is gezond, zo wordt ons voorgehouden.
Dan vlug over naar vandaag: ADO ’20 komt naar de Sportlaan en dat belooft ook een hard te kraken noot. Of het resultaat ervan ook gezond voor UNA zal uitpakken is de vraag.  

Scherp lentelicht
Zondag 24 februari is een prachtige dag die zich – ongeacht of UNA nou gaat winnen of verliezen - niet lijkt te lenen voor zeuren of zaniken. Maar toch zorgt de lentezon voor een scherpe belichting waarbij diverse onvolkomenheden in UNA’s zo veelgeprezen organisatie worden getoond. Zo gaat het al vroeg op de dag bij UNA 2 fout omdat het team onvoldoende spelers heeft en de wedstrijd moet afzeggen (straf KNVB en punten in mindering?). Dat geloof je bijna niet en is UNA onwaardig!
Dan is het na afloop van de thuiswedstrijd tegen ADO ’20, zoals te verwachten valt, in en rondom de kantine een drukte van belang. Tot veler verbazing zie je alleen maar de klanten zelf met dienbladen af en aan lopen, en slechts soms ook één ober van dienst die zich het laplazerus sjouwt. Ook dat stuit op ongeloof. Foutje organisatie kantine?  
En dan moeten we het uiteraard ook hebben over UNA-ADO ’20. De heenwedstrijd werd in november ontsierd door een trits van kaarten (UNA kreeg zes gele en twee rode!!). Zover kwam het dit keer niet, integendeel. Dit keer kreeg ADO rood voor de ogen.

Het gebeurt na goed een half uur en lijkt verdacht veel op de situatie in het beslissingsduel destijds in 2016 voor het verblijf in de Tweede Divisie tegen HHC Hardenberg. Ook dan komt UNA al vroeg in een overtal situatie en een 0-1 achterstand terecht. Achteraf vond men toen algemeen dat Rob van Boekel (de man van het technisch vernuft en de individuele actie) meteen had moeten worden ingebracht. Maar dat gebeurde dus niet. Het zou wellicht ook vandaag een vanzelfsprekende zet kunnen zijn geweest. Ook dit keer, als Mart van de Gevel zijn weg naar het doel versperd wordt door Donny Rijnink en deze met rood naar de kant moet, volgt er echter geen tactische ingreep aan UNA zijde. Het piketpaaltje voor de invalbeurt van Rob van Boekel staat immers op de 70e minuut en dat is in deze situatie rijkelijk laat. Overigens, ook zonder dat, moet UNA dan allang afstand hebben genomen van de Heemskerkers, met zijn twee rappen spitsen Sead Mazreku en (de scorende) Meraj Allahdad, die in de 39e minuten UNA’s defensie ontrafelen en tegen de verhouding in de 0-1 tot stand brengen. UNA heeft dan immers al drie grote kansen gemist (Nick Tielemans, Jelle Schijvenaars en Mart van de Gevel) en had dus al lang en breed vóór moeten staan. In de tweede helft gaat het kansenfestival onverminderd verder. Daarbij speelt ADO goalie Mats van de Wijst een hoofdrol. Alle hoge ballen zijn sowieso voor hem. Pas als de opnieuw uitblinkende Niek van Boekel er wel met het hoofd bij blijft (hij knikt na een voorzet van Brian Boogers rustig de 1-1 binnen), komt UNA langszij.
Ook daarna val je bijna van ongeloof van je stoel (je moet er bij zijn geweest om het voor waar aan te nemen) als te zien is hoe de bal er simpelweg niet in wil, waarbij Mart van de Gevel het van dichtbij wel het bontst maakt. En bijna gaat ADO nog met de (zwaar onverdiende) winst lopen als Yanick Derix een redding moet verrichten op een uitbraak van de levensgevaarlijke Mazreku.                    
In de media stond het na vorige week zondag (TEC) keurig verwoord: UNA moest het in zijn thuiswedstrijden tegen alle tegenstanders uit de top afleggen. Dit ADO ’20 echter, is een sub topper Maar ook die kunnen we dus niet de baas. Als vorige week de allerlaatste kans was om nog iets in de titelrace te betekenen, dan was dit de aller-allerlaatste kans. Misschien nog wel nacompetitie?  

Blijft selectie op peil?
Onlangs twitterde UNA dat de kern van de huidige selectie al te kennen heeft gegeven ook komend seizoen voor de club uit te zullen komen. Een aardig lijstje, met een sterke eigen Zeelster stempel. Uiteraard zal er nog wel met een aantal spelers onderhandeld worden, maar er ontbreken vooralsnog toch enkele opvallende namen in het rijtje, belangrijke spelers waarbij ik toch bij sommigen bange voorgevoelens heb. Zoals bij de voorbeeldige aanvoerder Pieter Jan Scheerlinck (zie foto, al zes jaar bij UNA), alleskunner Teun Sebregts (vijf jaar), topschutter Mart van de Gevel (vier jaar) en vrije trappen specialist Lex van Dijk (nieuw), die bij vrijwel alle wedstrijden in de basis een dikke voldoende scoort en zelfs enkele keren ‘man of the match’ werd. Zo’n jongen laat je toch niet gaan, hoop ik. Bassou Boulghalgh raken we sowieso kwijt, hij maakt promotie naar Kozakken Boys. De zich sterk ontwikkelende jeugdspelers Noël van Gerven, Teun Willems en Sten Senders hebben de aansluiting met UNA 1 ook gevonden en da’s mooi. Verder is bekend geworden dat Thomas Horsten (nu bij koploper TEC) terugkomt naar zijn jeugdliefde UNA en ook dat is mooi. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?