UNA in doelpuntrijk duel onderuit tegen FC Eindhoven

UNA begon scherp aan de wedstrijd en wist al na amper twee minuten spelen te scoren. Brian Boogers kon alleen op doelman Thom Jonkerman af na een bekeken lobje over de Eindhovense defensie van Nick Tielemans. Niet veel later was het echter alweer gelijk. Nadat Rigino Cicilia de bal onderschept had op het middenveld, ging de aanval verder via Jort van der Sande, die Branco van den Boomen in scoringspositie bracht. De aanvoerder schoot de bal via binnenkant linkerpaal achter de keeper.

Al na zeven minuten spelen vond er een keeperswissel plaats aan de zijde van UNA. Yanick Derix werd met een handblessure vervangen door Jesper Maes. Enkele minuten later werd een fout in de verdediging van FC Eindhoven direct afgestraft. Na een foute pass kon Nick Tielemans UNA opnieuw op voorsprong zetten. Hierna gingen de Eindhoven duidelijker opzoek naar de goal van UNA. Kopkansen van achtereenvolgens Marcelo Lopes en Jort van der Sande gingen nog over, maar Riginio Cicilia wist wel raak te koppen uit een hoekschop van Branco van den Boomen. Na dit doelpunt leek FC Eindhoven los te zijn. In vijf minuten tijd scoorden zowel Samy Bourard, met een schot in de linker benedenhoek na slalommend door de verdediging te zijn gegaan, als Jort van der Sande (na een foute pass van de Zeelster verdediging). Hierdoor kwam FC Eindhoven voor het eerst deze avond op voorsprong, 2-3.

Rigino Cicilia dacht daarna zijn tweede van avond te maken, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Enkele momenten later was daar alsnog zijn tweede treffer. Nadat Branco van de Boomen de aanvaller diep had gestuurd met een lange pass, rondde de lange spits koeltjes af. Zo was de ruststand 2-4 in het voordeel van FC Eindhoven.

De eerste echte kans na de pauze volgde na een overtreding op Rigino Cicilia op ruim twintig meter van het doel van UNA. Branco van den Boomen schoot de bal in de linker bovenhoek, doelman Jesper Maes hield de bal uit het doel. Een kwartier voor tijd kon de ingevallen Byron Burgering alleen af op het vijandige doel af, maar koud in het veld rolde de bal te ver voor hem uit, waardoor Jesper Maes de bal net op tijd voor zijn voeten weg kon pakken. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg UNA nog een strafschop. Mart van de Gevel benutte deze buitenkans en bepaalde daarmee de eindstand op 3-6.

UNA – FC Eindhoven 3-6 (2-5): 2. Brian Booger (0-1), 5. Branco van den Boomen (1-1), 11. Nick Tielemans (2-1), 21. Rigino Cicilia (2-2), 23. Samy Bourard (2-3), 26. Jort van der Sande (2-4), 34. Rigino Cicilia, 58 (2-5). Samy Bourard, 89 (2-6). Mart van de Gevel (3-6).