UNA haalt in sterke slotfase nog punt in Naaldwijk

(Door Thieu Vlemmix) Veel nieuws voor wat betreft de opstelling valt er in Naaldwijk vooraf niet te melden, behalve dan, dat dit moet gebeuren met Teun Willems voor het eerst dit seizoen in de basis. Dat kost spelmaker Rob van Boekel zijn positie. Oude tijden keren daarmee terug. Want Van Boekel werd ook vorig jaar onder trainer Jeroen van Besouwen het ‘kind van de rekening’, wanneer het even niet liep. Eén ding wordt er wel mee bereikt: aan de rechterkant heeft de ploeg door de jeugdige (20) Willems – met goeie individuele acties in de rugzak - meer diepgang. De thuisploeg loopt, na één puntje uit twee, ook niet over van zelfvertrouwen. En dus is het een tijdje aftasten geblazen. Totdat Nick Tielemans halverwege de eerste helft plots alleen op de keeper afgaat. Maar hij kiest de slechtst mogelijke oplossing door recht tegen de keeper op te schieten. Vlak erop wurmen de geelzwarten zich maar net uit twee netelige situaties voor eigen doel.

Het was voor de rust al niet flitsend van beide kanten, ook na de hervatting vallen de monden bij de toeschouwers niet open van louter verbazing over veel fraais. Maar doelpunten kunnen elk duel opvrolijken. En dat gebeurt dan ook. De eer is aan Westlandia om de score te openen. Dat gebeurt in de 73e minuut door Vince van der Knaap: 1-0. UNA gaat nu aan het wisselen. Zo komen Sten Senders (18) - voor Louisben Jagt - en – en Rob van Boekel (voor Nick Tielemans) in de ploeg. Laatstgenoemde teistert al meteen de lat. En terwijl de muziek bij een vermeend doelpunt voor de thuisploeg nog maar nauwelijks is weggestorven, krijgt UNA de verdiende beloning voor het nieuwe elan dat zich plots van de ploeg meester heeft gemaakt. En het is uitgerekend Sten Senders die zijn competitiedebuut voor UNA 1 bekroont, door de bal uiterst koelbloedig langs en over de Westlandia keeper te plaatsen: 1-1.

Als UNA het enthousiasme van het laatste wedstrijddeel kan meenemen naar het volgende duel, dan is de ploeg misschien klaar voor een kentering.

Opstelling UNA: Tinus, Scheepers, v. Dijk, Verhoeven, N. v. Boekel, Horsten, Jagt (81. Senders), Boogers, Tielemans (74. R. v. Boekel), Willems, Schijvenaars.