Wouter Huberts wil graag met SBC een stabiele tweedeklasser worden

Deel dit bericht via:


Wouter Huberts is voor dit seizoen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van SBC. Hij volgt hiermee Frank Weijers op die na twee succesvolle seizoenen de overstap maakte naar SV Valkenswaard.
Huberts gaat, na jarenlang actief te zijn geweest binnen de jeugdafdeling van de derdeklasser, een nieuw avontuur aan. De 39-jarige trainer uit Son en Breugel is in de regio nog een onbekende in het trainersgilde en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Wouter Huberts en ik heb de afgelopen 15 jaar de JO19-1 van SBC getraind. Daarvoor ben ik trainer geweest van o.a. de JO17-1 en de JO15-1. Ook ben ik een jaar assistent geweest van Mark Lakwijk bij het 1e elftal en heb ik O-23 gecoacht. Het assistentschap bij het 1e elftal vond ik heel leerzaam omdat ik Mark echt een heel goede trainer vind.

Ik ben dus jaren jeugdtrainer geweest bij SBC en eerlijk gezegd voel ik me nog steeds een jeugdtrainer. Ik wil spelers graag echt wat leren. Ik heb eigenlijk nooit overwogen om bij SBC te vertrekken. Ik heb hier altijd met plezier gewerkt en bovendien is dit het beste te combineren met mijn werk.


2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam als assistant-professor (universitair docent) medical engineering op zowel de TU Eindhoven (Dept. Biomedical Engineering) als bij de universiteit van Maastricht (Cardiovascular Research Institute Maastricht). In deze functie doe ik wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten en geef ik onderwijs aan o.a. geneeskunde- en engineering studenten.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Als ik het me goed herinner hebben Frans Groen en Ad Versantvoort mij destijds gevraagd om trainer te worden van de E10. Ik was toen speler van de B1 of A1, dat weet ik niet meer precies. In de E10 speelde toen de huidige penningmeester van SBC (Frank de Lepper), wat de kracht aangeeft van SBC omdat oud-spelers vaak andere functies binnen de club oppakken. Het jaar daarop werd ik trainer van de E3 en van daaruit ben ik C1, B1 en A1 gaan doen. Waarbij gezegd moet worden dat onze huidige teammanager Albert Raaijmakers mij uiteindelijk overtuigd heeft om TC3 te gaan doen.

4. Hoe werk jij als trainer?
Goede vraag. Dit zou je eigenlijk eens aan mijn oud-spelers of collega-trainers moeten vragen. Maar in het kort zou ik mijn werkwijze als volgt formuleren: Ik maak aan het begin van het seizoen altijd duidelijke afspraken met mijn spelers. Dit kader vormt de basis voor hoe wij met elkaar willen samenwerken als team. Als iedereen weet waar hij aan toe is en zich goed voelt binnen het team denk dat het resultaat beter is. Onder andere om die reden ben ik ook voorstander van veelvuldige communicatie met spelers. Voetbalinhoudelijk geloof ik er heilig in dat je moet trainen zoals je wilt spelen, dit geldt voor zowel het individu als voor het team. Mijn trainingen bestaan dan ook veelal uit wedstrijdvormen. Spelers moet mijn inziens leren om situaties in het veld zelf op te lossen. Hierover wil ik ook graag met mijn spelers discussiëren/praten.

5. Je eerste klus als hoofdtrainer, wat zijn je verwachtingen en ga je anders te werk?
Dit is inderdaad mijn eerste klus als hoofdtrainer. Zoals ik al zei voel ik me momenteel nog vooral een jeugdtrainer en zal ik nog moeten wennen aan het seniorenvoetbal. Bovendien zal ik moeten ervaren of het seniorenvoetbal mijn ding is. Echter, ik verwacht dat het voetbalinhoudelijk misschien wel interessanter kan worden dan het jeugdvoetbal omdat onze eigen spelers maar ook de spelers van de tegenstander voetbaltactisch verder ontwikkeld zijn. Ik verwacht dan ook dat we voetbaltechnisch meer kunnen bereiken. Bovendien kan ik nu werken met de beste spelers van meerdere lichtingen.

Uiteraard ontkom ik er niet aan om op bepaalde facetten anders te werk te gaan dan bij de jeugd. Alleen al omdat ik nu (deels) verantwoordelijk ben voor twee elftallen, namelijk SBC 1 en 2. Ik ben dan ook erg blij dat Luc Ross trainer van SBC 2 geworden is. Luc is oud 1e elftalspeler en jeugdtrainer van B1 en heeft op heel veel punten dezelfde denk- en werkwijze als ik, wat de communicatie en het “managen” van 2 teams aanzienlijk zal vereenvoudigen. Echter, ik denk dat mijn voetbalvisie niet zal veranderen nu ik seniorentrainer ben.

6. Met wat voor een gevoel ga je Frank Weijers opvolgen als hoofdtrainer?
Ik heb daar een goed gevoel over. Ik heb ook al een tijdje aan het idee kunnen wennen omdat SBC al een aantal jaren geleden de intentie had uitgesproken een nieuwe weg in te willen slaan door een hoofdtrainer aan te stellen vanuit de eigen gelederen.

7. Wat is je doelstelling komend seizoen bij SBC?
SBC heeft 1200 leden, dus veel keuze en wij hebben dan ook de ambitie om een stabiele 2e klasser te worden.

8. Is het goed voor de selectie dat het komend seizoen weer 3e klasse speelt?
Ik vind het erg jammer dat ons 1e elftal afgelopen seizoen niet gepromoveerd is. Zoals eerder gezegd willen wij als club graag een stabiele 2e klasser worden. Daarmee bedoel ik dat we na een promotie voor een langere periode in de 2e klasse willen blijven. Tot dusverre is het alleen Omer Kaya gelukt om na een promotie nog een jaar met SBC 1 in de 2e klasse te verblijven.

9. SBC past bij mij als trainer omdat?
Ik daar ben opgegroeid en de club van haver tot gort ken.

10. Bewondering voor?
Misschien wel weer erg cliche-matig maar ik heb veel bewondering voor al het verplegend personeel binnen zorginstellingen. Zeker als ik kijk wat zij voor werk doen en hun honorarium vergelijk met het honorarium van onze medische specialisten.

Binnen onze vereniging heb ik veel bewondering voor onze vrijwilligers waarbij ik met name de klusclub niet mag vergeten en natuurlijk moet ik ook mijn assistent-trainer Maurice van Kemenade noemen die zo verschrikkelijk veel organisatorisch werk doet en ons als trainers erg veel werk uit handen neemt.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Herman Westerterp
21 september 21:37
Succes Wouter.