Tien vragen aan: Wim Hoeben

Deel dit bericht via:


Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Wim Hoeben die komend seizoen zijn hoofdtrainerschap weer op pakt en aan de slag gaat bij De Weebosch.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Wim Hoeben, 51 jaar. Ik ben getrouwd met Jolanda en samen hebben we 2 zonen Dion en Jarno. In mijn vrije tijd sport ik graag , tot mijn 36ste heb ik altijd gevoetbald. Tegenwoordig zit ik graag op de fiets.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk al 22jaar bij dezelfde baas als sportinstructeur. Ik geef zwemles aan kinderen Spinning en Bodygym aan volwassenen.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Ik ben als 18 jarige bij DBS begonnen als jeugdtrainer bij de Fjes en via het CIOS (sportopleiding) mijn oefenmeester 3 (UEFA C) behaald. Via jeugdteams van DBS en UNA ben ik in 2008 bij DBS de senioren gaan doen. 1 jaar het 2de daarna 4 jaar het 1ste om vervolgens 2 jaar De Raven 1 te doen. Hierna ben ik weer terug gegaan naar DBS maar dit keer Dames 1. Na een jaar kreeg ik de mogelijkheid om weer terug te keren bij de Raven om het 2de te doen. Dit heb ik weer 2 jaar gedaan.

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik ben duidelijk naar mijn spelers hoe ik wil gaan spelen en daarin probeer spelers individueel beter te maken. Ik wil graag met het team vooruit en aanvallend voetballen uitgaande van onze eigen kracht. Daarnaast is sfeer en gezelligheid een nevendoelstelling.

5. Vanwaar de keuze om destijds na het hoofdtrainerschap bij De Raven op het tweede plan te gaan trainen?
Heel simpel. Destijds waren eventuele andere teams, die bij mij passen, alle bezet. De Raven heeft mij toen benaderd en dit voelde goed.

6. Nieuwe trainer van De Weebosch, een nieuwe uitdaging in een onbekende omgeving?
Ja, na 2 jaar samen te hebben gewerkt met Jan Willem van Doesburg wilde ik weer op eigen benen staan.

7. Wat is je doelstelling komend seizoen bij De Weebosch?
Mijn doelstelling is om het team vooruit en aanvallend te laten voetballen.

8. De Weebosch past bij mij als trainer omdat?
Wederom een mooie periode gehad bij de Raven, dorpsgevoel. En daarom wilde ik weer bij een dorpsclub gaan trainen en ben zo bij De Weebosch uit gekomen. In een dorp heb je bijna geen verloop. Ik vind dat de groep een spel moet spelen dat bij hun past en dat de toeschouwers het ook leuk vinden om te komen kijken.

9. Wat verwacht je nog dit seizoen van De Weebosch?
Ik hoop dat ze in de 4de klasse blijven, al is het maar om de Bergeijkse derby's. Maar dat is geen must.

10. Bewondering voor?
Voor mijn vrouw. Dat zij al meer dan 26 jaar met mij en mijn hobby is getrouwd. ;)

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?