Tien vragen aan: Tom van den Steen de nieuwe hoofdtrainer van SDO’39

Deel dit bericht via:

SDO’39 heeft voor het seizoen 2019-2020 wederom een Belgische trainer aangesteld. Na vertrek van Niels Gevers (Reusel Sport) kwam de club uit op Tom van den Steen uit Retie. Voor Van den Steen wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer want de 39-jarige Belg was de laatste jaren actief als jeugdtrainer bij KFC Mol, KVV Rauw, Wezel Sport, Lierse SK, Lyra-Lierse Berlaar en KVV Vosselaar.

Tom van den Steen is dus een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Tom Van Den Steen, wordt 40 in september. Sinds 3 jaar gescheiden en vader van Dennis (15) en Milan (12). Woonachtig te Retie. In het bezit van UEFA A diploma en licentie.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik 7 op 7 met voetbal bezig. Voorts werk ik als technieker bij Estee Lauder.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Reeds op jonge leeftijd had ik al het plan om na mijn spelerscarrière verder te gaan als trainer. Toen mijn oudste zoon begon te voetballen, ben ik dan ook gestart als trainer.

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik ben iemand die niet zozeer vast hangt aan bepaalde systemen, maar meer waarde hecht aan een aantal spelprincipes zowel in balbezit, balverlies, omschakelingen en stilstaande fases. Op trainingen wordt er hard gewerkt op deze principes. Belangrijk is om te kijken welke principes met je kern haalbaar zijn en welke principes moeten aangepast worden, zodat er voor alle spelers duidelijkheid is en iedereen mee gaat in het verhaal dat we op de mat willen brengen.

5. Je eerste klus als hoofdtrainer, wat zijn je verwachtingen en ga je anders te werk?
De grootste aanpassing voor mij zijn de trainingen op maat van de spelers te brengen. Het is anders werken met senioren die na hun werk naar de training komen om zich te amuseren dan bij jongeren die zeer leergierig zijn en overdag geen fysieke belasting hebben gehad. De eerste trainingen zijn naar mijn mening vlot verlopen en ook hier merk ik dat de spelers nieuwsgierig zijn naar de principes die ik wil hanteren. Echt anders werken doe ik niet, aangezien ik het belangrijk vind dat er in alle trainingen dynamisch met veel positiespellen en wedstrijdvormen gewerkt wordt.

6. Vanwaar de keuze om in Nederland te gaan werken als hoofdtrainer?
Ik woon in Retie, dus vlak bij de Nederlandse grens. Maar de hoofdreden om in Nederland als hoofdtrainer aan de slag te gaan is dat er in Nederland meer respect naar de trainers is. Zeker als hoofdtrainer is er meer geduld voor je...... wat je de tijd geeft iets op te bouwen met je kern.

7. Met wat voor een gevoel ga je landgenoot Niels Gevers opvolgen als hoofdtrainer?
Ik ken Niels. Het is voor mij geen extra gegeven dat ik Niels of een andere landgenoot zou opvolgen. Elke trainer heeft zijn manier van werken en wie je ook opvolgt, er zal toch altijd een aanpassing van zowel trainer als spelerskern zijn ten opzichte van de vorige trainer.

8. Wat is je doelstelling dit seizoen bij SDO’39?
Kennismaken en ervaring opdoen met het hoofdtrainerschap. Verder wil ik verzorgd combinatie voetbal brengen dat zowel voor de spelers leuk en motiverend is, als voor de kijkers tof om naar te kijken.

9. SDO’39  past bij mij als trainer omdat?
Het is een warme club met een mix van spelers met ervaring en jeugd. De mentaliteit in de groep is uitstekend en zoals reeds gezegd, komen ze zeer leergierig over.

10. Bewondering voor?
Alle mensen die als vrijwilliger zorgen dat de clubs kunnen bestaan. Van terreinverzorgers tot kantinepersoneel en poets-was personeel. Kortom iedereen die vanuit de passie voor voetbal ervoor zorgt dat al die wedstrijden kunnen gespeeld worden.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?