Tien vragen aan: Fred Westreenen (De Raven)

Deel dit bericht via:


Fred Westreenen gaat komend seizoen voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer bij vierdeklasser VV De Raven. Afgelopen jaren was Westreenen werkzaam bij onder meer SV Valkenswaard en RKVV Dommelen.

Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek...
Fred Westreenen, 48 jaar oud, getrouwd met Yvonne, we wonen in Valkenswaard en hebben 2 kinderen Daphne 18 en Sem 20 jaar. Mijn eerste club was SV Valkenswaard daarna volgden VV Waalre en SV Marvilde (lager team), om vervolgens weer terug te keren bij SV Valkenswaard. Vanwege knieproblemen op jonge leeftijd moeten stoppen als actieve voetballer en werd ik al snel benaderd om het tweede team te coachen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam als hoofd bedrijfsbureau bij van Veghel Industrial Packaging. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in industriële- en logistieke verpakkingen.

Hoe ben je in het trainersvak beland?
Zoals hierboven beschreven, vanwege een knieletsel moeten stoppen als actieve voetballer en vrij snel benaderd om het tweede team van SV Valkenswaard te coachen. In eerste instantie als assistent. De toenmalige trainer was echter trainer/speler, vandaar dat ik werd gevraagd om de trainingen en de wedstrijdbespreking op zondag te verzorgen. Na twee seizoenen dit te hebben gedaan en te hebben afgesloten met een kampioenschap, besloot ik om te stoppen als trainer. Reden was een overplaatsing door mijn toenmalige werkgever, waardoor ik niet meer kon garanderen dat ik op trainingsdagen aanwezig kon zijn.

Nadat mijn zoon een jaar later bij RKVV Dommelen in de jeugd ging spelen, werd ik benaderd met de vraag of ik interesse had om een jeugdteam te trainen. Dit was mogelijk, omdat ik inmiddels weer werkzaam was in Brabant. Bij RKVV Dommelen ben ik me meer gaan verdiepen in het trainersvak en heb ik de mogelijkheid gekregen om diverse opleidingen te volgen. Na enkele jaren de jeugd getraind te hebben, kreeg ik steeds meer de behoefte om senioren te gaan trainen. Alle alle teams waren echter teams met uitstekende trainers en ik koos dus ik om weer terug naar mijn oude liefde SV Valkenswaard te gaan. Hier werd ik werd ik weer trainer van het 2e team, waarmee ik een mooi seizoen afsloot met een kampioenschap. RKVV Dommelen had inmiddels een nieuwe hoofdtrainer aangesteld en waren nog op zoek naar een assistent, ze kwamen bij mij uit en wederom ging ik deze uitdaging aan. En nu dan aankomend seizoen De Raven.

Hoe werk jij als trainer?
Ik ben een trainer die een juiste balans zoekt tussen plezier maken met elkaar en het elke keer beter willen worden. Die zoveel mogelijk duidelijkheid wil scheppen, zodat spelers weten wat ik van hen verwacht en dat spelers weten wat men moet doen wanneer zij in het veld staan. Spelers bewust maken dat een goede organisatie de basis is, bij balbezit/geen balbezit, om tot een positieve resultaat te kunnen komen.

Individuele kwaliteiten bij spelers optimaal proberen te benutten d.m.v. tips geven in het veld en individuele gesprekken buiten het veld. Daarnaast vind ik belangrijk dat de spelers dit ook van elkaar weten, zodat in het veld een maximaal rendement behaald kan worden.

Je eerste klus als hoofdtrainer, wat zijn je verwachtingen en ga je anders te werk?
Ik zal niet anders zijn dan wie ik nu ben. Ik verwacht een goede samenwerking met staf en spelers. Ik ben vrij toegankelijk en sta open voor ieders inbreng.

Met wat voor een gevoel ga je Jan Willem van Doesburg opvolgen als hoofdtrainer?
Jan Willem laat na vier jaar VV De Raven een prima team achter, waar nog veel potentie en voetbal in zit. Hij heeft uitstekende resultaten behaald en ik zal trachten dit samen met het team+staf voort te zetten. Echter wel met een eigen werkwijze.

Wat is je doelstelling komend seizoen bij De Raven?
Mijn verwachtingen voor aankomend jaar, een mooi seizoen, vol ontwikkelingen en plezier. Het is voor mij moeilijk om zelf nu al een doelstelling vast te stellen. Gezien de laatste jaren is het wel een club die altijd minimaal moet gaan voor een periodetitel, om zo de nacompetitie te kunnen behalen. Doelstelling, die stellen we aan het einde van het seizoen samen met de spelers en staf. Deze zal wel realistisch/haalbaar moeten zijn, zodat we samen daaraan kunnen werken.

De Raven past bij mij als trainer omdat...
Ik verwacht een vereniging waarbij gezelligheid samen gaat met presteren. Een vereniging met vele vrijwilligers die de club een warm hart toedragen. Een vereniging die jeugdspelers opleidt, met als doel om deze te laten instromen in de selectie. Ook na mijn gesprekken met het bestuur en TC, waarbij zowel het sportieve als het menselijke aspect in onze gesprekken aan bod is gekomen, heb ik een goed gevoel aan over gehouden. Al met al de voorwaarden die voor mij persoonlijk zeer belangrijk waren. Ik ben de mensen van De Raven zeer dankbaar dat ik de kans krijg om mij te profileren in de functie als hoofdtrainer. Ik hoop met veel plezier te kunnen werken met de spelersgroep en staf en hoop dat ik een leuke tijd krijg met iedereen die zich betrokken voelt bij de club.

De Raven is goed uit de winterstop gekomen, na een moeizame start
Ze zijn inderdaad moeizaam gestart doordat zij kampten met veel blessures. Na de winterstop hebben ze het echter uitstekend gedaan en inmiddels opgeklommen naar een 5e plaats met nog kans op een periodetitel.

Bewondering voor
Iedereen die zich vrijwillig inzet en een bijdrage leveren voor mensen die in nood verkeren t.b.v. betere leefomstandigheden wereldwijd!

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?