Tien vragen aan: André Vorsters nieuwe hoofdtrainer Netersel

Deel dit bericht via:

André Vosters is voor het seizoen 2019-2020 aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Netersel. Vosters volgt hiermee Roy van Eekert op die na drie seizoenen de vijfdeklasser heeft verlaten. 
Het is voor de 48-jarige Vosters zijn eerste klus als hoofdtrainer van een club. Vosters was de afgelopen 2 seizoenen trainer van Bladella JO19-1 en is voorheen ook trainer geweest van Wilhelmina Boys JO19-1. Daarnaast heeft Vosters verschillende functies bekleed binnen Dosko'32

André Vosters is dus nog een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Social Media vandaag de dag laat eigenlijk al weinig te raden over. Maar André is getrouwd met Saskia en hebben samen 2 kinderen: Amber en Bram. Saskia is een echte Duizelse en zelf ben ik geboren en getogen in het Helmondse. In 1993 getrouwd en al vrij snel in Duizel komen wonen. Ben een bezige Bij die een grote passie heeft voor het voetbal!

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven houd ik me bezig met planwerkzaamheden en als taxi chauffeur bij Taxi van der Wijst uit Bladel. Daarnaast runnen mijn vrouw en ik een groothandel in Cosmetica en zijn we een kleine zelfstandige ondernemer. Wanneer ik mijn overige vrije tijd niet aan het voetbal spendeer, lees ik graag een goed boek of kan ik heerlijk genieten van mijn gezinnetje.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Voetbal is altijd een grote passie voor me geweest vanaf het moment dat ik lid kon worden van een voetbal vereniging ben ik begonnen met voetbal. Later in 1994, na een gecompliceerde knie breuk, heb ik helaas een stapje terug moeten doen. Zoals zoveel trainers beginnen is het bij mij ook zo gebeurt. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en altijd vanaf de zijlijn en achter de schermen bezig geweest. Wanneer mijn zoon is gaan voetballen ben ik ook begonnen om de draad weer actief op te gaan pakken. Heb zijn team begeleid tot aan de E pupillen en heb daarnaast diverse functies bekleed bij Dosko ‘32. Mijn grote inspirator destijds om bij de KNVB een cursus JVT en vervolgens UEFA C te gaan volgen was Jos Beerens (huidige trainer Bergeijk). Hij was van mening dat ik de juiste motivatie bezat om te groeien in het trainersvak. Van daaruit is het in een aardige stroomversnelling gekomen en van JO19-1 van Dosko ’32 naar het 2e elftal van Dosko ’32 naar Wilhemina Boy’s JO19-1 en uiteindelijk via Bladella JO19-1 nu mijn debuut als hoofdtrainer bij V.V. Netersel.

4. Hoe werk jij als trainer?
Persoonlijk vind ik het belangrijk om te werken aan een team, analyserend en vooral te kijken waar een groep toe in staat zou kunnen zijn en proberen er uit te halen wat erin zit. Uiteraard wel reële en uitvoerbare doelen te stellen. Kans op succes daarmee vergrotend. Succes is in mijn optiek de beste motivatie om ervoor te blijven gaan. Ben positief ingesteld en probeer dat over te brengen op de spelersgroep.

5. Vanwaar de keuze om je functie als jeugdtrainer in te ruilen voor het hoofdtrainerschap?
De combinatie van passie voor het spel, mijn leergierigheid en mijn ambities bewegen mij ertoe om vooral uitdagingen te zien in het combineren van voetballers om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Ook omdat ik graag met mensen omga en sociaal aangelegd ben, ben ik dan ook blij om ook deze uitdaging bij V.V. Netersel aan te mogen gaan en mezelf te kunnen blijven ontwikkelen.

6. Je eerste klus als hoofdtrainer, wat zijn je verwachtingen en ga je anders te werk?
Mijn grootste verwachting bij deze club is om zoveel mogelijk te mogen leren van assistent-trainer Toon Daniëls maar ook van de spelersgroep in mijn ontwikkeling als trainer. Hierbij zal ik dicht bij mezelf blijven en hopelijk niet te veel afwijken van mijn visie. Hierin blijft het ook voor mij een leerproces.

7. Met wat voor een gevoel ga je Roy van Eekert opvolgen als hoofdtrainer?
Roy heeft 3 seizoenen aan het roer gestaan bij V.V. Netersel en zijn sporen achter gelaten, verwacht dan ook dat hij er een aardige routine bij de groep heeft ingebracht. Deze routine kan ik volgens mij goed gebruiken om mijn eigen visie erop los te laten met de begeleiding van Toon Daniëls.

8. Wat is je doelstelling dit seizoen bij Netersel?
Doelstellingen afgeven voor een debuterend hoofdtrainer is altijd lastig. Je kunt succes behalen maar het kan ook tegenvallen. Echter ben ik er zelf van overtuigd dat je als trainer/coach altijd moet streven naar het hoogst haalbare. Wanneer je die overtuiging over kunt brengen is er veel mogelijk.

9. Netersel past bij mij als trainer omdat?
V.V. Netersel is een kleine en zeer sociale club waar je jezelf snel welkom kunt voelen. In mijn ontwikkeling als trainer is het belangrijk dat het gevoel goed zit, goed voor je zelfvertrouwen en een mooie basis om bezig te kunnen zijn met je werk.

10. Bewondering voor?
Bewondering heb ik vooral voor alle vrijwilligers bij de amateurverenigingen, die het mogelijk maken om op sportief gebied een fijne sociale omgeving creëren.  Sport verbindt!

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?