Stephan Wijlaars even wennen aan nieuwe rol bij PSV/av

Deel dit bericht via:


De nu 32-jarige Wijlaars is eigenlijk al zo'n drie jaar bezig met het trainersvak. Nadat hij zijn TC-3 had gehaald, bleek dat hij het wel heel leuk vond. "Ik heb toen meteen doorgepakt en ben aan de cursus TC-2 begonnen. Dit diploma is inmiddels ook binnen. Vorig seizoen heb ik stage gelopen bij PSV Vrouwen en heb ik veel geleerd van Nebojša Vuckovic. Daarnaast voetbalde ik nog. Tijdens mijn revalidatie ben ik steeds meer gaan nadenken over mijn toekomst bij PSV en uiteindelijk besloten om te stoppen met voetballen en me helemaal toe te leggen op mijn trainerscarrière. Ik ben dan ook hartstikke blij met deze kans."

Naast hoofdtrainer van PSV/av is Wijlaars ook assistent-trainer van PSV Vrouwen. "Het is prima te combineren en ik leer elke dag weer bij. Natuurlijk is het wel even wennen in deze nieuwe rol, maar het bevalt me goed. Ik ben nu ook betrokken bij alle randzaken en heb zelf de selectie kunnen samenstellen. Als speler heb je nauwelijks in de gaten wat er allemaal speelt buiten het veld en binnen een vereniging. Via mijn netwerk ben ik spelers gaan zoeken die passen in de structuur en cultuur van PSV. Jongens die trots zijn om hier te mogen spelen en die niet meteen vragen wat ze kunnen verdienen."

Ambitie
Wijlaars heeft de lat bewust hoog gelegd en nam daarom ook afscheid van enkele spelers. "We zijn selectief te werk gegaan en gezocht naar spelers die passen in het plaatje dat wij voor ogen hebben. Ook bij PSV is het 'graag of niet'. Ze moeten het mooi vinden om hier te mogen spelen, bereid zijn om zich verder te ontwikkelen en de ambitie hebben om zo hoog mogelijk te spelen. We spelen nu in de derde klasse, maar willen zo snel mogelijk hogerop. Plezier en prestatie gaan hier hand in hand. We hebben alle vrijheid gekregen van het bestuur. Er zijn geen eisen gesteld, maar de verwachting is dat we gaan meedoen om de prijzen."

Rob van der Vorst (Stiphout Vooruit), Michal Swinkels en Pawan Mohanlal (beiden Unitas'59), Oussama Ait Lahcen (WODAN), Toufik Belhaj en Appie Belhaj (beiden Real Lunet), Luca Croonenberg en Yousif Al-Anany (RKSV Nuenen) en Dean Kalis (VV Horn) zijn de nieuwe gezichten op de Herdgang, terwijl Mike Hovestadt vanuit het tweede elftal weer is aangesloten. "Ik ben tot nu toe zeer tevreden. We hebben een jeugdige ploeg. De jongste is negentien, de oudste 35. Ik denk dat er sprake is van een goede mix. De voorbereiding is qua resultaten uitstekend geweest. En voor de beker wonnen we met 1-0 van Audacia, met 3-0 van DEES en speelden we met 1-1 gelijk tegen Vessem. Hierdoor zijn we geplaatst voor de tweede ronde. Ik ben benieuwd hoe we ons straks in de competitie staande houden tegen clubs als Reusel Sport, Valkenswaard, SBC en Wilhelmina Boys."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


toeschouwer
18 september 21:02
vessem speelde van wegens blesure met 4 spelers uit het 2de en 1Aspeler