Spits Jelle Schijvenaars wijst UNA de weg

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix) Oldenzaal, dat is niet wat je noemt 'vlak in de buurt'. Het is weliswaar geen Noordkaap. Maar op bijna twee uur rijden, ligt het diep weggestopt in 't Overijselse land (en des toch un hil end). Deze Hanzestad van vroeger, is ons voetbaldoel voor wedstrijd nummer drie van de competitie.

Even voorbij Enschede en luttele kilometers voor de grens met Duitsland, daar wonen ze dus, de Tubanten van Quick '20. Vóór het bezoek van UNA nog met lege handen na twee duels.
Binnen de selectie is de concurrentie dit seizoen erg groot. Die komt vooralsnog niet van Niek van Boekel. De oud-aanvoerder heeft namelijk een nieuwe tik te verduren gekregen met de boodschap dat hij (na een al bijna elf maanden durende afwezigheid) alsnog onder het mes zal moeten. Aan de andere kant is dat een opluchting na zo'n lange periode van onzekerheid. Niek is in belangrijke mate mede verantwoordelijk voor UNA's successen van de afgelopen 10 jaar. Zo leidt de spelmaker UNA in het seizoen 2011-2012 naar de topklasse. En in 2013 brengt hij als aanvoerder UNA terug naar het hoogste amateurpodium, en vervolgens naar de Tweede Divisie.

Te hopen valt dat de sportieve carrière van de sterke, balvaste en veel scorende middenvelder - waaraan altijd het imago blijft kleven dat ie ook het profniveau niet had misstaan – straks nog een positief vervolg krijgt. Sterkte en beterschap Niek! Een associatie uit mijn eigen boek: "Lenig en ongrijpbaar beweegt hij voort. Majestueus. Een eerste aanslag. Geraffineerd, achterbaks, nauwelijks waarneembaar. Fenomeen met nummer tien is ook maar een mens. Zijn broze ledematen kraken onze zoveel onbehoorlijkheid en zijn ogen smeken om Gods hulp".

Schijvenaars driemaal
Het verhaal van de wedstrijd zelf is gauw verteld. UNA neemt in Oldenzaal al gauw het initiatief. Na een goeie 20 minuten wijkt Teun Sebregts slim uit naar links, geeft een afgemeten voorzet en Jelle Schijvenaars verlengt fraai: 0-1. Enkele minuten daarna wordt Brian Boogers binnen het strafschopgebied aangetikt. De toegekende penalty is een kolfje naar de hand van de sterk spelende Jelle Schijvenaars: 2-0.

Cruciale rol keeper
De rol van keeper Derix is tot nog toe onderbelicht gebleven. Even wat licht: ook hier is sprake van flinke concurrentie, want Robin van Iersel heeft het vorige seizoen als stand in voor Petar Stoskovic uitstekend gedaan. Maar gezegd moet worden dat de 'Hollandse' Belg tot op heden de keuze voor hem volledig heeft waargemaakt, met als sterk punt zijn z'n spelhervattingen.
In de tweede helft laat UNA zich op Vondersweijde een kwartier lang in het nauw brengen. Het dankt zijn doelman op de blote knieën als die een penalty keert. Dat is een cruciaal moment in het duel. Even later staat Jelle Schijvenaars weer waar hij moet staan om zijn en UNA's derde in te koppen 0-3 en daarmee is het duel feitelijk gespeeld. Na een blunder bij Quick '20 achterin schiet Nick Tielemans zijn ploeg tenslotte nog naar 0-4, de eindstand.
Conclusie: UNA is op stoom gekomen. Maar zondag wacht een stevige nieuwe test als TEC op bezoek komt.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?