Sparta’25 wint in gezapig duel van Wilhelmina Boys

Deel dit bericht via:

Een wedstrijd zonder echte momenten van opwinding. Zo laat het treffen tussen Wilhelmina Boys en Sparta’25 zich het best omschrijven. Beide ploegen wisten er geen aantrekkelijk duel van te maken. Slordig balverlies was de grootste reden bij beide teams dat het niet wilde vlotten. Ondanks het geringe aantal hoogtepunten kwam er toch een winnaar uit de bus. Sparta’25 had aan een doelpunt, dat op naam kwam van Jeremy Raaijmakers, genoeg om de drie punten mee naar Beek en Donk te nemen.
Sparta controleert
Voor beide teams stonden er verschillende belangen op het spel op Sportpark Naastenbest. Wilhelmina Boys kent een moeizaam seizoen tot dusver en is in een gevecht verzeild geraakt om niet in de strijd om degradatie terecht te komen. Sparta’25 wil de goede reeks van de voorbije weken voortzetten om bij de bovenste plaatsen te blijven.  In de eerste helft was het Sparta’25 dat het tempo bepaalde. De ploeg van Patrick Methorst speelde vrijwel onafgebroken op de speelhelft van Wilhelmina Boys.
De thuisploeg kon hier niets bijzonders tegenover stellen. Counter mogelijkheden stierven een vroege dood door simpel balverlies. Na 18 minuten was het dan ook Sparta’25 dat via Jeremy Raaijmakers de leiding in de wedstrijd nam. Diezelfde Raaijmakers had zijn ploeg een grote dienst kunnen bewijzen door een strafschop op slag van rust te verzilveren. Echter dook Rick Saes naar de juiste hoek en wist zo de inzet vanaf elf meter te keren. Zo kon Wilhelmina Boys-coach Toon van der Loo toch hoop houden op een resultaat.
Gezapig tweede bedrijf
Door de minimale voorsprong van Sparta’25 leek er nog hoop op spektakel in de tweede helft. Maar niets was minder waar. Beide teams kwamen er zelden meer doorheen en waren vooral heel slordig aan de bal. Sparta’25-trainer Methorst zag zijn ploeg worstelen maar dat had volgens hem ook te maken met de gemiste penalty. “Wanneer we die penalty erin schieten, weet ik zeker dat je een ander spelbeeld gaat krijgen. Dan moet Wilhelmina Boys er ook meer uitkomen en dan komt er vanzelf meer ruimte voor onze spelers.”  Methorst beseft dat ook de moeizame wedstrijden van grote waarde kunnen zijn aan het eind van de rit. “Als je een mindere dag hebt, moet je zorgen dat je aan het eind wel aan de juiste kant staat. Vandaag hebben we dat gelukkig gedaan en zo blijven we onze goede reeks een prima vervolg geven.”
Stef Vervloet, aanvoerder van Wilhelmina Boys, moest na afloop toegeven dat zijn team niet goed voor de dag kwam. “We kwamen gewoon niet aan voetballen toe. Binnen tien tellen waren we de bal weer kwijt. Dit was echt een van de slechtere potjes van dit seizoen.” De middenvelder ziet dat zijn ploeg op een plek staat waar het liever niet te vinden is. “We moeten winnen als we op een hogere positie willen eindigen. Maar het helpt niet mee dat we dat laatste weken iedere wedstrijd met een ander basiselftal moeten aantreden door blessures en schorsingen. Volgende week spelen we tegen Hapert en dan moeten we echt beter zijn dan vandaag.”
Opstellingen

Wilhelmina Boys:
1. Rick Saes, 2. Koen Leijtens, 4. Lars Kuys, 5. Bas van der Heijden, 7. Mike Smit, 8. Stef Vervloet, 9. Robbie Baeten, 10. Ossy Azeuini, 11. Cas Kuipers (6. John Termeer), 12. Leandro Rodrigues, 15. Luc Verwold (16. Brent Mutsaarts)

Sparta’25: 1. Kamiel Pennings, 2. Joost Ankersmit, 3. Bryan Bussers, 4. Philippe Cleutjens, 5. Ron Brouwers (13. Stan van de Ven), 6. Robbert van Lankveld, 7. Michiel Koot, 8. Bob Klaassen, 9. Elco van Schijndel (14. Daan van Heijnsbergen), 10. Jaccy van den Enden (12. Rene Brouwers), 11. Jeremy Raaijmakers

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?