Spannend slot competitie met nog drie wedstrijden te gaan

Deel dit bericht via:


1e Klasse C

De strijd om de titel in de eerste klasse C gaat tussen Juliana’31 en SV TOP. Met één punt voorsprong begint Juliana’31 zondag aan de wedstrijd tegen Oirschot Vooruit. Voor de manschappen van Piet Drijvers wordt het een zware opgave om in de komende drie wedstrijden de nacompetitie te ontlopen. Ook voor Brabantia geldt dit. De Eindhovenaren staan samen met FC Tilburg op 23 punten en Oirschot Vooruit op 22 punten. Wie slaagt er in om de nacompetitie te ontlopen? Voor Prinses Irene is degradatie al bijna een feit. De ploeg uit Nistelrode staat, met nog drie wedstrijden te gaan, acht punten achter op nummer voorlaatst Oirschot Vooruit. 

2e Klasse F
Ondanks de nederlaag van FC Eindhoven/av tegen EFC, staat de ploeg van Peter Coumans nog steeds op een comfortabele voorsprong van zes punten op EFC en Wilhelmina’08. Met nog drie wedstrijden te gaan, mogen de amateurs van FC Eindhoven dit niet meer uit handen geven. FC Eindhoven ontvangt zondag de nummer 4 uit de competitie, Someren, EFC krijgt Bladella op bezoek en Wilhelmina’08 moet naar Rood Wit V. Mochten EFC en Wilhelmina’08 punten verspelen, dan kan FC Eindhoven/av zondag, bij een overwinning, al het kampioenschap vieren.
Onderin is de spanning groter. Wie gaat er de nacompetitie in voor klassenbehoud en wie gaat er rechtstreeks degraderen? Hiervoor komen met name Gestel en Bladella in aanmerking. Gestel staat op de laatste plaats met 19 punten en Bladella staat daar slechts een puntje boven. De andere ploegen die nog moeten vrezen voor het spelen van nacompetitie, zijn RPC en Rood Wit V. RPC staat met 25 punten op de veilige elfde plaats en Rood Wit V. staat hier met één punt minder net onder.

3e Klasse D
Sparta’25 staat fier bovenaan in de derde klasse D. De ploeg van Patrick Methorst heeft, met nog drie wedstrijden te gaan, een voorsprong van vijf punten op SV Valkenswaard. Zondag wacht voor Sparta’25 een lastige uitwedstrijd tegen de amateurs van PSV. Mochten de groenwitten deze pot winnen en Valkenswaard laat punten liggen in de uitwedstrijd bij Hapert, dan is het kampioenschap zondag al een feit. 
Onderin kan er nog van alles gebeuren. Nummer laatst Spoordonkse Boys staat op 14 punten, met daarboven Dommelen met 17 punten. Deze twee ploegen gaan waarschijnlijk uit maken wie rechtstreeks degradeert en wie de nacompetitie in moet. Daarboven staat WODAN met 20 punten en SV Tivoli met 24 punten. Zondag treffen beide ploegen elkaar op het sportpark van WODAN.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?