Scheidsrechter vd maand: Mitchel Schellekens

Deel dit bericht via:


Wij zijn van mening dat scheidsrechters in amateurvoetbal een belangrijke rol spelen en willen de scheidsrechters dan ook de aandacht geven die ze verdienen. Met deze rubriek hopen we de binding tussen scheidrechter, voetballers, trainers en supporters te versterken.
Diverse scheidsrechters zijn ondertussen al de revue gepasseerd op de site. Deze keer is het de beurt aan de 21-jarige Mitchel Schellekens uit Veldhoven. Mitchel speelde van zijn 5e tot zijn 17e jaar in de jeugd van SV Marvilde maar besloot om op 17-jarige leeftijd te stoppen met voetballen om zich volledig te gaan richten op het scheidsrechtersvak.

Promotie
Na vier jaar heeft Mitchel al behoorlijk wat stappen gemaakt als scheidsrechter in het amateurvoetbal. Ondertussen is Mitchel gepromoveerd naar groep ZOSF en zijn talent blijft niet onopgemerkt bij de KNVB.
Mitchel heeft maar een doel voor ogen en dat is zo snel mogelijk wedstrijden leiden in de top van het amateurvoetbal.

We stellen Mitchel een aantal vragen hoe het hem is vergaan na vier jaar fluiten van wedstrijden in het amateurvoetbal.

Open vragen

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:

Mitchel Schellekens, woon in Veldhoven en ik ben 21 jaar. Ik woon nog thuis bij me ouders.

Vanwaar de keuze om scheidsrechter te worden:
Omdat het voetballen niet mee naar wens ging, heb ik de keuze gemaakt om scheidsrechter te worden. Dit komt mede omdat mijn vader ook scheidsrechter is en het me leuk leek om ook deze richting in te gaan, vandaar de keuze om scheidsrechter te worden.

Hoe kunnen we je omschrijven als scheidsrechter:
Ik denk dat de spelers mijn zien als eerlijk en oprecht. Ik probeer zo goed mogelijk leiding te geven op het veld met de juiste uitstraling. Dit wordt ook gewaardeerd door de spelers maar ze kijken ooit wel eens raar op door me jonge leeftijd.

Hoe zijn de afgelopen vier jaar als scheidsrechter verlopen:
Vanaf het begin dat ik met jeugd begon te fluiten is alles in een stroomversnelling gegaan. Ik heb veel leuke wedstrijden gefloten bij de jeugd het ging me zo goed af dat ik de overstap wilde maken naar de senioren. Daar heb ik tot nu toe ook al veel leuke wedstrijden meegemaakt, zoals het afgelopen seizoen in laatste competitiewedstrijd waarin ACHT en Boskant streden voor de laatste periodetitel.


Hoe denk je dat de voetballers je zien als scheidsrechter:

Een jonge scheidsrechter met een goede conditie en een goed loopvermogen, een scheidsrechter waar je soms een grapje en een praatje mee kan houden maar die daarna weer snel geconcentreerd overgaat op het spel.

Wat is je uiteindelijke doelstelling als scheidsrechter:
Zo veel mogelijk plezier beleven aan de wedstrijden die ik ga fluiten en proberen zo hoog mogelijk te komen met fluiten in het amateurvoetbal.

Wat maakt het leven als scheidsrechter zo mooi:
Dat je iedere zondag lekker mag genieten van het voetbalspelletje en dat je daar onderdeel vanuit maakt, met de eindverantwoordelijkheid die bij een scheidsrechter ligt.

Persoonlijk

Hobby's: Hardlopen (marathon hardlopen) wedstrijden fluiten

Een leven zonder fluiten: Dat zal ik ontzettend gaan missen mocht dat het geval zijn. Ik heb veel plezier in het fluiten van wedstrijden en kijk uit naar iedere wedstrijd die ik moet gaan fluiten.

De grootste ergernissen als scheidsrechter binnen het amateurvoetbal: Mensen/supporters die langs de zijkant spelers slechte invloed geven.

Meest opgevallen voetballer(s) die je hebt meegemaakt tot nu toe in het amateurvoetbal:
Rick van de Boogaard de huidige speler van EMK. In de tijd dat Rick bij Marvilde speelde en ik assistent scheidsrechter was, gaf hij altijd aan dat ik scherp moest vlaggen. In het afgelopen seizoen heb ik EMK gefloten in de beker en hij begon meteen tegen me 'hou die assistent in de gaten, die staat altijd op scherp' en uiteindelijk heeft hij wel 5 keer buitenspel gestaan.

Sterke punten als scheidsrechter: Goede conditie en loopvermogen, in voor een grapje.... maar altijd wel serieus.


Overige

Meest opmerkelijk nieuwsfeit:

Al even geleden. Maar dat Bjorn Kuipers niet de WK finale kreeg toegewezen om te fluiten.

Hoe kijk je tegen de excessen aan die bij regelmaat nog voorkomen in het amateurvoetbal:
Ik vind het onbeschoft dat mensen -buiten het veld- op een bepaald moment door het lint gaan. Spelers en scheidsrechter staan voor het plezier op een voetbalveld om er een leuke middag van te maken. Daar hoort geen geweld of wat dan ook in thuis.

Assistent-scheidsrechters:
Ik ben twee jaar assistent-scheidsrechter geweest bij SV Marvilde 1 en weet hoe het is. Als scheidsrechter moet je altijd de assistent-scheidsrechter goed in de gaten houden. Dat gaat heel goed en ik heb -tot op heden- geen problemen gehad. Er is altijd een prima samenwerking.

Tot slot

Wat vind je van het initiatief van Amateurvoetbaleindhoven en COVS, dat je verkozen bent tot scheidsrechter van de maand:
Ik vind het super leuk dat ik uitgekozen ben en waardeer het ook zeker, het voelt ook als een eer om uit gekozen te worden door Amateurvoetbaleindhoven voor scheidrechter van de maand.

Wat is je motto tussen de (amateur)voetballer en scheidsrechter:
Dat we samen met plezier de wedstrijden doorkomen en dat we de wedstrijden tot een goed einde brengen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


supporter
10 september 14:29
Hallo Mitchel
Ik heb het stukje gelezen en ziet er zeer goed uit.
Ik heb je al vaak zien fluiten, Als je zo door gaat dan zal je droom. Hoop ik voor jou wel uit komen.
Ga vooral zo door
Gr B.M
Harry Aarts
07 september 16:06
Leuk dat je dit als scheidrechter naar buiten brengt , ik zal je nog wel eens zien fluiten in de 3e klasse bij dommelen of Valkenswaard. succes