Scheidsrechter vd maand: Mitchel Schellekens

Deel dit bericht via:


Wij zijn van mening dat scheidsrechters in amateurvoetbal een belangrijke rol spelen en willen de scheidsrechters dan ook de aandacht geven die ze verdienen. Met deze rubriek hopen we de binding tussen scheidrechter, voetballers, trainers en supporters te versterken.

Diverse scheidsrechters zijn ondertussen al de revue gepasseerd op de site. Deze keer is het de beurt aan de 19-jarige Mitchel Schellekens uit Veldhoven. Mitchel speelde van zijn 5e tot zijn 17e jaar in de jeugd van SV Marvilde maar besloot twee jaar geleden te stoppen met voetballen om definitief voor het scheidsrechtersvak te kiezen. Tijdens zijn periode als voetballer van Marvilde A1 fungeerde Mitchel bij regelmaat als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden. Dat beviel hem zo goed om definitief te kiezien om als scheidsrechter verder te gaan in het amateurvoetbal.

Steeds meer jongeren ruiken aan het leiden van voetbalwedstrijden wat een goede ontwikkeling is. Mitchel heeft maar een doel voor ogen en dat is zo snel mogelijk senioren fluiten binnen de KNVB en dit op een zo hoog mogelijk niveau.

Open vragen

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Mitchel Schellekens, 19 jaar oud en woon nog bij mijn ouders thuis in Veldhoven. Ik heb geen broers of zusjes. Maar wel twee lieve ouders, moeder Marian en vader Jan. 

Vanwaar de keuze om scheidsrechter te worden:
Mij doel is om als scheidsrechter bekend te worden. Mijn vader is ook scheidsrechter en wat ik tot nu toe heb geleerd, heb ik van hem geleerd. Het fluiten van wedstrijden zit in de familie. 

Je speelde in Marvilde A1, talent genoeg zou je zeggen:
Ja klopt, ik speelde in de A1 van Marvilde, maar ik zag me niet in het eerste elftal komen. Mijn ambities reiken wel verder en omdat ik met voetballen niet de top zou halen, heb ik gekozen voor het scheidsrechtersvak.

Hoe kunnen we je omschrijven als scheidsrechter:
Ik ben een scheidsrechter die streng, maar wel rechtvaardig probeert het spel zo kort mogelijk te volgen. Ik heb een groot loopvermogen wat je als scheidsrechter ook echt nodig hebt. Daarnaast wil ik zo lang mogelijk de kaarten op zak te houden.

Hoogtepunten als scheidsrechter tot nu toe:
Ik ben nog niet zo heel lang scheidsrechter binnen de KNVB, maar toch heb ik voor mezelf als een paar hoogtepunten mogen beleven. Onder andere heb ik mogen vlaggen bij de PSV Jeugd in internationale wedstrijden.

Hoe denk je dat de voetballers je zien als scheidsrechter:
Een strenge scheidsrechter die rechtvaardig is en het spel kort volgt. Ik heb tot nu toe alleen nog maar positieve reacties gehad van spelers en begeleiders.

Wat is je uiteindelijke doelstelling als scheidsrechter:
Een finale op een WK of EK fluiten. Dat is me ultieme droom.

Wat maakt het leven als scheidsrechter zo mooi:
Om elke week weer op de velden te staan om voetbalwedstrijden te leiden. Dit op een zo goed en onopvallend mogelijke manier.

Persoonlijk

Hobby's: Hardlopen, gamen, chillen, fitness

Een leven zonder fluiten: Kan ik me niet voorstellen.

De grootste ergernissen als scheidsrechter binnen het amateurvoetbal: Het publiek langs de kant die het toch altijd beter weten. En de grensrechters die je proberen te foppen.

Sterke punten als scheidsrechter: Ik ben een scheidsrechter met een sterk loopvermogen en een eigen wil. Maar ik sta altijd open voor positieve adviezen en tips van derden. 

Hoe belangrijk is de vereniging COVS:
Kan ik nog geen oordeel over geven omdat officieel nog geen lid ben. 

Overige

Meest opmerkelijk nieuwsfeit: Dat het kleine clubje Marvilde uit Veldhoven voor het eerst in haar 90- jarig bestaan eerste klasse speelt.

Jack de Kroon: Zeer gewaardeerde collega en vriend die mij voorziet van zeer nuttige tips, waarvoor ik hem zeer dankbaar ben. 

Tot slot

Wat vind je van het initiatief van Amateurvoetbaleindhoven en COVS, dat je verkozen bent tot scheidsrechter van de maand:
Ik ben trots op deze uitverkiezing. Ik waardeer dat de scheidsrechter op een leuke en positieve manier in het nieuws komt

Wat is je motto tussen de (amateur)voetballer en scheidsrechter:
Dat ze allebei plezier hebben in het voetbalspelletje.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Nog een scheidsrechter KNVB
29 september 12:45
Zoals scheidsrechter knvb al aangeeft: Probeer in de spiegel te kijken. Zelfreflectie is de belangrijkste leerschool voor een scheidsrechter. Ook ondergetekende is vorig seizoen een aantal keer "gefopt" door deze jongeman. Ik hoop dat je je als scheidsrechter minder laat beïnvloeden door de spelers, wellicht kun je dan nog ooit op het niveau gaan fluiten waar Marvilde nu speelt. Succes!
scheidsrechter knvb
29 september 12:19
Je bent zelf een assistent geweest bij Marvilde 1. De grootste ergernis die jij aangeeft dat assistenten de scheidsrechter foppen.Probeer eens zelf in de spiegel te kijken. Jij bent een van de assistenten geweest afgelopen seizoen die een slechte naam had!!!! Ik wens je overigens verder veel succes toe met het leiden van wedstrijden.
Willemke de masseur
28 september 21:21
Goed gesproken Mitchel..top!