SDO'39 - Steensel: 0-0 (I)

SDO’39 mag niet klagen met gelijkspel tegen Steensel

Met de wedstrijd tegen Steensel begon voor SDO een reeks van liefst 5 thuiswedstrijden achter elkaar, waarvan de eerste vier er binnen negen dagen gespeeld moeten worden. Dat juist nu twee van de betere spelers geblesseerd zijn en dus deze en waarschijnlijk ook de komende wedstrijden moeten missen, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

In deze wedstrijd was de eerste kans voor SDO. Een prachtige pass van Tijs Spieringhs bracht Mike Gevers alleen voor keeper Jordy van Dooren, maar deze liet zien een heel goede keeper te zijn door de ingeschoten bal prima te keren. Het ging gelijk op, maar toen het bij het uitverdedigen bij SDO verkeerd ging, moest doelman Menno Sanders bij een Steensel aanvaller de bal uit de voeten tikken. Even later verrichtte Sanders twee geweldige reddingen bij situaties die uit een hoekschop voortkwamen. Steensel werd sterker en had op dit moment wel een voorsprong verdiend. Nadat Sanders nog een keer handelend moest optreden, werd de rust met een voor SDO gelukkige 0-0 bereikt.

Na de rust bleef het wel spannend, maar gebeurde er niet veel meer. Bij enkele toeschouwers werd dan ook meer naar de telefoon gekeken hoe het bij Groningen--Ajax stond. Steensel was wel iets meer op de helft van SDO bezig dan andersom, maar dat kwam mede door de goede, verre trap van hun doelman. Voor SDO schoot Martijn Hellegers na een mooie combinatie goed in , maar redde van Dooren en aan de andere kant schoot een Steensel aanvaller vijf minuten voor tijd voorlangs. Ook twee wissels aan SDO zijde , jeugdspeler Thijs Huijbregts voor de geblesseerde Tuur Willems en Max Kokx voor Stijn Hellegers, brachten geen verandering in het spelbeeld. Het niveau werd er niet beter op en toen de prima leidende scheidsrechter Warners voor het einde floot, was in ieder geval SDO daar wel tevreden mee.