Onverstoorbaar SBC pakt onbedreigd periodetitel

Een prima spelend SBC heeft zondag de eerste periodetitel in de derde klasse D gepakt. Naaste concurrent PSV/AV werd met 2-0 verslagen en deze overwinning was zeer verdiend. Na een matige eerste helft, zette trainer Frank Wijers na rust zijn middenveld iets anders neer, waardoor het sterkste deel van PSV werd geëlimineerd. Een onverstoorbaar SBC kwam hierdoor nooit meer in de problemen en besliste via Sander van Kersbergen de wedstrijd.“Uiteraard ben ik tevreden”, klonk Weijers na afloop. “Vooraf aan de competitie had ik niet verwacht dat we al zo ver waren, maar voetballend en qua inzet, mentaliteit en tactisch doen we het uitstekend. De komende weken moet blijken of we dit niveau kunnen vasthouden. We hebben individuele kwaliteiten, maar zijn ook als team sterk. Als je ziet hoe we tot de laatste minuut scherp blijven en op jacht gaan naar een derde doelpunt (invaller Joep van der Heijden had deze op zijn schoen, maar vond doelman Szymon Mlodak op zijn weg, red.) kan ik alleen maar trots zijn.”In de eerste helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het PSV dat de beste kansen kreeg. In de 7de minuut verscheen Dean Kalis vrij voor het doel van SBC, maar de spits schoof de bal net naast. Vervolgens was het de beurt aan Mike Hovestadt om doelman Dennis den Hollander te testen. De SBC-goalie redde uitstekend op een afstandsschot van de Eindhovense topschutter en was in een één-tegen-één situatie ook de bovenliggende partij. Bij de eerste de beste aanval van SBC was het wél meteen raak. Een lage voorzet vanaf rechts werd door Rob Kapteijns, via een PSV-been, binnengeschoten: 1-0.Foutloos
Na de rust ging PSV op jacht naar de gelijkmaker, maar het middenveld was niet meer in staat de voorwaartsen aan het werk te zetten. SBC controleerde de wedstrijd en anders was er altijd nog Den Hollander, die een foutloze partij keepte en onder meer Hovestadt en Kalis van scoren afhield. Nadat aan de andere kant verdediger Niek van Eerd al een enorme kopkans om zeep hielp, was het in de 50ste minuut Sander van Kersbergen die voor 2-0 zorgde. Van een meter of twintig liet hij Mldodak met een bekeken schot kansloos.PSV zette nog een keer aan, maar de formatie van trainer Stephan Wijlaars was eigenlijk onmachtig. SBC, gesteund door de voorsprong, bleef hierdoor relatief simpel op de been. In de 65ste minuut werd een voorzet van Sam Weijers door Van Kersbergen volledig gemist, anders was het vrijwel zeker 3-0 geweest. Vier minuten later was het opnieuw Van Eerd die had moeten scoren. De boomlange verdediger kon een vrije trap van Yurjen de Jongh echter niet omzetten in een derde doelpunt. Weijers wisselde nog twee maal, maar dit veranderde niks meer aan de stand. PSV had toen al de handdoek in de ring gegooid.Opstellingen:

SBC: 1. Dennis den Hollander, 2. Clint van Doorn, 4. Fitim Maloku, 6. Yurjen de Jongh, 7. Sander van Kersbergen, 9. Rob Kapteijns (12. Laszlo Vonk), 11. Sam Weijers (3. Marijn Koeter), 13. Julian Verouden (8. Joep van der Heijden), 14. Dirk van Eck, 15. Marc van de Zanden, 16. Niek van Eerd.

PSV/AV: 1. Szymon Mlodak, 2. Finn van Eck, 4. Rob van de Vorst, 5. Larbi Kerkaze (3. Rick Verbeek), 7. Mike Hovestadt, 8. Mark Linssen, 10. Abdessamad Belhaj, 11. Jimmey Granviel, 14. Toufik Belhaj, 19. Dean Kalis, 20. Oussama Ait Lahcen.