Gepromoveerd SBC wil tegen PSV/AV de eerste periode pakken

Deel dit bericht via:


Joost van Heck (21) geeft eerlijk toe dat de ploeg uit Son en Breugel tot nu toe boven verwachting presteert. “Als je van tevoren had gezegd dat we na zes wedstrijden achttien punten zouden hebben en al zestien keer hadden gescoord, had ik je voor gek verklaard. Het streven was om ons zonder nacompetitie te handhaven, maar momenteel hoeven we ons alleen maar te richten op de bovenste plaatsen. En zondag lonkt de eerste periodetitel.”

Vorig seizoen had Van Heck met maar liefst 38 treffers een groot aandeel in de promotie naar de derde klasse en ook nu draait de doelpuntenmachine op volle toeren. “Afgelopen jaar had ik na vijf wedstrijden pas één maal gescoord; nu staat de teller na zes duels al op vijf. Ook zelf draai ik dus lekker. Zoals het hele elftal heel goed speelt. Je zag het in de wedstrijd tegen Valkenswaard, toch één van de kampioenkandidaten. Laat in de tweede helft komen we op 0-1 en vervolgens trekken we de overwinning met z’n allen over de streep. Weliswaar zwaarbevochten, maar collectief zijn we gewoon heel sterk.”

Een belangrijke rol in deze ontwikkeling van het huidige SBC, is weggelegd voor trainer Frank Wijers. Van Heck: “Ik heb hem pas één seizoen meegemaakt, maar je merkt in alles dat hij een ervaren trainer is. Hij is heel duidelijk in wat hij wil en is hier natuurlijk prima gestart met een promotie. We zijn dit seizoen iets anders gaan spelen en dit werpt zijn vruchten af. Eerst speelden we met twee verbindingsspelers op het middenveld, terwijl we nu meer druk naar voren zetten en er twee aanvallende middenvelders staan opgesteld. Ons doelsaldo van 16 voor en 6 tegen geeft aan dat we zeer aanvallend spelen.”

Sterker
SBC heeft ten opzichte van vorig seizoen nauwelijks ingeleverd. Alleen Cas Kuipers ging naar Wilhelmina Boys en voor hem in de plaats kwamen onder meer Yurjen de Jongh (DBS), Robert van der Palen (BES), Sam Weijers (DBS) en Clint Doorn (UNA). Bovendien kwam Rob Kapteijns terug van een lager elftal. “We zijn er zeker sterker op geworden”, zegt Van Heck. “En minder wisselvallig. Ik kan me nog herinneren dat SBC een paar seizoenen geleden bijna promoveerde naar de tweede klasse en het jaar daarna degradeerde naar de vierde klasse. Dit zal deze ploeg nu niet meer overkomen. We zijn nu stabieler.”

Voor een aanvaller die in één seizoen 38 doelpunten maakt, is er zonder twijfel belangstelling van andere clubs. Van Heck, die in de jeugd drie jaar bij Helmond Sport speelde: “Natuurlijk hebben er clubs geïnformeerd en met een aantal heb ik ook gesproken. Uiteindelijk heb ik besloten om gewoon bij SBC te blijven. Het bevalt me hier goed en ik heb het gevoel dat we met dit team nog stappen kunnen maken. Ik sluit niks uit, maar voorlopig speel ik nog bij SBC. Ik ben pas 21, op een hoger niveau gaan spelen, kan altijd nog.”

Niet onder
Van Heck meent dat het huidige SBC ook in de tweede klasse geen gek figuur zou slaan. In de voorbereiding speelden de oranjezwarten tegen enkele eerste- en tweedeklassers en zij deden er niet of nauwelijks voor onder. “Zondag tegen PSV staat een heuse topper op het programma. Zij zijn de nummer 2, al zegt dit niet zo veel. Eerder stonden Unitas’59 en Valkenswaard ook tweede, toen ze tegen ons speelden. Daarna niet meer…” Bij winst pakt SBC de eerste periodetitel. Een vroeg Sinterklaascadeautje. Van Heck: “Als we die pakken, volgt er denk ik wel een klein feestje in de kantine!”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?