Ron de Kort had karwei bij Hoogeloon graag afgemaakt

Deel dit bericht via:

 

Van een club in de vierde klasse die het dit seizoen behoorlijk doet, naar een club in de vijfde klasse die al jaren geen rol van betekenis speelt. Zo zou je de opmerkelijke overstap van Ron de Kort kunnen noemen. Toch besloot de coach van Hoogeloon deze stap wel te maken. "Er zijn twee redenen waarom ik instap bij De Bocht'80. De eerste is dat het dichtbij huis is. Ik woon zelf in Oirschot dus dat de afstand sprak in het voordeel van deze club. En bij De Bocht heb ik de kans om de club weer op de kaart te zetten."

De Kort wil vooral de naam van De Bocht weer oppoetsen. "We moeten vooral weer met leuk voetbal mee gaan doen in de vijfde klasse. Al zijn de mensen van de club, net als ik, wel realistisch. Wij zullen niet ineens kampioen worden omdat ik toevallig de trainer ben. Dat gaat niet gebeuren." Maar van een doelstelling wil de Oirschottenaar nog niets weten. "Ik weet nog niet over welke jongens ik volgend jaar de beschikking heb. We zijn nu al wel bezig om een fatsoenlijk elftal op de been te brengen. Maar praten over waar wij in de competitie willen eindigen, is nu nog echt te vroeg."

Hoogeloonse potentie
Met de nodige moeite neemt De Kort aan het einde van het seizoen afscheid van Hoogeloon, al had hij ook voor een langer verblijf in de Kempen kunnen kiezen. "Ik had kunnen blijven, maar toen kwam De Bocht op mijn pad. Maar makkelijk vind ik het niet want bij Hoogeloon loopt veel kwaliteit rond. Ik denk dat als de groep zich zo blijft ontwikkelen dat ze binnen nu en vijf jaar echt wel een stapje omhoog kunnen maken. En die had ik graag met ze willen maken. In dat opzicht komt het avontuur van De Bocht net iets te vroeg."

De laatste maanden in Hoogeloonse dienst wil De Kort zo goed en mooi mogelijk afsluiten. "De jongens gaan nog steeds voor mij door het vuur en ik wil er met hen een mooi einde aan breien. Zij vonden het echt jammer dat ik vertrek, maar zij snappen ook mijn keuze wel. Ik zou het super vet vinden als wij stiekem aan het einde van het seizoen nog ergens mee kunnen snoepen als het om promotie gaat. Al is de groep daar op dit moment nog niet helemaal rijp voor, maar de potentie is er zeker. En dromen moet je koesteren, dus wie weet."

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Henk Blankers
23 februari 10:08
He Ron veel succes probeer er iets moois van te maken aan jou zal het niet liggen